Internet w Niemczech

13 lutego 2014 21:03 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

A w ogóle nie możesz go właczyć?Jak możesz go włączyć,to włącz,zainicjuj sytuację,w której pojawia się ten komunikat i screena zrób.To tylko tak dziwnie brzmi,a tak naprawdę wcale trudne nie jest.Natomiast jest bardzo przydatne,do ustalenia problemu.

A nastepnie zapisz na zwyklym kluczu usb - przenies na ten drugi komputer i z niego wyslij.
13 lutego 2014 21:04 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

A w ogóle nie możesz go właczyć?Jak możesz go włączyć,to włącz,zainicjuj sytuację,w której pojawia się ten komunikat i screena zrób.To tylko tak dziwnie brzmi,a tak naprawdę wcale trudne nie jest.Natomiast jest bardzo przydatne,do ustalenia problemu.

Dziekuje wszystkim,ale to juz wyzsza szkola jazdy...a ja tylko srednie techniczne wyksztalcenie....za ciemna jestem i dalej juz nie rozumiem...

W poniedzialek wale do sklepu naprawczego,zobaczymy ile zechca za "naprawe" choc uwazam,ze to pewnie 3 min i zrobione...
13 lutego 2014 21:08 / 2 osobom podoba się ten post
No i wlasnie ja tez,wiec wszystko co poza ten dwa polecenia to nie dla mnie,ostatnio nauczylam sie usuwac programy choc nawet nie wiem jakie usunelam !!!!!!
13 lutego 2014 21:21
ania37

Dziekuje wszystkim,ale to juz wyzsza szkola jazdy...a ja tylko srednie techniczne wyksztalcenie....za ciemna jestem i dalej juz nie rozumiem...

W poniedzialek wale do sklepu naprawczego,zobaczymy ile zechca za "naprawe" choc uwazam,ze to pewnie 3 min i zrobione...

Moge Cie zapewnic, ze i tytul doktora tez nie wystarczy )
A te male w podstawowkach bystrzaki, juz wiedza co w trawie piszczy. 
13 lutego 2014 21:32
Gabrysia

Bo są różne wersje Windows 8
Wichurka - Ty masz na lapku, czy na tablecie?

Jeśli chcesz mieć tą ikonkę języka na pasku zadań, to spróbuj tą metodę:
Panel sterowania>język>ustawienia zaawansowane>zmień klawisze dostępu paska języka>pasek języka  + "pokaż"

To samo dla Amelki - ale ona chyba już straciła chęci ;)
Amelka, z ciekawości: jaki laptop kupiłaś?

Ja wszystko mam:)

Doradzałam tylko Amelce jak przełączyć język. 

A mam Windowska na laptopie. 
13 lutego 2014 22:03 / 4 osobom podoba się ten post
Zobaczysz,zobaczysz,jak dalej Cię tak będą swędziały to przyjdzie taki dzień,że Emilia i wszyscy inni forumowi informatycy będą niedostepni......
13 lutego 2014 22:36 / 6 osobom podoba się ten post
ania37

No i wlasnie ja tez,wiec wszystko co poza ten dwa polecenia to nie dla mnie,ostatnio nauczylam sie usuwac programy choc nawet nie wiem jakie usunelam !!!!!!

A propos usuwania :))))
Syn pyta ojca:
- Tato co znaczy format C:/ completed?
- Że już nie żyjesz, gówniarzu!
14 lutego 2014 14:23
wichurra

Ja wszystko mam:)

Doradzałam tylko Amelce jak przełączyć język. 

A mam Windowska na laptopie. 

No i jestem sama w totalnym szoku. Odpalam kompa, siadam, piszę i co/tu powinien być znak zapytania, ale nie wiem gdzie teraz jest, no i mam zmienioną klawiaturę na ęęęęąąąąąąćććććć!
Zamiast z mam y a znaków typu pytajnik, myślnik i innych nie wiem gdzie są.
To poproszę teraz o podpowiedź -) gdzie mam ich szukać. ??? o czyżbym znalazła? ??? 
Ale bardzo dziękuję za wczorajsze podpowiedzi. 

14 lutego 2014 14:37
Wystatczyło nednocześnie wcisnąć klawisze Ctrl+Shift i wróciłoby do normy :)
14 lutego 2014 14:40
Gabrysia

Bo są różne wersje Windows 8
Wichurka - Ty masz na lapku, czy na tablecie?

Jeśli chcesz mieć tą ikonkę języka na pasku zadań, to spróbuj tą metodę:
Panel sterowania>język>ustawienia zaawansowane>zmień klawisze dostępu paska języka>pasek języka  + "pokaż"

To samo dla Amelki - ale ona chyba już straciła chęci ;)
Amelka, z ciekawości: jaki laptop kupiłaś?

Gabrysia, dziękuję za pomoc wczoraj. Widzisz ogonki?
Jak włączyłam lapka dzisiaj i zaczęłam pisać to myślałam, że z wrażenia ze stołka spadnę jak zamiast z pojawiło mi się y. 
Lapka malutkiego kupiłam, takiego połowa wielkości jak normalny.
W Aldim wczoraj były, nawet nie wiem jak sie nazywa bo w pudełku siedzi w innym domku, czeka na wieczór, ma przyjść sąsiad i aktywizować Windowsa. Podjęłam próby ale automatycznie nie chce każe gdzieś dzwonić a nie chcę czegoś popsuć.
Prawdę mówiąc nie zamierzałam kupować ale jak go zobaczyłam, to nie zastanawiałam się nawet chwili.
Ma klawiaturę i dotykowy ekran też i Windows8.1. Kosztował 299 EUR i dokupiłam za 59 E dysk twardy.
Ten mój stary ciężki na podróż a teraz będę miała wygodniej.
A mogę poprosić o podpowiedź, gdzie teraZ mam szukać symbolu EUR?

