Internet w Niemczech

22 lutego 2014 10:53
Czasami trudno domyslac sie, co artysta ma na mysli, wiec zaklinam, poslugujcie sie klawiszem PrtSc - czy Print Screeen, czyli "zdjecie" ekranu. To naprawde jest proste.
Kazda wersja windowsa ma w "sobie" program Paint, obojetnie, jaka wersja jezykowa polska, niemiecka, angielska on JEST i ma taka nazwe.

Robienie "zdjecia" ekranu: Zeby bylo latwiej - otwieramy program Paint i zrzucamy na pasek ( to ten znaczek "-" obok znaczka "x" (zamykanie programu i prostokat, ktorym mozna otworzyc okno na caly pulpit, lub zmniejszyc)).
Majac cokolwiek otworzone na pulpicie, a nawet NIC naciskacie klawisz PrtSC raz i wracacie do programu Paint (klikajac jego ikone, ktora w tym momencie jest na dolnym pasku). W otwartym oknie Painta klikacie na "Wklej" - to jest po lewej stronie na gorze, pod slowem "Wklej" lub Paste jest szary napis Schowek. I juz.
Tewraz trzeba zapisac obrazek. Po lewej stronie na gorze u mnie jest mala ikonka, obok pogrubiona strzalka w dol. Klik na ta ikonke i wybieramy pozycje "zapisz jako" - otwiera sie male menu i wybieramy "zapisz jako jpg", za moment otwiera sie okno, gdzie wybieramy miejsce zapisu i nadajemy nazwe. Ja wybieram do tego Pulpit (po lewej stronie tego okna sa wszystkie dostepne lokalizacje). Koniec. Nastepnie wrzucamy obrazek (ja to robie tu:http://pictap.pl/), lub wklejamy na forum bezposrednio.
22 lutego 2014 10:57
Jeszcze jedna uwaga do wszystkich:

Dziewczyny, czy używacie skanera waszego podstawowego antywira? 
System trzeba przeskanować od czasu do czasu!
Malwarebytes jeś świetnym programem na wszelkie Toolsy i inne śmieciowe programiki .....ale nie zawsze pomoże jeśli w systemie siedzą wirusy!
To również rada dla Effki - dodatkowo przeskanować antywirem!

22 lutego 2014 11:14 / 1 osobie podoba się ten post
Jeszcze do Effki  :) :) :)

" Ihre Pc Leistung ist schwach i sie musssen flash player aktualisieren"

Ja bym tego flasha na razie nie aktualizowała !
Często takie fałszywe komunikaty dają te agresywne Tollsy - domagają się zainstalowania.

Zobaczymy czy to będzie wyskakiwać po czyszczeniu systemu.
22 lutego 2014 14:13
Gabrysia

To jest skanowanie szybkie !
Skanowanie pełne 1-2 godz. (albo dłużej) w zależności od tego ile danych na kompie i jak system obciązony jest smieciem.

Gabrysiu, wiem, moja wina, ze sobie tego triala zainstalowałam, ale kurcze nie iwdziałam opcji wyboru, a to skanowanie naprawde tyle trwało. szybkie ok 4 minut, pełne ponad 20 no nie wiem, może 28 ale nie godzinę. Na pewno dobrze wybrałam, bo tam jeszcze była opcja skanowania błyskawicznego ale dla posiadających licencje. W szybkim znalazł mi 5 obiektów, w pełnym 1. 
A z Twoich rad na pewno skorzystam, ale juz w domciu jednak, dziękuję:)
22 lutego 2014 14:14 / 1 osobie podoba się ten post
Przysięgam, na swoją głowę, już pisałam Gabrysi wyżej szybkie 4 min, pełne 2o kilka minut, no nie wiem albo mam taki szybki komp albo cos znowu nie tak zrobiłam< ale dobrze że mnie nie posłuchałaś:)))))
22 lutego 2014 14:24
emilia

Sorry, to nie jest zadna reklama, tylko uwaga, ze Twoj komputer zle dziala, poniewaz powinnas zaktualizowac flash (flash to jest takie cos, co pozwala na przyklad filmiki na you-tube ogladac).

Co do instalowania malwarebytes:
pisalam, ze podczas instalacji tego programu pojawia sie okienko z zaptaszkowanymi trzema pozycjami, miedzy innymi jest tam "uruchom wersje testowa", pisalam, ze trzeba odznaczyc pozycje pierwsza i trzecia, zostawic zaznaczona (zaptaszkowana tylko pozycje druga - aktualizacja".

