Poskarżyjki 40

29 października 2017 21:46 / 3 osobom podoba się ten post
Babeczka

W nocy- ciemno,
w domu-ciasno,
u sąsiada-głośno,
w piekle-sraszno.
30 października 2017 08:37
Knorr

W nocy- ciemno,
w domu-ciasno,
u sąsiada-głośno,
w piekle-sraszno.

Ale...świat jest piękny...
30 października 2017 20:15 / 2 osobom podoba się ten post
Ostrzeżenie przed zatruciem .
Babka w Tesco kupiła pałki z kurczaka w promocji 6 zł za kg . Miało byc na niedzielny obiad dla całej rodziny.
Okazało się, ze kurczak świeci w ciemności . Sanepid jeszcze czegoś takiego nie widział .

Hodujmy więc własne kury w zagrodach . Bo inne to padlina.
30 października 2017 20:30 / 1 osobie podoba się ten post
Kama84

Babka w Tesco kupiła pałki z kurczaka w promocji 6 zł za kg . Miało byc na niedzielny obiad dla całej rodziny.
Okazało się, ze kurczak świeci w ciemności . Sanepid jeszcze czegoś takiego nie widział .
:moderator1:
Hodujmy więc własne kury w zagrodach . Bo inne to padlina. :boi sie:

Nie ma to jak reklama... a po wiela te co nie świecą?...
30 października 2017 20:36 / 3 osobom podoba się ten post
Kama84

O kurczaczek...Sanepid juz oslepl od tej swiatlosci, a my mozemy sie jedynie na warzywka przerzucic...
30 października 2017 20:46 / 2 osobom podoba się ten post
opiekun.5

Nie ma to jak reklama... a po wiela te co nie świecą?...:-)

To idź na targ na Ogrodową , poszukaj uczciwego nie malowanego rolnika i zapytaj po wiela drób ? A dla pewności to kup żywego ptaka, przywiąż do wanny i jak się zdecydujesz i zbierzesz w sobie , to na koncu ubij . Wez przepisa od Knorra i masz fertig. I wiesz co jesz . 
30 października 2017 20:51
Kama84

To idź na targ na Ogrodową , poszukaj uczciwego nie malowanego rolnika i zapytaj po wiela drób ? A dla pewności to kup żywego ptaka, przywiąż do wanny i jak się zdecydujesz i zbierzesz w sobie , to na koncu ubij . Wez przepisa od Knorra i masz fertig. I wiesz co jesz . :lowi ryby:

A to nie na Owocowej przy Fabrycznej?...
30 października 2017 20:59 / 1 osobie podoba się ten post
opiekun.5

A to nie na Owocowej przy Fabrycznej?...:-)

Szybciej mówię niż myślę. Ogrodowa mi jeszcze chodzi po głowie chyba , z uzetu. ;D
30 października 2017 21:30 / 1 osobie podoba się ten post
Kama84

Dziękuję Kama.
Ale do TESCO wchodzę jedynie po Domestos. 
30 października 2017 21:48 / 2 osobom podoba się ten post
Kama84

To idź na targ na Ogrodową , poszukaj uczciwego nie malowanego rolnika i zapytaj po wiela drób ? A dla pewności to kup żywego ptaka, przywiąż do wanny i jak się zdecydujesz i zbierzesz w sobie , to na koncu ubij . Wez przepisa od Knorra i masz fertig. I wiesz co jesz . :lowi ryby:

Takiego kurczaka to tylko oprawić, z piór obrać, soli, pieprzu (świeży), do tego ze 4 łyżki masła i nieco oliwy, posypać tymiankiem. Do środka można włożyć średnią czerwoną cebulkę i ze dwa ząbki czosnku, i do brytwanki. 
Piec przez ok. 10 minut w 210 st.C, dalej w 180. i czekać nieco ponad godzinę, co rusz polewając kurczę tym co w brytwance. 
Albo rosół ugotować, jak kto lubi i mięso gotowane z rosołu do tego.
Im mniej, tym lepiej. 
31 października 2017 12:45 / 8 osobom podoba się ten post
Jesssu,zachciało mi się zmieniać prace i podopiecznego.Jedyny plus jaki narazie widze,to zero problemów z gotowaniem,wręcz mam przykazane,żeby nie stać przy garach,gotowce,ewentualnie zupy i to szybkie,z puszek.Ale jak ja mam aktywizować seniora-ślepego i głuchego ?Oprócz spacerów,zaznaczone,że mają być długie,czytam mu gazetę na głos,daje piłeczke do reki do masowania,albo kij od szczotki i ćwiczy podnoszac go-tak mi pokazała zmienniczka.Na tym moje pomysły tez się kończą.Poza tym,uwaga-przebój sezonu-na drzwiach od tarasu jest znaczek zakazujący rozmów przez komórke,o laptopie na dole to nawet nie śnię,zaznaczony jest na czerwono !Rozmawiać moge tylko w swoim wolnym czasie lub w nagłych wypadkach.Myślałam,że po karteczkach mojej poprzedniej seniorki już mnie nic nie zdziwi,a jednak.
31 października 2017 12:48 / 2 osobom podoba się ten post
Kruszynka64

Jesssu,zachciało mi się zmieniać prace i podopiecznego.Jedyny plus jaki narazie widze,to zero problemów z gotowaniem,wręcz mam przykazane,żeby nie stać przy garach,gotowce,ewentualnie zupy i to szybkie,z puszek.Ale jak ja mam aktywizować seniora-ślepego i głuchego ?Oprócz spacerów,zaznaczone,że mają być długie,czytam mu gazetę na głos,daje piłeczke do reki do masowania,albo kij od szczotki i ćwiczy podnoszac go-tak mi pokazała zmienniczka.Na tym moje pomysły tez się kończą.Poza tym,uwaga-przebój sezonu-na drzwiach od tarasu jest znaczek zakazujący rozmów przez komórke,o laptopie na dole to nawet nie śnię,zaznaczony jest na czerwono !Rozmawiać moge tylko w swoim wolnym czasie lub w nagłych wypadkach.Myślałam,że po karteczkach mojej poprzedniej seniorki już mnie nic nie zdziwi,a jednak.:zaskoczenie1:

Groza. Czy ktoś Cię pilnuje z tymi zakazami z kosmosu?
31 października 2017 12:55 / 3 osobom podoba się ten post
hagia

Groza. Czy ktoś Cię pilnuje z tymi zakazami z kosmosu?

No,córka dziadka,niby tylko mieszka,ale czuje jej oddech na plecach.To ona to wymyśliła 
31 października 2017 13:00 / 2 osobom podoba się ten post
Kruszynka64

No,córka dziadka,niby tylko mieszka,ale czuje jej oddech na plecach.To ona to wymyśliła :boi sie:

To chora kobieta. 
Mam nadzieję, że masz krótki ten turnus...
31 października 2017 13:02 / 2 osobom podoba się ten post
hagia

To chora kobieta. 
Mam nadzieję, że masz krótki ten turnus...

45 dniowy...opipieję :plask: