Poskarżyjki 40

31 października 2017 17:55 / 6 osobom podoba się ten post
hawana

Oj, to Ci sie trafilo...:-(

Dobrze, że stół kuchenny normalny bo inaczej bym dzisiaj na stołku tłukła ziemniaki na piree
31 października 2017 18:01 / 5 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Dobrze, że stół kuchenny normalny bo inaczej bym dzisiaj na stołku tłukła ziemniaki na piree :lol1:

Danusiu, na pewno opiekujesz się nadczłowiekiem :)
31 października 2017 18:04 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Danusiu, na pewno opiekujesz się nadczłowiekiem :)

No tak... Przecież jestem w kraju nadludzi...
31 października 2017 18:40 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

A skąd ja ci tę zagrodę wezmę? 

A weź się rozejrzyj wkoło, dopiero potem gadaj ,ze nie masz opcji hodowli . Możliwości jest troche. Działka ROD , jakaś ciotka , w dzierżawę od babci która juz nie może, albo na dziko na wydrę zająć kawełek trawki budkę postawić i juz . Z pomocą nawet polska tiwi przychodzi, przeż jest emisja tego programu , gdzie rolnik szuka żony ...    a tu to już masz pooole , albo hektary do popisu . Mozna nakupować brojlerów , niosek , ozdobnych w papuciach i innych jeszcze kurków ze ho ho ho !  

31 października 2017 18:45 / 2 osobom podoba się ten post
Kama84

A weź się rozejrzyj wkoło, dopiero potem gadaj ,ze nie masz opcji hodowli . Możliwości jest troche. Działka ROD , jakaś ciotka , w dzierżawę od babci która juz nie może, albo na dziko na wydrę zająć kawełek trawki budkę postawić i juz . Z pomocą nawet polska tiwi przychodzi, przeż jest emisja tego programu , gdzie rolnik szuka żony ...    a tu to już masz pooole , albo hektary do popisu . Mozna nakupować brojlerów , niosek , ozdobnych w papuciach i innych jeszcze kurków ze ho ho ho !  
:lol1:    :oczko2:

Przypomniało mi się z Kabarety Tey to:
" Kury polskie, za przykladem bohaterskich kur radzieckich zniosly 3 koma 3 procent więcej jaj niż kury z dzikiego zachodu..."
31 października 2017 18:48 / 10 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Dobrze, że stół kuchenny normalny bo inaczej bym dzisiaj na stołku tłukła ziemniaki na piree :lol1:

Dziś odwieziło mojego dziadka dwóch kolegów,obaj w okolicy 80-tki,obaj po 190 cm,a jeden chyba wyższy. Czułam się między nimi jakbym w lesie była i na korony drzew patrzyła  
31 października 2017 18:59 / 9 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Dziś odwieziło mojego dziadka dwóch kolegów,obaj w okolicy 80-tki,obaj po 190 cm,a jeden chyba wyższy. Czułam się między nimi jakbym w lesie była i na korony drzew patrzyła :hihi: 

Jak byłam lisonoszem to mój najwyższy adresat miał 212 cm... Nie wytrzymałam i zapytałam, a taki był biedny bo ciągle musiał się łamać w pół (bo nie tylko przy mnie). Inny był też jakiś cholernie wysoki, choc nie ąż tak, i zawsze otwierał mi drzwi w bokserkach, a ja miałam na horyzoncie tylko jego owłosiony brzuch ...
31 października 2017 19:13 / 4 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Jak byłam lisonoszem to mój najwyższy adresat miał 212 cm... :lol1: Nie wytrzymałam i zapytałam, a taki był biedny bo ciągle musiał się łamać w pół (bo nie tylko przy mnie). Inny był też jakiś cholernie wysoki, choc nie ąż tak, i zawsze otwierał mi drzwi w bokserkach, a ja miałam na horyzoncie tylko jego owłosiony brzuch ... :lol1:

Oni chyba musza miec lozka robione  na zamowienie...
31 października 2017 19:31 / 5 osobom podoba się ten post
Kama84

:lol1:    :oczko2:

Moge się rozejrzeć bo z chęcią bym takie świeżutkie własnego chowu jadła. Jajeczka i mięsko. Ale do zagrody bym musiała mieć niewolnika bo kto by przy tym robił jak ja w Demenzlandii jestem 
31 października 2017 19:33 / 7 osobom podoba się ten post
teresadd

Ty się trzymaj godzin pracy tyle ile masz w umowie.A gadać nie wolno przez telefon?.Wyśmiej ją .Kruszynko znasz niemiecki ,to pogoń durną córkę ,niech tylko ci ktoś uwagę zwróci.Toć to nie obóz ,ani nie praca przy taśmie.:dokucza:

Tobie się tak wydaje, ze można pogonić. Są ludzie tak niereformowalni, że nic nie zrobisz. Nawyżej możesz sztelę zmienić.
31 października 2017 19:36 / 7 osobom podoba się ten post
hawana

Oni chyba musza miec lozka robione  na zamowienie...

Otóż powiem ci jak jest z moim sąsiadem o wzroście ciut ponad 2 m. Mieszka z żoną 160 cm,córką 175 cm i synem już około 2 m.Zajmuja mieszkanko 40 m2. sypiają wszyscy w normalnych łózkach i nawet kataru nie mają,wiem bo ich widuję...
31 października 2017 19:41 / 7 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Otóż powiem ci jak jest z moim sąsiadem o wzroście ciut ponad 2 m. Mieszka z żoną 160 cm,córką 175 cm i synem już około 2 m.Zajmuja mieszkanko 40 m2. sypiają wszyscy w normalnych łózkach i nawet kataru nie mają,wiem bo ich widuję...:hihi:

Mój kuzyn ma ponad 2 metry a jego żona też około 160 ale jeszcze nie słyszałam żeby zamawiał specjalne łóżko. Za to futryny są za niskie i musi się zginać  jak przechodzi np do pokoju. A jego buty są numer większe od kajaka, jak je postawi w przedpokoju to ciężko przejśc 
31 października 2017 19:49 / 7 osobom podoba się ten post
MeryKy

Mój kuzyn ma ponad 2 metry a jego żona też około 160 ale jeszcze nie słyszałam żeby zamawiał specjalne łóżko. Za to futryny są za niskie i musi się zginać  jak przechodzi np do pokoju. A jego buty są numer większe od kajaka, jak je postawi w przedpokoju to ciężko przejśc :-)

Za to żona kuzyna ma zawsze czysto na szafach...
31 października 2017 19:49 / 5 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Otóż powiem ci jak jest z moim sąsiadem o wzroście ciut ponad 2 m. Mieszka z żoną 160 cm,córką 175 cm i synem już około 2 m.Zajmuja mieszkanko 40 m2. sypiają wszyscy w normalnych łózkach i nawet kataru nie mają,wiem bo ich widuję...:hihi:

A jednak mozna... Moj synek ladaco takiej wysokosci nie osiagnal ale kordelke 220cm ode mnie wyludzil, bo twierdzil, ze mu zimno...
31 października 2017 19:52 / 5 osobom podoba się ten post
hawana

A jednak mozna... Moj synek ladaco takiej wysokosci nie osiagnal ale kordelke 220cm ode mnie wyludzil, bo twierdzil, ze mu zimno...:lol2:

Taniej by wyszły wełniane skarpety,ale czego nie robi sie dla dziecka...