Poskarżyjki 40

21 listopada 2017 18:33 / 9 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Już mi trochę lepiej . Wyryczałam się ...wybluzgałam . Jeden z synów nastawiał , żebym powiedziała siostrze , ale przetłumaczyłam .... Obiecał , że przy okazji ...na boku zbierze wujaszka odpowiednio ....W piątek ruszam na podboj Germanii . Z siostrą pożegnam sie jutro , bo wybieramy się razem na ....uporządkowanie grobów ...i cacy ... Busik zamówiony i aby do piątku .

No i dobrze, że (usunięte) i Ci lepiej,a łez szkoda na śwagra gnoja. Dopilnuj tylko , żeby latorośle Twojej siostrze słowa nie pisnęły,a rozmowę " dydaktyczną " z wujciem jak najbardziej niech przeprowadzi,może mu nawet w ryj dać " wychowawczo" , takie moje zdanie,a Ty już o tym nie myśl, Demenzland czeka na Ciebie z utęsknieniem.

21 listopada 2017 18:35 / 7 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Koln- Lindenhal .Może być ciężkawo , ale dam radę ...kto jak nie ja ? ...Wolnego w tygodniu dnia nie będę miała i za to będzie dodatkowe 50 ojro na tydzień .Co mi po wolnym jak wokół same sklepy . Znam siebie . Na pauzach też potrafię grosza przepuścić :oczko1:

Zima jest,co ci po wolnym,jeszcze się zaziębisz i będzie..a tak to chociaż zaoszczędzisz na lekach  Na długo jedziesz?
21 listopada 2017 18:47 / 10 osobom podoba się ten post
dorotee

Mam znowu zaległości, co z dobra siostra? Zła odeszła prawda?

Tak ...w sierpniu . Ja i tak miałam tam nie wracać ....Modlę się za obie . Lubiłam je ... Ciężko mi się pozbierać po wiadomościach od Dziewczyn ....kilka dni temu . Proszę ...błagam nie współczuwajcie ...nie przytulajcie . Uszanujcie moją prośbę . Nie powiadamiałam Was , bo nie czułam się upoważniona , alee ...zapytałaś Dorotko ...nie będę ściemniać ....Dobra Siostra jest już od kilku dni z naszą Ają- Złą Siostrą.....Niech Im ziemia lekką będzie . Jest mi bardzo przykro .....ale bardzo proszę nie rozwijajcie tematu . Proszę tylko o modlitwę ( wierzących ) za Ich Dusze ...Nie współczuwajcie
21 listopada 2017 18:50 / 8 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Zima jest,co ci po wolnym,jeszcze się zaziębisz i będzie..a tak to chociaż zaoszczędzisz na lekach :hihi: Na długo jedziesz?

Do oporu ...włącznie z Wielkanocą . Pani jest bardzo chora - rak , ale gdyby coś to będę miała załatwiany tylko przejazd na terenie Niemiec .
21 listopada 2017 19:03 / 6 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Do oporu ...włącznie z Wielkanocą . Pani jest bardzo chora - rak , ale gdyby coś to będę miała załatwiany tylko przejazd na terenie Niemiec .

To chyba sobie nie poprawisz nastroju . Moja pdp chorowała na raka,przykro było patrzeć,ale może u ciebie nie będzie tak zle. Na pewno sobie poradzisz ,a jak będzie ci żle to wiesz gdzie szukać wsparcia.
21 listopada 2017 19:13 / 8 osobom podoba się ten post
ivanilia40

To chyba sobie nie poprawisz nastroju . Moja pdp chorowała na raka,przykro było patrzeć,ale może u ciebie nie będzie tak zle. Na pewno sobie poradzisz ,a jak będzie ci żle to wiesz gdzie szukać wsparcia.

