Poskarżyjki 40

31 października 2017 13:07 / 9 osobom podoba się ten post
Co tu sie na tym forum porobilo? Normalnie Sodomia i Gomoria.
Kama radzi kurczaka do wanny wiazac, a Knorr w wannie tuczyc maslem i tymiankiem. Wanna musi byc oczywiscie Qualitaet, czyli brytyjska, nie inna.
Biedne kurczaczki...
31 października 2017 13:10 / 4 osobom podoba się ten post
Kruszynka64

Jesssu,zachciało mi się zmieniać prace i podopiecznego.Jedyny plus jaki narazie widze,to zero problemów z gotowaniem,wręcz mam przykazane,żeby nie stać przy garach,gotowce,ewentualnie zupy i to szybkie,z puszek.Ale jak ja mam aktywizować seniora-ślepego i głuchego ?Oprócz spacerów,zaznaczone,że mają być długie,czytam mu gazetę na głos,daje piłeczke do reki do masowania,albo kij od szczotki i ćwiczy podnoszac go-tak mi pokazała zmienniczka.Na tym moje pomysły tez się kończą.Poza tym,uwaga-przebój sezonu-na drzwiach od tarasu jest znaczek zakazujący rozmów przez komórke,o laptopie na dole to nawet nie śnię,zaznaczony jest na czerwono !Rozmawiać moge tylko w swoim wolnym czasie lub w nagłych wypadkach.Myślałam,że po karteczkach mojej poprzedniej seniorki już mnie nic nie zdziwi,a jednak.:zaskoczenie1:

Oj te dziadki. Moj jeden dziadeczek na lapka mowil Teufel i tez nie pozwalal do kuchni przynosic...
31 października 2017 13:13 / 6 osobom podoba się ten post
Kruszynka64

45 dniowy...opipieję :plask:

To pozostaje fizyczne wyżycie się na przerwie, rower, boks z córeczką, tylko w ostateczności ;)))
31 października 2017 13:50 / 2 osobom podoba się ten post
hawana

Co tu sie na tym forum porobilo? Normalnie Sodomia i Gomoria.
Kama radzi kurczaka do wanny wiazac, a Knorr w wannie tuczyc maslem i tymiankiem. Wanna musi byc oczywiscie Qualitaet, czyli brytyjska, nie inna.
Biedne kurczaczki...

wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0008
31 października 2017 14:30 / 9 osobom podoba się ten post
Kruszynka64

Jesssu,zachciało mi się zmieniać prace i podopiecznego.Jedyny plus jaki narazie widze,to zero problemów z gotowaniem,wręcz mam przykazane,żeby nie stać przy garach,gotowce,ewentualnie zupy i to szybkie,z puszek.Ale jak ja mam aktywizować seniora-ślepego i głuchego ?Oprócz spacerów,zaznaczone,że mają być długie,czytam mu gazetę na głos,daje piłeczke do reki do masowania,albo kij od szczotki i ćwiczy podnoszac go-tak mi pokazała zmienniczka.Na tym moje pomysły tez się kończą.Poza tym,uwaga-przebój sezonu-na drzwiach od tarasu jest znaczek zakazujący rozmów przez komórke,o laptopie na dole to nawet nie śnię,zaznaczony jest na czerwono !Rozmawiać moge tylko w swoim wolnym czasie lub w nagłych wypadkach.Myślałam,że po karteczkach mojej poprzedniej seniorki już mnie nic nie zdziwi,a jednak.:zaskoczenie1:

Ojjj...Ja bym znaczek zeskrobala. I wcale bym sie do tych nakazow nie stosowala. A gdyby ktos mi cos powiedzial,to pracowalabym tak dokladnie wedle umowy,ze hohoho. Co do sekundeczki 5 godz. A w pozostalym czasie nawijalabym przez fona z przerwami na podanie pdp np.pic. Ludzie jednak maja poronione pomysly...Az trudno uwierzyc wprost.
31 października 2017 14:36 / 7 osobom podoba się ten post
Kruszynka64

