08 kwietnia 2018 22:50 / 4 osobom podoba się ten post
opiekun.5Nie ma co się dziwić, wszechobecny materializm. Za pieniądze ludzie robią różne rzeczy , w polityce, w życiu codziennym, wszędzie liczy się kasa, kasa. Normalność schodzi na dalszy plan a szkoda, bo życie jest takie krótkie a czas tak zap...szybko biegnie.
Ja sie nie dziwie ale tam jest o chorym czlowieku co mu sie w glowie poprzewracalo. A co do kasy to normalne,bez kasy zgnijesz,trza sobie dawac rade,jak bys mial firme to tyz bys cisna za kasa,ja sie tam do tego nie nadaje ale kasa rzadzi i rzadzic bedzie,czlowiek jest najmniej wazny. W opiece jest tak samo,dlaczego powstala praca opiekunki??? Polskie firmy maja zarobek,my mam prace lepiej platna ale powinna byc jeszcze lepiej platna,niemieckie rodziny maja oszczednosc na nas i tak sie kreci. Tak to sie zaczelo jak zaczeli wyjezdzac za granice. Zostawiamy rodziny, jezdzimy,zarabiamy i tylko musimy pamietac zeby na pierdoly nie wydawac bo to jest nasz czas stracony na robote z dala od domostwa. W Polsce to samo,moja corka pracuje duzo,zarabia bardzo duzo ale to wszystko jest kosztem czasu. Poprawy nie bedzie,ona tak mowi,wszystko jest automatyzowane,ludzie musza miec glowy jak komputery. Im wyzej jestes w firmie tym mniej czlowieka w tobie,licza sie cyfry,a jak bedziesz czlowieczy to cie wyrzuca i wezma kogos innego,dlatego ja tak mysle,ze niektorzy maja szczescie co prowadza rodzinne firmy bez tej znieczulicy,maja gdzie mieszkac,nie musza sie zadluzac. Moja chce kupic mieszkanie,slubu nie wezmie poki nie kupi. Ludzie teraz calkiem inaczej mysla,to nie te czasy co kiedys a szkoda,ciezko na to patrzec.