W domu 9

31 grudnia 2022 16:53 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Kreska :-) mi nie wyszła .

Może nieodpowiedniej karty do jej zrobienia użyłaś ?
31 grudnia 2022 16:54 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Może nieodpowiedniej karty do jej zrobienia użyłaś ?:lol1:

No wlasnie , debetową .
31 grudnia 2022 16:55 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

No wlasnie , debetową .

😂😂😂
31 grudnia 2022 16:56 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

😂😂😂

Bo mi się jeszcze szminka złamała 
31 grudnia 2022 17:16
Mleczko

Bo mi się jeszcze szminka złamała :-)

Sprawdź, może to jakiś dobry znak, pi za tym, że nową musisz kupić 
Ja mam dzisiaj dobrze, makeup non makeup 😉
31 grudnia 2022 22:44 / 3 osobom podoba się ten post
Nie pytajcie co robię  .Świąt jest piękny .
04 stycznia 2023 13:23 / 5 osobom podoba się ten post
Pada deszcz , szkoda .Te parę ciepłych dni dało nadzieję a tu figa z makiem  Dostałam esa jutro do osteopatki a po wizycie śpię jak suseł . 

Teraz mam pauze nie ma dzisiaj spaceru 
Też mogę mieć humory 
04 stycznia 2023 16:08 / 6 osobom podoba się ten post
Ja też witam Was już z domu swojego 
Spokój, cisza, aż dziwnie jakoś. 
Dobrze że sklepy mam blisko bo muszę jakieś zakupy zrobić chociaż wychodzić mi się nie chce ☹.
W Edynburgu padało i mocno wiało, w Gdańsku podobnie i w Olsztynie też pada. A myślałam że klimat zmienię na lepszy 😉. Prawie przez całe dwa tygodnie codziennie deszcz. Mieliśmy szczęście, podczas pobytu nad morzem słońce każdego dnia i lekki mrozek, do -2. Taką pogodę mogłabym mieć całą zimę. Dzisiaj to chyba tylko zrobię coś, czego nie lubię-rozpakuję walizkę. A tak poza tym to relax i odpoczynek. 
Gdyby ktoś szukał czegoś do oglądania, polecam mini serial "Zdrada" , 5 odcinków chyba. Wciągnął mnie tak,że urządziłam sobie nocny maraton filmowy i obejrzałam za jednym podejściem. 
Przyjemnego popołudnia i wieczoru  A Tobie, Luke "przyjemnej podróży do domu i udanego urlopu 
06 stycznia 2023 09:15 / 4 osobom podoba się ten post
Nic już nie planuje, chociaż energia mnie roznosi . Zdaje się na żywioł i spontan .Odebrałam wyniki badań laboratoryjnych, jest wszystko w normie oprócz cholesterolu .Mam podwyższony .Cukier z diety wywalony, mięso w nieznacznej ilości , dużo chodzę, jem warzywa i owoce .No nie wiem co jeszcze mogę zrobić .Dzisiaj oprócz marszo-spaceru nic nie mam do wykonania . Dzień na luzie . Moje amarylisy pięknie wyglądają, muszę tylko je obracać, bo wychylają się w kierunku światła . 
06 stycznia 2023 09:37 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj dzień w domu. Przygotowanie obiadu mnie nie intersuje, będzie podany do stołu :smiech3 Czuję się jak na urlopie  Jutro rano z Tomkiem do Kauflandu podjadę na większe zakupy, a potem wybywamy sami na weekend. Pogoda będzie sprzyjająca do jazdy samochodem. Syn uzupełnił bak, potem auto z garażu wyprowadzi pod blok. O pracy i zleceniach bedę myśleć od poniedziałku. 
06 stycznia 2023 14:44 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nic już nie planuje, chociaż energia mnie roznosi . Zdaje się na żywioł i spontan .Odebrałam wyniki badań laboratoryjnych, jest wszystko w normie oprócz cholesterolu .Mam podwyższony .Cukier z diety wywalony, mięso w nieznacznej ilości , dużo chodzę, jem warzywa i owoce .No nie wiem co jeszcze mogę zrobić .Dzisiaj oprócz marszo-spaceru nic nie mam do wykonania . Dzień na luzie . Moje amarylisy pięknie wyglądają, muszę tylko je obracać, bo wychylają się w kierunku światła . 

Mleczko, to tak jak u mnie, też tylko cholesterol miałam podwyższony, tylko naprawdę znacznie. Dieta, ruch, wszystko niby tak, że nie powinnam mieć tego cholesterolu wysokiego. Tyle że ja paląca, niby palę te "zdrowsze "😉, heetsy z iqosa,ale zdrowe na pewno nie są. Cóż, na głupotę lekarstwa jeszcze nie wynaleziono,na obniżenie cholesterolu na szczęście tak 😁.
Przepisano mi Atrox 20 mg,po 3 miesiącach przyjmowania cholesterol wzorcowy. Lekarka moja zaleciła mi dalej przyjmować, żeby nie skoczył znowu. No to biorę 1 tabletkę dziennie, chyba że zapomnę, a zdarza mi się zapomnieć zabrać ze sobą, kiedy wyjeżdżam gdzieś na 2-3 dni. Podobno to nie problem, nie trzeba "nadrabiać "👍. Obyśmy tylko takie problemy zdrowotne miały! 
07 stycznia 2023 07:36 / 5 osobom podoba się ten post
Wczoraj bawiłam się z trzema królami jeden nawet mógłby wpaść w oko  To ten od  mirry Kacper .Tak se  pomyślałam, złoto mam, kadzidełko też, mirra się przyda .A do czego się przyda ? To chyba każdy wie 
07 stycznia 2023 14:51 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Mleczko, to tak jak u mnie, też tylko cholesterol miałam podwyższony, tylko naprawdę znacznie. Dieta, ruch, wszystko niby tak, że nie powinnam mieć tego cholesterolu wysokiego. Tyle że ja paląca, niby palę te "zdrowsze "😉, heetsy z iqosa,ale zdrowe na pewno nie są. Cóż, na głupotę lekarstwa jeszcze nie wynaleziono,na obniżenie cholesterolu na szczęście tak 😁.
Przepisano mi Atrox 20 mg,po 3 miesiącach przyjmowania cholesterol wzorcowy. Lekarka moja zaleciła mi dalej przyjmować, żeby nie skoczył znowu. No to biorę 1 tabletkę dziennie, chyba że zapomnę, a zdarza mi się zapomnieć zabrać ze sobą, kiedy wyjeżdżam gdzieś na 2-3 dni. Podobno to nie problem, nie trzeba "nadrabiać "👍. Obyśmy tylko takie problemy zdrowotne miały! 

Gusiu czytałaś ulotkę tego leku na obniżenie cholesterolu ? 
Dość sporo szkód powoduje . Zastanawiam się czy dluzej będę żyła z podwyższonym cholesterolem czy z rozwalonymi nerkami .
Ja zaczęłam łykać  BERIMAL forte  ponoć czyni cuda .A, że mój rocznik w cuda nie wierzy to wezmę się za jazdę rowerem i chodzenie z kijami regularne .Siła go wezmę . 
07 stycznia 2023 20:47 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Gusiu czytałaś ulotkę tego leku na obniżenie cholesterolu ? 
Dość sporo szkód powoduje . Zastanawiam się czy dluzej będę żyła z podwyższonym cholesterolem czy z rozwalonymi nerkami .
Ja zaczęłam łykać  BERIMAL forte  ponoć czyni cuda .A, że mój rocznik w cuda nie wierzy to wezmę się za jazdę rowerem i chodzenie z kijami regularne .Siła go wezmę . 

Przyznaję się, nie czytałam 😉
Rzadko biorę jakieś leki, to jedyny jaki przyjmuję. Kiedyś czytałam ulotki dołączone do leków moich podopiecznych. Matko i córko,ileż one szkód robią.,pomyślałam. Nie czytam więcej, ufam lekarzom którzy je przepisują. Ale pójdę chyba za Twoim przykładem, rower narazie odpada ale kijki? Jestem "za"👍💓
08 stycznia 2023 09:13 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Przyznaję się, nie czytałam 😉
Rzadko biorę jakieś leki, to jedyny jaki przyjmuję. Kiedyś czytałam ulotki dołączone do leków moich podopiecznych. Matko i córko,ileż one szkód robią.:zaskoczenie1:,pomyślałam. Nie czytam więcej, ufam lekarzom którzy je przepisują. Ale pójdę chyba za Twoim przykładem, rower narazie odpada ale kijki? Jestem "za"👍💓

Ja dla odmiany Gusiu czytam .Czytam też instrukcje obsługi jeśli coś nowego kupię .
Mam ograniczone zaufanie nawet do lekarzy .Tak już mam . Ten BERIMAL, który zaczęłam łykać to jakaś kompozycja polifenoli i bergamoty .Sprawdzę , stawiam jednak na wysiłek fizyczny .Sobie życzę powodzenia , bo Ty już po kłopocie .