Internet w Niemczech

21 lutego 2014 23:52
emilia

A jesli to jest ATI Catalyst Install Manager????

Sterowników bym nie usuwała ,i ATK Package też.No,jeżeli Andrea nie używa pewnych klawiszy,to wyłączyłabym to najwyżej.
21 lutego 2014 23:53
tina 100%

Sterowników bym nie usuwała ,i ATK Package też.No,jeżeli Andrea nie używa pewnych klawiszy,to wyłączyłabym to najwyżej.

Napewno bym nie usuwala ...
Andrea mi na jutro wysle spis programow z autostartu, moze tam sie cos da powylaczac, ja musze troche pospac ...
21 lutego 2014 23:56
emilia

Napewno bym nie usuwala ...
Andrea mi na jutro wysle spis programow z autostartu, moze tam sie cos da powylaczac, ja musze troche pospac ...

To dobrej nocy Emilio:)
21 lutego 2014 23:59
No widzisz Andrea ....niedokładnie piszesz nazwy .....a ja na 3 fronty i bym Ci pomogła potrzebne rzeczy usunąć.
Emilia zna lepiej Twojego kompa (ja nawet nie wiem jaką masz markę i typ) - więc co do usuwania programów się wyłączam :) :)
Jest coś takiego:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.boingo.boingowifi&hl=pl
i pamiętam, że pod Auslogics Disk Defrag było coś podpięte.

Mnie niepokoi to kółeczko z prawej strony na pasku zadań - jest w munu startowym i chyba dot. neta !
22 lutego 2014 00:01
Chodzi o klawisze skrótów Fn.Na moje oko nie musisz nic z tymi programami robić.Faktycznie ,jak Emilia się rozezna co da się z autostartu wyłączyć,to wyłaczyć.A jak lapek chodzi?
22 lutego 2014 00:05
Jejkuuuu Andrea !!

Flaszki wklejasz a prostego screna nie umiesz zrobić?   hahahaha
22 lutego 2014 00:07
Gabrysia

No widzisz Andrea ....niedokładnie piszesz nazwy .....a ja na 3 fronty i bym Ci pomogła potrzebne rzeczy usunąć.
Emilia zna lepiej Twojego kompa (ja nawet nie wiem jaką masz markę i typ) - więc co do usuwania programów się wyłączam :) :)
Jest coś takiego:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.boingo.boingowifi&hl=pl
i pamiętam, że pod Auslogics Disk Defrag było coś podpięte.

Mnie niepokoi to kółeczko z prawej strony na pasku zadań - jest w munu startowym i chyba dot. neta !

Tak coś mię sie wydaje ,że to logo malwarebytsa wersja testowa,ale jak nic się nie gryzie ,to niech sobie będzie narazie.
22 lutego 2014 00:11
No to byłoby to.Nie kupuj na razie,póki co za darmo jest.A`potem albo licencja,albo wersja free.Ale jak zauważysz jakies zakłócenia między tym programem,a Comodo,to musisz wersje testową wywalić,a wersje free zainstalować.
22 lutego 2014 00:14 / 1 osobie podoba się ten post
Ten program tak działa.Wszystko jest ok.
22 lutego 2014 00:16 / 1 osobie podoba się ten post
Jutro ci screena zamieszcze,teraz już mnie się patrzałki zamykają.Dobranoc:)
22 lutego 2014 00:17
Gabrysia

Ja bym Ci radziła przeskanować programen Malwarebytes free (Eset chyba na niego nie reaguje).
Najpierw skanowanie szybkie, usunąć śmieci i restart,
potem skanowanie pełne             "    "
To jest chyba najlepszy program na tego typu dolegliwości.    
Pobierz stąd: (ten zielony guzik na górze -1sza pozycja)  
https://www.malwarebytes.org/downloads/

W trakcie instalacji już na początku pyta się o język - wybierz polski (zresztą potem też można zmienić) .  
Nie daj się namówić na wersję Trial .....wyłącznie Free !    
PS. zmieniłam trochę link pobrania, bo tamten (chociaż strona producenta) odsyłał na Chipset.de i instalacja była z dodatkami.

Odważyłam się na ten program w końcu, ale i tak mi sie próbna wersja zainstalowałą, podwójne skanowanie i dalej reklamy po oczach biją:( Ihre Pc Leistung ist schwach i sie musssen flash player aktualisieren;(

22 lutego 2014 00:21 / 1 osobie podoba się ten post
malware? przed chwilą robiłam, 20parę minut
22 lutego 2014 09:59
efka66

Odważyłam się na ten program w końcu, ale i tak mi sie próbna wersja zainstalowałą, podwójne skanowanie i dalej reklamy po oczach biją:( Ihre Pc Leistung ist schwach i sie musssen flash player aktualisieren;(

Sorry, to nie jest zadna reklama, tylko uwaga, ze Twoj komputer zle dziala, poniewaz powinnas zaktualizowac flash (flash to jest takie cos, co pozwala na przyklad filmiki na you-tube ogladac).

Co do instalowania malwarebytes:
pisalam, ze podczas instalacji tego programu pojawia sie okienko z zaptaszkowanymi trzema pozycjami, miedzy innymi jest tam "uruchom wersje testowa", pisalam, ze trzeba odznaczyc pozycje pierwsza i trzecia, zostawic zaznaczona (zaptaszkowana tylko pozycje druga - aktualizacja".

22 lutego 2014 10:10
efka66

malware? przed chwilą robiłam, 20parę minut

To jest skanowanie szybkie !
Skanowanie pełne 1-2 godz. (albo dłużej) w zależności od tego ile danych na kompie i jak system obciązony jest smieciem.
22 lutego 2014 10:36
efka66

Dziewczyny po co instalujecie wersje testową (Trial)  - to jeszcze bardziej obciąża system, bo są 2 antywiry!  

Effciu! Masz tego śmiecia "po uszy" - zrób tak:  

1) skopiuj sobie na pulpit przynajmniej 2-3 ostatnie strony tego tematu.  

2) Otwórz Marwarebytes, wejdź w zakładkę "Ochrona" -2ga zakładka od góry i odptaszkuj "uruchamiaj moduł ochronny przy starcie systemu"  (spójrz na tą stronę, 2gi obrazek). 
 http://www.dobreprogramy.pl/McAlexander/Bezpieczenstwo-na-imie-Malwarebytes-ma,39884.html

3) teraz wyłączyć komputer, wyłączyć dostęp do neta (żeby skanowanie było szybsze i nic w tym czasie się nie pachało) i zrobić tak jak radziłam Andrei, tzn:  

- włączyć komputer i otworzyć 1szą strone (skanowanie Malwarebytes, włączyć szybkie skanowanie, przeskanować, potem w wynikach zaptaszkować wszystko i wcisnąć guzik - usuń.  Jak komputer poprosi Cię o restart kompa - koniecznie restartuj!  

-po restarcie pewno włączy Ci się internet (jeśli masz WiFi) - znów go wyłącz. Otwórz CCleanera i przeskanuj - najpierw skan podstawowy + usunięcie, potem skan rejestru +  napraw wzystko  

-zamknij CCleanera i włącz Malwarebytes, włącz skan pełny > przeskanuj > zaptaszkuj wyniki >usuń > restart.  

-włącz CCleanera i zrób 2x skanowanie (identycznie j.w. po szybkim skanowaniu Malwarebytes) z usuwaniem śmieci i naprawianiem rejestru.   -Zrestartuj kompa i napisz, czy się polepszyło !!!   -

Uwaga: poprawiłam posta !