Poskarżyjki 40

30 listopada 2017 20:37 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Ale to pewnie Hawana była ta od Kuby :figiel:

Ze mna zawsze mozna swietowac
30 listopada 2017 21:41 / 3 osobom podoba się ten post
Alaska

Po czym wnosisz? :-)

Po tym, ze u mnie 4 tysiaczki odbiła to pewnie u ciebie też 
01 grudnia 2017 04:49 / 11 osobom podoba się ten post
Dziadka mam bardzo fajnego' miły, grzeczny, spokojny, kulturalny .
Spać chodzi bardzo wcześnie , jest Ok.
Ale są inne sprawy, których ''ogarnąć'' nie mogę ;
Brak ciepłej wody w kuchni, żeby umyć warzywa, mięso, lub inne to muszę wodę podgrzewać w czajniku.
Ale co to za mycie takie jest? ręce już mnie bolą od tej zimnej wody bo nie zawsze podgrzewam wodę, żeby ręce opłukać, czy ściereczkę itp... Jest zmywarka w kuchni Firma mi powiedziała, że skoro jest zmywarka to nie ma problemu! Przepraszam ale czy ja mam ręce lub mięso, warzywa, kartofle też myć w zmywarce odpowiedziałam?
Na dole jest toaleta malutka, w której nawet Dziadek się nie mieści, często pomagam mu w toalecie, ręce biegnę na górę do łazienki umyć! Tak biegam po 14 razy dziennie, góra dół,
W kuchni jest również piec do centralnego ogrzewania gazowy, który załącza się co 10-minut chyba, przy załączaniu ''bucha'' gaz na kuchnie, więc jak ja tak jestem sobie w tej kuchni, szykując posiłki, robiąc pranie [ bo pralka jest w kuchni ] , to stężenie spalin jest już bardzo wysokie, że gryzie w nosie, więc otwieram okno balkonowe,żeby się nie udusić qwa,, A jak otworzę balkon to jest mi zimno,,,. Czy ja szukam tzw. ''dziury w całym ''? czy ja może wymyślam sobie? . Nie! ja chcę tylko w miarę normalnie mieszkać, żeby pracować.
Rodzina jest bardzo chytra, ale to już inny temat jest,,
W związku z powyższym zostaję tu tylko miesiąc , ponieważ nie dam rady dłużej. Prosiłam o przeniesienie, ale ta kwestia zawsze graniczy z cudem, więc poprosiłam o nowe zlecenie, zobaczę jak to będzie, żebym tylko nie ''wylądowała'' sama na Święta w domu bo się zapłaczę i serce mi pęknie . Q,,wa Oj życie!,,,,,
Czy ''moja'' Koordynatorka znajdzie mi nowe Zlecenie? hmm...
01 grudnia 2017 05:11 / 6 osobom podoba się ten post
No to faktycznie, niezbyt ciekawe warunki,jeszcze teraz gdy zimno .
Jeszcze jest dobry czas aby coś na święta znaleźć,brakuje opiekunek - słyszałam .Firmy gimnastykują się żeby łuki zapełnić.Glowa do góry Lisko ,będzie dobrze- musi być dobrze.
01 grudnia 2017 05:19 / 4 osobom podoba się ten post
magdzie

No to faktycznie, niezbyt ciekawe warunki,jeszcze teraz gdy zimno .
Jeszcze jest dobry czas aby coś na święta znaleźć,brakuje opiekunek - słyszałam .Firmy gimnastykują się żeby łuki zapełnić.Glowa do góry Lisko ,będzie dobrze- musi być dobrze.:aniolki:

Dziękuję Magdzie .
01 grudnia 2017 06:59 / 3 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Dziękuję Magdzie .:aniolki:

Ofert przed świętami full,coś się znajdzie na bank:)Nie martw się na zaś!
01 grudnia 2017 07:19 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Ofert przed świętami full,coś się znajdzie na bank:)Nie martw się na zaś!

Dziękuję Kasiu.
01 grudnia 2017 07:41 / 5 osobom podoba się ten post
Ona Lisko,byłam w domu gdzie był piec d w kuchni i ciągle się załączał,ale spalin czuć nie było. Może jest wyczajnie niesprawny ,a tym samym niebezpieczny. Faktycznie lepiej zrezygnuj z takiej sztei bo możesz się rozchorować .
01 grudnia 2017 08:07 / 5 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Dziękuję Kasiu. :aniolki:

Kurczę szkoda ,no ale ty musisz dbać o siebie.Roboty to jest pełno ,tylko kwestia czasu i jak to logistycznie rozwiąząć.
01 grudnia 2017 08:09 / 4 osobom podoba się ten post
Dobra decyzja Lisko. Teraz jest multum ofert świątecznych i na pewno coś dla siebie wybierzesz. Nie można się męczyć w takich warunkach.
01 grudnia 2017 08:30 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

01 grudnia 2017 08:36 / 5 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Już  dziewczyny napisały- lepiej zrezygnować skoro nie zanosi się na poprawę.

W miarę wcześnie, żebyś coś na Święta  znalazła.
A ofert jest mnóstwo, krótszych, dłuższych.
Tylko dziś rano dwie agencje do mnie dzwoniły z propozycjami  
01 grudnia 2017 09:23 / 9 osobom podoba się ten post
Każdy ma inne priorytety,jak wiecie ,tu gdzie jestem pali się w piecach,rano jak wstaję , jest po prostu zimno,ale dla mnie , podkreślam, nie jest to żadnym problemem. Nie są tu komfortowe warunki, pracowałam w dużo lepszych.Ale ja bardziej cenię sobie niezależność ,święty spokój, nie wtrącanie się w moją pracę i szacunek dla mnie i mojej pracy.Pdp jest demencyjna z Al i psa pytaniami z czapy i w koło Maciej jedno i to samo ( z czasem to męczy ) to można tutaj nabawić się odcisków na dupie.Oczywiście przesypia caluśkie noce, żadnych transferów ,zjada wszystko z apetytem . Co kto lubi.
Ale tak jak tu dziewczyny pisały, ofert w pigułę i można przebierać jak w ulęgałkach.Z pewnością trafisz na coś ,co Cię usatysfakcjonuje.Powodzenia.
01 grudnia 2017 10:08 / 4 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

W kuchniach Niemiaszki mają przeważnie elektryczne bojlery. Sprawdź czy przypadkiem nie jest wyłączony dla oszczędności?
01 grudnia 2017 11:46 / 4 osobom podoba się ten post
MeryKy

W kuchniach Niemiaszki mają przeważnie elektryczne bojlery. Sprawdź czy przypadkiem nie jest wyłączony dla oszczędności?

Izwykle montowany jest pod zlewozmywakiem