Dam radę a jak będzie ciężko to będę Wam truła dupę ....Pusia też była " kupą nieszczęścia " ...leżąca ...niewidoma ...niesłysząca - za aparatami w uszach ... Z podopiecznych to tylko Pani- Frau i Profesorowa były w miarę fit ... a kurde najdłużej zawsze byłam przy tych ciężko chorych ....musi moje serce jest dla takich przeznaczone
21 listopada 2017 19:13 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Tak ...w sierpniu . Ja i tak miałam tam nie wracać ....Modlę się za obie . Lubiłam je ... Ciężko mi się pozbierać po wiadomościach od Dziewczyn ....kilka dni temu . Proszę ...błagam nie współczuwajcie ...nie przytulajcie . Uszanujcie moją prośbę . Nie powiadamiałam Was , bo nie czułam się upoważniona , alee ...zapytałaś Dorotko ...nie będę ściemniać ....Dobra Siostra jest już od kilku dni z naszą Ają- Złą Siostrą.....Niech Im ziemia lekką będzie . Jest mi bardzo przykro .....ale bardzo proszę nie rozwijajcie tematu . Proszę tylko o modlitwę ( wierzących ) za Ich Dusze ...Nie współczuwajcie :modlitwa:

21 listopada 2017 20:02 / 10 osobom podoba się ten post
Dziadek mój już w łóżku jest.
Zeszłam na dół, bo słyszałam, że rozmawia?, pytam się czy wszystko dobrze?. Potrzebuję tabletki przeciwbólowej mówi, ja pytam co Pana boli? pupa mnie boli odpowiedział,,,jakiś taki roztrzęsiony, dziwny no i włosy te z tyłu są na przodzie! Pytam się czy się Pan przewrócił? odparł trochę upadłem i boli mnie pupa! Pojechaliśmy do góry, Dziadek mówi, no to teraz jedziemy do góry hi, hii. Jesteśmy już na górze mówię i pytam się, przepraszam, czy Pan upadł na głowę, czy na pupę?? ha, ha, Dziadek lubi żartować to mogę sobie pozwolić. Śmialiśmy się razem.
Biegnę po maść, żeby doope Dziadkowi nasmarować a On mi mówi, żeby tej maści dać mu na palec i On sobie do doopy wsadzi, bo tam Go dokładnie boli!! I bądź tu mądry teraz? Odradziłam mu takie praktyki, mówiąc, że tam nie wolno!! Posmarowałam oczywiście maścią ale okolice,,, he, hee. Teraz Dziadek już śpi.
21 listopada 2017 20:28 / 6 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Dziadek mój już w łóżku jest.
Zeszłam na dół, bo słyszałam, że rozmawia?, pytam się czy wszystko dobrze?. Potrzebuję tabletki przeciwbólowej mówi, ja pytam co Pana boli? pupa mnie boli odpowiedział,,,jakiś taki roztrzęsiony, dziwny no i włosy te z tyłu są na przodzie! Pytam się czy się Pan przewrócił? odparł trochę upadłem i boli mnie pupa! Pojechaliśmy do góry, Dziadek mówi, no to teraz jedziemy do góry hi, hii. Jesteśmy już na górze mówię i pytam się, przepraszam, czy Pan upadł na głowę, czy na pupę?? ha, ha, Dziadek lubi żartować to mogę sobie pozwolić. Śmialiśmy się razem.
Biegnę po maść, żeby doope Dziadkowi nasmarować a On mi mówi, żeby tej maści dać mu na palec i On sobie do doopy wsadzi, bo tam Go dokładnie boli!! I bądź tu mądry teraz? Odradziłam mu takie praktyki, mówiąc, że tam nie wolno!! Posmarowałam oczywiście maścią ale okolice,,, he, hee. Teraz Dziadek już śpi.
:smiech2:

Jutro przyszykuję dzwoneczek, bo Dziadek jest taki cichutki , że mnie nie woła biedaczek i po cichutku również upadł o ilę upadł w ogóle ??
21 listopada 2017 20:33 / 13 osobom podoba się ten post
Ellax2