14 lutego 2014 14:52
tina 100%

Tina, Tobie też dziękuję za podpowiedzi wczoraj. Mam już polskie ogonki -))
14 lutego 2014 16:20 / 1 osobie podoba się ten post
amelka55

Gabrysia, dziękuję za pomoc wczoraj. Widzisz ogonki?
Jak włączyłam lapka dzisiaj i zaczęłam pisać to myślałam, że z wrażenia ze stołka spadnę jak zamiast z pojawiło mi się y. 
Lapka malutkiego kupiłam, takiego połowa wielkości jak normalny.
W Aldim wczoraj były, nawet nie wiem jak sie nazywa bo w pudełku siedzi w innym domku, czeka na wieczór, ma przyjść sąsiad i aktywizować Windowsa. Podjęłam próby ale automatycznie nie chce każe gdzieś dzwonić a nie chcę czegoś popsuć.
Prawdę mówiąc nie zamierzałam kupować ale jak go zobaczyłam, to nie zastanawiałam się nawet chwili.
Ma klawiaturę i dotykowy ekran też i Windows8.1. Kosztował 299 EUR i dokupiłam za 59 E dysk twardy.
Ten mój stary ciężki na podróż a teraz będę miała wygodniej.
A mogę poprosić o podpowiedź, gdzie teraZ mam szukać symbolu EUR?

Czyli masz aktywowaną polską klawiaturę !

@ bez problemu wejdzie: równoczesnie klawisze 2 + lewy Shift (taka grubsza/podwójna strzałka do góry - w niemieckich lapkach jest cżesto tylko tak oznaczone).

Chyba wiem jaki sprzęcik kupiłaś - widziałam na stronce Aldi ...wygląda fajnie, prametry też niezłe i ta cena!
Powodzenia!

€  = prawy Alt (Alt Gr) + u 

Jak będziesz chciała - to możesz sobie otrworzyć klawiaturę ekranową .....wtedy jest łatwy podgląd czcionek/znaków w różnych językach.
Mogę pomóc w w wolnej chwili  :)

14 lutego 2014 19:47
Gabrysia

Czyli masz aktywowaną polską klawiaturę !

@ bez problemu wejdzie: równoczesnie klawisze 2 + lewy Shift (taka grubsza/podwójna strzałka do góry - w niemieckich lapkach jest cżesto tylko tak oznaczone).

Chyba wiem jaki sprzęcik kupiłaś - widziałam na stronce Aldi ...wygląda fajnie, prametry też niezłe i ta cena!
Powodzenia!

€  = prawy Alt (Alt Gr) + u 

Jak będziesz chciała - to możesz sobie otrworzyć klawiaturę ekranową .....wtedy jest łatwy podgląd czcionek/znaków w różnych językach.
Mogę pomóc w w wolnej chwili  :)

Mam właśnie i cieszą mnie te ogonki niezmiernie. 
Zapisałam sobie Twoje podpowiedzi. @, €. Raz właczyła ę ta klawiatura, jak podglądałam moje konto w banku. Ale teraz jej już nie ma.
Jeśli znajdziesz chwilę to bardzo poproszę. Nauczę się czegoś nowego.-))
14 lutego 2014 20:38 / 2 osobom podoba się ten post
amelka55

Mam właśnie i cieszą mnie te ogonki niezmiernie. 
Zapisałam sobie Twoje podpowiedzi. @, €. Raz właczyła ę ta klawiatura, jak podglądałam moje konto w banku. Ale teraz jej już nie ma.
Jeśli znajdziesz chwilę to bardzo poproszę. Nauczę się czegoś nowego.-))

Najprościej: kliknąć w ikonkę "ułatwień dostępu" (takie niepełne kółeczko w lewym dolnym rogu ekranu) - rozwinie się lista i kliknąć w klawiaturę ekranową.
Ikonka wygląda tak:
http://www.komputerswiat.pl/media/2012/130/2369528/rys1-vista-7-dwukrotne-wcisniecie-litry.gif

Można też uruchomić przez panel sterowania. Tu jest więcej informacji:
http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-8/type-with-the-on-screen-keyboard
http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-8/using-touch-keyboard

Jest to pożyteczna rzecz również do wyszukiwania znaków na różnych klawiaturach ....bo klikasz/dotykasz specjalne klawisze typu Shift, Alt Alt Gr  ......i widzisz jakie znaki są pod poszczególnymi klawiszami.

Gdy zmieniasz język (np. z PL na DE) - zmienia się również klawiatura. 
Dlatego byłoby wygodnie, gdybyś przywróciła na ekran te ikonki języka: DE lub PL.... Jak to zrobić - napisałam wczoraj.

Życzę miłych chwil z lapkiem (ma pewno mnóstwo możliwości)  :) :)
W razie czego - pytaj !
15 lutego 2014 10:14 / 1 osobie podoba się ten post
Nie musisz, zawsze, jak wychodzi nowsza, ale nie zawsze stabilna wersja to namawia do "aktualizacji". Polub te komunikaty i kaz pytac sie pozniej.