Internet w Niemczech

13 lutego 2014 18:47
amelka55

Nie, bardzo dobrze zrozumialas, wlasnie, dokladnie o to mi chodzi.
Ale teraz nie moge tego sprawdzic, bo zniknelo mi to DE i nie wiem, gdzie tego szukac brrrrrr.

Amelka,a Ty nie odpaliłas jeszcze Windowsa w swoim nowym lapku?
13 lutego 2014 18:48 / 1 osobie podoba się ten post
ania37

Poczekam jak skonczysz zabawe a potem ci pomoge !

Pod warunkiem, ze go wczesniej nie wywale za okno )
13 lutego 2014 18:49 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

U mnie cos takiego nie ma miejsca,ale ja mam dodany język i zatwierdzony w ustawieniach.

Ja już nie wiem - ja chyba też mam dodany język, ale mi tak się robi. I to na każdym windowsie, którego miałam. 
13 lutego 2014 18:50 / 1 osobie podoba się ten post
amelka55

Pod warunkiem, ze go wczesniej nie wywale za okno :-))

Nie wywalaj,bo ja tez w swoim namieszalam i nawet Emilia nie jest w stanie rozgryzc co usunelam,teraz tylko dzieki rzyczliwosci niemieckiej rodziny mam ich laptop,ale to nie to samo co moj !!!!
Moj jeszcze na gwarancji...
13 lutego 2014 18:51
tina 100%

Amelka,a Ty nie odpaliłas jeszcze Windowsa w swoim nowym lapku?

Czy odpalilam-nie wiem. Wlaczylam lapka, cos pomajstrowalam a on informuje mnie, ze musze najpierw wykonac aktywizacje Windowsa, bo moj pc nie moze polaczyc sie z internetem. A ze nie moglam wpisac 'malpki' do adresu, wiec odstawilam go do pudelka.
13 lutego 2014 18:54
ania37

Nie wywalaj,bo ja tez w swoim namieszalam i nawet Emilia nie jest w stanie rozgryzc co usunelam,teraz tylko dzieki rzyczliwosci niemieckiej rodziny mam ich laptop,ale to nie to samo co moj !!!!
Moj jeszcze na gwarancji...

No wlasnie, ja mam tak samo. Z tym, ze teraz to mam swoje dwa ), ale jeden popsuty a ten drugi nowy i nie wiem co do czego.
Dobrze, ze moj PDP udostepnil mi swoj stacjonarny ;-))
13 lutego 2014 18:55
wichurra

Ja już nie wiem - ja chyba też mam dodany język, ale mi tak się robi. I to na każdym windowsie, którego miałam. 

To musiałabyś w ustawienia wejść i sprawdzić.Przy prawidłowo ustawionej klawiaturze obok wybranego języka powinna być ikonka klawiatury.Jak nie ma,to wchodzisz w funkcje"dodaj" i jak dodajesz i zatwierdzasz ,to pojawia się taki"ptaszek".
13 lutego 2014 18:58 / 1 osobie podoba się ten post
amelka55

Czy odpalilam-nie wiem. Wlaczylam lapka, cos pomajstrowalam a on informuje mnie, ze musze najpierw wykonac aktywizacje Windowsa, bo moj pc nie moze polaczyc sie z internetem. A ze nie moglam wpisac 'malpki' do adresu, wiec odstawilam go do pudelka.

Czyli,że nie zainstalowałaś.Jak jest Windows preinstalowany,to on sam sie uruchamia po włączeniu komputera.Polecenia na ekranie pokazują jak to zrobić.Nie majstrowac samemu,czekac,aż system sam poprowadzi.
13 lutego 2014 19:00
tina 100%

To musiałabyś w ustawienia wejść i sprawdzić.Przy prawidłowo ustawionej klawiaturze obok wybranego języka powinna być ikonka klawiatury.Jak nie ma,to wchodzisz w funkcje"dodaj" i jak dodajesz i zatwierdzasz ,to pojawia się taki"ptaszek".

Mam też Windowsa 8 i nie ma tych ikonek klawiatury tutaj, a języki mam dodane w ustawieniach.
I jak miałam inne Windowsy, to ikonki klawiaturek były, a język i tak uciekał, jak nie zmieniłam go będąc akurat na polu tekstowym:)
Takie jaja:)
13 lutego 2014 19:03
tina 100%

Czyli,że nie zainstalowałaś.Jak jest Windows preinstalowany,to on sam sie uruchamia po włączeniu komputera.Polecenia na ekranie pokazują jak to zrobić.Nie majstrowac samemu,czekac,aż system sam poprowadzi.

Tak pewnie jest. Mam tutaj sasiada, bieglego w tych sprawach. W sobote poprosze go o aktywizacje programu. Bo to jednak mnie przerasta )
13 lutego 2014 19:12
wichurra

Mam też Windowsa 8 i nie ma tych ikonek klawiatury tutaj, a języki mam dodane w ustawieniach.
I jak miałam inne Windowsy, to ikonki klawiaturek były, a język i tak uciekał, jak nie zmieniłam go będąc akurat na polu tekstowym:)
Takie jaja:)

Wygląda na to,że coś tam nie zostało dokończone podczas dodawania,chyba ,że jest jakaś opcja włączenia zmiany języka będąc na polu tekstowym,musiałabym to sprawdzić.Te ikonki,to mają się pojawić nie tylko na pasku zadań,ale jak się wejdzie w panel sterowania,otworzy ustawienia języka i klawiatury,to widac te ikonki przy dodanych językach,a jak się kliknie przycisk"dodaj",to otwiera się jeszcze jedno okno i przy tych już dodanych widać takie ptaszki.Jak chce sie jeszcze jeden język dodać,to trzeba przewinąć listę,postawić ptaszki w żądanym miejscu,kliknąć przycisk OK i powinno działać.
13 lutego 2014 19:17
Zawsze jak sie włancza pierwszy raz lapka trzeba zatwierdzić język uzywania w jakim sie chce korzystać ,odczekać zatwierdzić i już korzystać bez wyrzucania programów orginalnych powinna się utomatycznie wyświetlić ikona język programu:))
13 lutego 2014 19:20
fiona

Zawsze jak sie włancza pierwszy raz lapka trzeba zatwierdzić język uzywania w jakim sie chce korzystać ,odczekać zatwierdzić i już korzystać bez wyrzucania programów orginalnych powinna się utomatycznie wyświetlić ikona język programu:))

Fiona,to jest język systemu,języki klawiatury tak,czy owak mozna dodawać,albo stosować skróty klawiaturowe,jak kto woli:)
13 lutego 2014 19:21
Na starych Windowsach to wszystko robiłam, a w 8-ce inaczej to wygląda i tutaj nie widać żadnych klawiaturek w ustawieniach języka. Bo ustawień klawiatury to w panelu sterowania nawet nie ma. Przynajmniej ja nie widzę.