Internet w Niemczech

13 lutego 2014 20:17
ania37

Tez mam taka nadzieje ze moze syn Tiny cos podpowie..

Zaraz mu przekażę.
13 lutego 2014 20:18
tina 100%

To mi wygląda na komputer po "udarze";)).A tak serio,na pierwszy rzut oka,to jak problemy ze sterownikiem,tylko jakim?

Zebym ja to wiedziala....
Wyswietla mi sie w menadzerze urzadzen ostrzezenie  WAN Miniport(IP) nastepne przy WAN Miniport(IPv6) i nastepne przy WAN Miniport ( Network Monitor)
Jeżeli piszecie tu o internecie, to chciałbym spytać, czy opłaca się w Niemczech (bardziej niż w Polsce) kupić nowy laptop? Nie do gier, ale do codziennego użytku (internet, pisanie artykułów, zabawa grafiką itp.). Z góry dziękuję.
Gabrysia

np. Modem WiFi albo nawet Stick Aldika :)

Stick Aldika to modem. No prosze-czegos sie dowiedzialam. Dzieki.
13 lutego 2014 20:20
betrojer

Jeżeli piszecie tu o internecie, to chciałbym spytać, czy opłaca się w Niemczech (bardziej niż w Polsce) kupić nowy laptop? Nie do gier, ale do codziennego użytku (internet, pisanie artykułów, zabawa grafiką itp.). Z góry dziękuję.

Nie wiem, czy sie oplaca, ja kupilam i nie zastanawiam sie nad tym, bo musze miec Skap'a, zeby moc pogadac i widziec )
13 lutego 2014 20:27 / 1 osobie podoba się ten post
amelka55

Stick Aldika to modem. No prosze-czegos sie dowiedzialam. Dzieki.

Wiesz .....jak ja w domu mówię Stick - to się wszyscy śmieją :) :)
W otoczeniu prawie wszyscy mężczyźni - to komputerowcy .....jeden nawet wyskiej rangi informatyk - ale o "babach" w tej dziedzinie mają swoje zdanie :D :D :D  - chociaż ja mam trochę ulgowo. 
Ale też usłyszałam: daj sobie spokój z tym "Stickiem" i rozmawiaj po ludzku: to modem bezprzewodowy !!
13 lutego 2014 20:27
betrojer

Ceny są zblizone,ale szybciej na jakies promocje można trafić,ale w zasadzie to mała różnica.
13 lutego 2014 20:34 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Ten opis nie zgadza się u mnie:) Jak wejdę w opcję Ustawienia, to nie ma tam już opcji Czas i język. A co za tym idzie dalej nie ma Region i język i nie ma dodawania klawiatury. 
To wszystko mam, ale nie tam, gdzie jest to opisane.
No i pogrzebałam i ja już mam dodane klawiatury do języków, ale też to się dziwnie tutaj nazywa, bo nie jest to po prostu dodanie klawiatury, tylko zwie się "metoda wprowadzania danych". No - ale ikonek żadnych nie mam. 

Ale luz -  nie mam problemów żadnych ze zmianą języka. 

Bo są różne wersje Windows 8
Wichurka - Ty masz na lapku, czy na tablecie?

Jeśli chcesz mieć tą ikonkę języka na pasku zadań, to spróbuj tą metodę:
Panel sterowania>język>ustawienia zaawansowane>zmień klawisze dostępu paska języka>pasek języka  + "pokaż"

To samo dla Amelki - ale ona chyba już straciła chęci ;)
Amelka, z ciekawości: jaki laptop kupiłaś?
13 lutego 2014 20:43
ania37

Zebym ja to wiedziala....
Wyswietla mi sie w menadzerze urzadzen ostrzezenie  WAN Miniport(IP) nastepne przy WAN Miniport(IPv6) i nastepne przy WAN Miniport ( Network Monitor)

Syn mówił,żebyś screen shota zrobiła i zamieść na forum,a ja mu linka podam.Ale nie z tych Wan-ów,tylko z poprzedniego komunikatu.
13 lutego 2014 20:44 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Syn mówił,żebyś screen shota zrobiła i zamieść na forum,a ja mu linka podam.Ale nie z tych Wan-ów,tylko z poprzedniego komunikatu.

Haha a ja nie wiem co to sceen shot ?
13 lutego 2014 20:44 / 3 osobom podoba się ten post
Przy tym obcym narzeczu jakie dziś na forum króluje, nauka niemieckiego to bułka z masłem:):):):)
13 lutego 2014 20:53
ania37

Haha a ja nie wiem co to sceen shot ?

Zrzut ekranu.Jak pojawi Ci sie ten komunikat,to na klawiaturze masz przycisk PrtSc.Jest obok klawisza F12.Potem trzeba ten obraz jakoś zapisać,więc otwierasz Paint i klikasz na raz Ctrl+V,a potem zapisujesz zdjęcie.Następnie możesz to zdjęcie zamiescic na forum,ja mu dam linka,albo wyslij do mnie na emalie.
13 lutego 2014 20:56
tina 100%

Zrzut ekranu.Jak pojawi Ci sie ten komunikat,to na klawiaturze masz przycisk PrtSc.Jest obok klawisza F12.Potem trzeba ten obraz jakoś zapisać,więc otwierasz Paint i klikasz na raz Ctrl+V,a potem zapisujesz zdjęcie.Następnie możesz to zdjęcie zamiescic na forum,ja mu dam linka,albo wyslij do mnie na emalie.

Chyba nie rozumiem nic ...jak mam zrobic ten zrzut ekranu jak korzystam nie ze swojego laptopa?
13 lutego 2014 20:59
ania37

Chyba nie rozumiem nic ...jak mam zrobic ten zrzut ekranu jak korzystam nie ze swojego laptopa?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zrzut_ekranu
 Na spokojnie, pomalutku dasz radę :)
13 lutego 2014 21:00 / 2 osobom podoba się ten post
ania37

A w ogóle nie możesz go właczyć?Jak możesz go włączyć,to włącz,zainicjuj sytuację,w której pojawia się ten komunikat i screena zrób.To tylko tak dziwnie brzmi,a tak naprawdę wcale trudne nie jest.Natomiast jest bardzo przydatne,do ustalenia problemu.