Na you tube mogę wszystko super oglądać, gorzej z typowymi stronkami  z filmami, dziwne co<wogóle komp mam nowy więc dla mnie to trochę podpucha, jak mi sie ciągle coś wyświetla, a to że mam za mało miejsca na dysku a mam wolnego od cholery i trochę, albo takie komunikaty, o których pisałam, a szczególnie,że są one takie właśnie agresywne, wściekłe kolory i tak migają, że mało z ekranu nie wyskoczą. Ale ja juz głowy nie zawracam, we wtorek do domu, a tam mam ludzi od tego jakby coś mi nie wyszło więc na luzie mogę sie uczyć:)
22 lutego 2014 14:35
Tak żeście zaczęły czyścić te kompy, że ja też się do roboty wzięlam :)). Teraz to tylko autostart nie daje mi spokoju?? Od początku był zapchany jakimiś ustrojstwami z Toshiby. Troche świństwa ja dorzuciłam i mam tego dużo za dużo. Zawsze się długo system uruchamiał ale już po uruchomieniu dobrze chodzi aż sie sama dziwię? Może koleżanki spojrzą co moge wywalić i jak?
22 lutego 2014 15:42
U mnie nie jest źle. Nie pali się! Tyle lat się włączał wolno to może jeszcze poczekać :)). Po stronach śmiga mi bardzo szybko, więc wytrzymam. Sądzę że wszystko z Toshiby można wyłaczyć i ten Kies, który mi do  mojego samsunga galaxy jest potrzebny można wywalić z autostartu. Najlepsze jest to że ja zawsze ustawiam przy sciąganiu programów żeby nie było ich w autostarcie a te świństwa i tak sie tam pchają!
A chrome ja nie mam chociaż mi się wpycha. Po prawej stronie to widać:)
22 lutego 2014 16:00 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Tak żeście zaczęły czyścić te kompy, że ja też się do roboty wzięlam :)). Teraz to tylko autostart nie daje mi spokoju?? Od początku był zapchany jakimiś ustrojstwami z Toshiby. Troche świństwa ja dorzuciłam i mam tego dużo za dużo. Zawsze się długo system uruchamiał ale już po uruchomieniu dobrze chodzi aż sie sama dziwię? Może koleżanki spojrzą co moge wywalić i jak?

Tak patrzyłam u siebie,to te wynalazki z Toshiby mam wyłączone z autostartu,wtyczki Adobe też,Javę też,Windows defender też,komunikatory też,a jak tego Verbindungassistenta non stop nie używasz,to też wyłącz.Komunikatory to sobie włączam,jak z nich korzystam.Acha -Facebook Update też z autostartu wyłączyłam.Z samsungiem podejrzewam też to możesz zrobić.
22 lutego 2014 16:18
Jak się nazywa ten program dla Samsunga,żeby fotki z telefonu posciągać bo juz mam tak zawalony telefon ,że nie moge zdjęc robić:):):)
22 lutego 2014 16:21
kasia63

Jak się nazywa ten program dla Samsunga,żeby fotki z telefonu posciągać bo juz mam tak zawalony telefon ,że nie moge zdjęc robić:):):)

Samsung PC suite.
22 lutego 2014 16:30
tina 100%

Samsung PC suite.

Instrukcje są po angielsku:( i wyswietlił mi sie jeszcze jakis nie SIUTE tylko STUDIO,a gdzies po głowie chodzi cos jakby SAMSUNG KISS??????
22 lutego 2014 16:34 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Instrukcje są po angielsku:( i wyswietlił mi sie jeszcze jakis nie SIUTE tylko STUDIO,a gdzies po głowie chodzi cos jakby SAMSUNG KISS??????

Tylko Samsung PC suite.Jak będziesz instalować,to uważaj żeby coś Ci się nie podczepiło.Te przywieszki w postaci Toolbarów są częste w darmowych programach.Po prostu jak podczas instalacji będzie pchał się jakis "bonus",to nie klikaj w to.
22 lutego 2014 16:45 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Kies się nazywa a przed pobraniem sprawdź model swojego telefonu komórkowego, bo ja też sprawdzałam.
http://www.samsung.com/pl/support/usefulsoftware/KIES/JSP
22 lutego 2014 16:46
tina 100%

Tak patrzyłam u siebie,to te wynalazki z Toshiby mam wyłączone z autostartu,wtyczki Adobe też,Javę też,Windows defender też,komunikatory też,a jak tego Verbindungassistenta non stop nie używasz,to też wyłącz.Komunikatory to sobie włączam,jak z nich korzystam.Acha -Facebook Update też z autostartu wyłączyłam.Z samsungiem podejrzewam też to możesz zrobić.

Dzięki zaraz się biorę do roboty:))

Ciekawam czy mi się ponownie uruchomi komputer?? :)))