45 dniowy...opipieję :plask:

Ja trafiłam na taki dom z aktywizacją i zabronionymi rozmowami. Nawet w czasie przerwy zawracali doope. Kartek z zakazem nie było i co z tego. A aktywizowanie miało się odbywać cały czas. Dobrze, że chociaż przerwa na spanie była. Byłam tam aż 2 tygodnie.
31 października 2017 14:42 / 6 osobom podoba się ten post
Kama84

Ostrzeżenie przed zatruciem .
Babka w Tesco kupiła pałki z kurczaka w promocji 6 zł za kg . Miało byc na niedzielny obiad dla całej rodziny.
Okazało się, ze kurczak świeci w ciemności . Sanepid jeszcze czegoś takiego nie widział .
:moderator1:
Hodujmy więc własne kury w zagrodach . Bo inne to padlina. :boi sie:

A skąd ja ci tę zagrodę wezmę? 
31 października 2017 14:44 / 4 osobom podoba się ten post
MeryKy

Z zagrodowni sie nie da?
31 października 2017 14:53 / 5 osobom podoba się ten post
MeryKy

Tak sobie pomyslalam...Moze przyjdzie ktos i zareklamuje Ci przenosna,lazienkowa zagrodke. Taka mini. Na jednego padlaka.
31 października 2017 15:02 / 15 osobom podoba się ten post
Też się poskarżę, a co ? Już mam na co... "Se" moja podopieczna urosła.., dlaczego ludziom nie dają po równo ? co? wie ktoś ? Ma na pewno dużo więcej niż 180 cm, ale żeby meble sobie w kuchni robić do swojego wzrostu to już przesada.., przeca ja mam cycki prawie na blatach kuchennych, no ledwo ciut wyżej ... O górnych szafkach to już nie wspomnę. A nie wystarczyło zaznaczyć: wymagana wysoka opiekunka...!!!
31 października 2017 15:06 / 5 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Tak sobie pomyslalam...Moze przyjdzie ktos i zareklamuje Ci przenosna,lazienkowa zagrodke. Taka mini. Na jednego padlaka.

Zamiast świnki morskiej albo np. psa czy kota możemy sobie w domu zagrodzić kawałek placu na drób. Albo na balkonie będę hodować.
31 października 2017 15:57 / 4 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Też się poskarżę, a co ? Już mam na co... :brak wiary: "Se" moja podopieczna urosła.., dlaczego ludziom nie dają po równo ? co? wie ktoś ? Ma na pewno dużo więcej niż 180 cm, ale żeby meble sobie w kuchni robić do swojego wzrostu to już przesada.., przeca ja mam cycki prawie na blatach kuchennych, no ledwo ciut wyżej ... :brak wiary: O górnych szafkach to już nie wspomnę. A nie wystarczyło zaznaczyć: wymagana wysoka opiekunka...!!!

Oj, to Ci sie trafilo...
31 października 2017 16:11 / 2 osobom podoba się ten post
Kruszynka64

No,córka dziadka,niby tylko mieszka,ale czuje jej oddech na plecach.To ona to wymyśliła :boi sie:

Zapodaj mu muzykę z dawnych lat, trochę głośniej , ale seniorzy to lubią.bZakazy fajne
31 października 2017 16:11
Kruszynka64

No,córka dziadka,niby tylko mieszka,ale czuje jej oddech na plecach.To ona to wymyśliła :boi sie:

Zapodaj mu muzykę z dawnych lat, trochę głośniej , ale seniorzy to lubią.bZakazy fajne
31 października 2017 17:20 / 7 osobom podoba się ten post
Kruszynka64

Ty się trzymaj godzin pracy tyle ile masz w umowie.A gadać nie wolno przez telefon?.Wyśmiej ją .Kruszynko znasz niemiecki ,to pogoń durną córkę ,niech tylko ci ktoś uwagę zwróci.Toć to nie obóz ,ani nie praca przy taśmie.:dokucza: