W domu 9

14 stycznia 2018 16:57 / 8 osobom podoba się ten post
Wczoraj pisałam, że nie wracam już do swojej pracy u Dziadków, że zmieniam miejsce, a dzisiaj rano dowiedziałam się, że nawet jakbym chciała wrócić, to nie byłoby gdzie, gdyż dzisiaj rano zmarł Dziadek. Nie będę pisać jaki był wspaniały, opisywałam tutaj jego powiedzonka, poczucie humoru. Co mam powiedzieć, smutne ....
14 stycznia 2018 17:01 / 3 osobom podoba się ten post
Annika

Wczoraj pisałam, że nie wracam już do swojej pracy u Dziadków, że zmieniam miejsce, a dzisiaj rano dowiedziałam się, że nawet jakbym chciała wrócić, to nie byłoby gdzie, gdyż dzisiaj rano zmarł Dziadek. Nie będę pisać jaki był wspaniały, opisywałam tutaj jego powiedzonka, poczucie humoru. Co mam powiedzieć, smutne ....

Smutne bardzo. Sympatyczne byly te jego zarciki.
Widocznie tak mialo byc.
14 stycznia 2018 17:17 / 3 osobom podoba się ten post
hawana

Niech nic nie omija, wszystkie atrakcje niech zaliczy , bo nic dwa razy sie nie zdarza, jak pisala W.:-)

A może i masz rację  Ale w przypadku Lasencji to zdarzy się jeszcze nie jeden raz. Niech lepiej uważa, coby jej sił i zdrówka styknęło. 
14 stycznia 2018 17:28 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

A może i masz rację :-) Ale w przypadku Lasencji to zdarzy się jeszcze nie jeden raz. Niech lepiej uważa, coby jej sił i zdrówka styknęło. 

Lasencja rozumek swoj ma, jestem tego pewna. Bedzie uzywac z rozumem czyli skosztuje jak to mowia na Slasku
14 stycznia 2018 17:37 / 6 osobom podoba się ten post
hawana

Lasencja rozumek swoj ma, jestem tego pewna. Bedzie uzywac z rozumem:-) czyli skosztuje jak to mowia na Slasku:-)

No nie wiem, zobaczy teścia, teściową swojego syna to i może zaniemoże albo zwatpi. Chociaz nasza Lasencja do nieśmiałych nie należy. Wiem, bo widziały gały moje a rączki macały - ale tylko ramię jej  Ona ma duże poczucie humoru więc mogę jej dokuczać. W stosownej chwili odda mi 
15 stycznia 2018 00:42 / 11 osobom podoba się ten post
hawana

Lasencja rozumek swoj ma, jestem tego pewna. Bedzie uzywac z rozumem:-) czyli skosztuje jak to mowia na Slasku:-)

No i skosztowałam w końcu ....fish and chips,no bo być enty raz, i nie spróbować narodowej potrawy Angoli!? No i dupy nie urywa,ale jak to powiedział mój Osobisty : Cierpliwości Kochanie ! Poczekaj!  Synowa zaproponowała ,głupio było odmówić,powiem więcej zjadłam jak typowi Anglicy czyli frytki posypane solą i pokropione octem. Noo,lata praktyki w Demenzlandi nie poszły na marne....a tak poważnie nawet to było zjadliwe.

15 stycznia 2018 00:47 / 10 osobom podoba się ten post
Mycha

No nie wiem, zobaczy teścia, teściową swojego syna to i może zaniemoże albo zwatpi. Chociaz nasza Lasencja do nieśmiałych nie należy. Wiem, bo widziały gały moje a rączki macały - ale tylko ramię jej :lol1: Ona ma duże poczucie humoru więc mogę jej dokuczać. W stosownej chwili odda mi :-)

Oddać to ja się muszę w ręce jakiegoś magika, który mnie do maja angielskiego nauczy, przynajmniej na, poziomie połowy moich umiejętności niemieckich .
15 stycznia 2018 08:36 / 12 osobom podoba się ten post
Alaska

Oddać to ja się muszę w ręce jakiegoś magika, który mnie do maja angielskiego nauczy, przynajmniej na, poziomie połowy moich umiejętności niemieckich .:hihi::oklaski3:

Zaraz w ręce magika ...po kiego ? Podczas odwiedzin u mojej córki zeszłam na dół , przed dom na cugaska . Przeważnie schodziłam z kimś , ale jakoś wyszło , że nikt nie miał wtedy czasu dla starej , steranej zyciem matki ...
Podjechała przed dom sąsiadka . Wysiadła z samochodu , grzecznościowe przywitanie i ...popłynęła . Na mewy wrzeszczące okropnie wskazując gadała jak najęta , robiła miny i takie tam ....No to ja też ...oczami wywracałam , wolną , pozbawioną dźwigania cugasa ręką za głowę parę razy się chwyciłam .Jednocześnie z mojej gardzieli wypływały dźwieki " mhm..mrr...hrrr...." a nawet ..teraz uważaj i sie ucz od mistrzyni " yes...noooo...yes...o...nooooo ! " ...Wróciłam do mieszkania . Opowiedziałam dzieciom o rozmowie z sąsiadką . Córka ma własna rodzona ...wykarmiona przeze mnie z butelki mlekiem " bebiko " ...wrednota jedna ...śmiała się jak wariatka jakaś ... Za to ..ten to mi się udał ...chociaz inna , obca matka piersią swą go karmiła ...stwierdził : " bo ty jesteś bardzo inteligentna ...z twojej twarzy już można to wyczytać ...widocznie , tym bardziej , że akurat ta sąsiadka to zatwardziała Walijka i w tymże języku posuwa ! " ...Można A'lasencjo ? ...Można ...ino tylko trzeba chcieć !

15 stycznia 2018 08:50 / 9 osobom podoba się ten post
Alaska

Oddać to ja się muszę w ręce jakiegoś magika, który mnie do maja angielskiego nauczy, przynajmniej na, poziomie połowy moich umiejętności niemieckich .:hihi::oklaski3:

Aj tam aj tam. Raz flaszka białej, raz szkockiej i będziesz gadała jak ta lala  A czasami może nawet nie będziesz wiedziała co mówisz, wszystko płynnie i bez jąkania 
15 stycznia 2018 17:20 / 5 osobom podoba się ten post
Alaska

No i skosztowałam w końcu ....fish and chips,no bo być enty raz, i nie spróbować narodowej potrawy Angoli!? No i dupy nie urywa,ale jak to powiedział mój Osobisty : Cierpliwości Kochanie ! Poczekaj! :smiech3: Synowa zaproponowała ,głupio było odmówić,powiem więcej zjadłam jak typowi Anglicy czyli frytki posypane solą i pokropione octem. Noo,lata praktyki w Demenzlandi nie poszły na marne.:smiech2:...a tak poważnie nawet to było zjadliwe.:uśmiech ona2:

Moja krew
16 stycznia 2018 13:06 / 4 osobom podoba się ten post
Szukam szukam i prawie wszystkie oferty ze świętami. 
16 stycznia 2018 13:33 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Szukam szukam i prawie wszystkie oferty ze świętami.:-( 

A zagladasz na inne portale? Bo ja dzisiaj widzialam takie konczace sie w marcu.
16 stycznia 2018 13:35 / 3 osobom podoba się ten post
hawana

A zagladasz na inne portale? Bo ja dzisiaj widzialam takie konczace sie w marcu.

Byłam na (usunięte).Jak cos jest to z innymi domownikami/córka, syn/ a ja juz to przerabiałam/wstawanie nocne bez dodatków/.szukam dalej 

16 stycznia 2018 13:37 / 3 osobom podoba się ten post
michasia

Byłam na (usunięte).Jak cos jest to z innymi domownikami/córka, syn/ a ja juz to przerabiałam/wstawanie nocne bez dodatków/.szukam dalej:zaklopotanie: 

Zobacz na : opiekunkaradzi.Albo napisz adres@ to podesle linki.
16 stycznia 2018 13:45 / 2 osobom podoba się ten post
hawana

Zobacz na : opiekunkaradzi.Albo napisz adres@ to podesle linki.

ok. dzięki