To jeszcze i ja. A co?! Tez mam dołek. Płytki dość.
Stare jedzenie, totalny brak higieny i wszystko robię źle. Nie umiem ścierać kurzu, źle układam naczynia w zmywarce, mam zbyt mało rzeczy do prania i bęben nie jest pełny, więc pralka się zepsuje, zużywam za duzo ciepłej wody, więcej grzechów nie pamiętam w tym momencie. Na szczęście. I to wszystko grzecznie i z fałszywym uśmieszkiem przekazane.
Nowa cywilizacja w lodówce jest w ostatniej już fazie wynalezienia koła i chyba wyjedzie o własnych siłach stamtąd.
Jeszcze 19 dni...
Duszę w sobie, chciałabym popłakać, ale nie mogę. Próbowałam.
Nie pocieszajcie mnie, chciałam się tylko poskarżyc i wyrzucic z siebie trochę tego syfu.

Tak dla równowagi napiszę, że sie nie daje tak całkiem sponiewierać. W niedziele moja pdp zamoczyła łózko, jak wiele razy zreszta. Jej siostra, która jest tu gospodynią, pyta "co? znów wszystko mokre?", ja mówie, że tak, niestety, "no, ja nie rozumiem" z taką jakby pretensją w głosie, coś tam jeszcze dodała..., więc jej odpowiedziałam, że to ja przyszłam w nocy i zrobiłam siku pdp-nej do łózka.
NOŻ, KUR..KA WODNA, NO!
I takie akcje, większe lub mniejsze, są codziennie.
21 listopada 2017 21:13 / 10 osobom podoba się ten post
Ellax2

Tak dla równowagi napiszę, że sie nie daje tak całkiem sponiewierać. W niedziele moja pdp zamoczyła łózko, jak wiele razy zreszta. Jej siostra, która jest tu gospodynią, pyta "co? znów wszystko mokre?", ja mówie, że tak, niestety, "no, ja nie rozumiem" z taką jakby pretensją w głosie, coś tam jeszcze dodała..., więc jej odpowiedziałam, że to ja przyszłam w nocy i zrobiłam siku pdp-nej do łózka.
NOŻ, KUR..KA WODNA, NO!

Trzeba jej było jeszcze powiedzieć,że możesz się poświęcić i co drugą noc lać do jej wyra.... Ale Ci się " artyści" trafili ,tacy w nurcie prymitywizmiu .
21 listopada 2017 21:47 / 9 osobom podoba się ten post
Ellax2

NOŻ, KUR..KA WODNA, NO!

Eluś słoneczko ty moje nie denerwuj się  Jak chcesz to ja przyjadę i ci pomogę nasikać w te łózko aż babinka zacznie pływać 
21 listopada 2017 21:56 / 10 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Jutro przyszykuję dzwoneczek, bo Dziadek jest taki cichutki , że mnie nie woła biedaczek i po cichutku również upadł o ilę upadł w ogóle ??:-(

Ja mojemu zabrałam dzwoneczek bo też się skarżył na tzw boleści,ale z przodu ... Teraz oboje mamy spokój..
21 listopada 2017 22:15 / 9 osobom podoba się ten post
MeryKy

Eluś słoneczko ty moje nie denerwuj się :buziaki1: Jak chcesz to ja przyjadę i ci pomogę nasikać w te łózko aż babinka zacznie pływać :pływam:

Meryś, moja pdp jest kochana i zawsze w humorze, upośledzona, niestety. To jej siostra jest taka, jej trzeba nasikać w łóżko, niech ma za swoje. Jej syna (tej siostry) też oceniłam błędnie na poczatku, facet jest ok, teraz to widzę.
Zawsze sie staram w każdej sytuacji szukac dobrych stron, wiec i tu tez - nie nudze sie (ha ha!) i czas  szybko leci.
11 listopada 2017 12:19 / 2 osobom podoba się ten post

Do nowej szaty forum jakoś powoli się przyzwyczajam, ale "lisek" mi się zaktualizował i nie podoba mi się to bardzo...

Dyskusja w "błąd techniczny". O.