A cóż to za eliksir? Nie słyszałam. Na co działa,jeśli zechcesz się podzielić czy to tajemnica?😉
A cóż to za eliksir? Nie słyszałam. Na co działa,jeśli zechcesz się podzielić czy to tajemnica?😉
Żadna tajemnica . Mam taką zielarska i nie tylko apteke w Zielonej Górze .Pracuje tam pani która sprzeda piasek na Sacharze . Niesamowity słowotok , tam wystarczy posłuchać i ciśnienie spada i cukier spada i wszystko pozostałe chorobu można wyleczyć .Ja tam coś nie coś kupuje, ale moja sąsiadka kupuje dużo .Właśnie jak mi ciśnienie podskoczyło to nakapala ileś tam kropki do wody , wypiłam i przeszło .Powiedziała, że to właśnie z piwonii zwislej .Ponoć to specyfik z Ukrainy sprowadzany .Nasz jest mniej skuteczny .(?) .
Witam :-) W domu. W topiku i realnie. Jeszcze, bo za kilka dni mogę już jechać. Kwestia akceptacji bądź nowych ofert. Czas mija szybko, zawsze coś się dzieje. W tygodniu woziłem synka do szkoły, dałem odpocząć żonie. Dziś byliśmy dwie godziny w mini-zoo, w innym niż zawsze, naoglądał się zwierząt domowych i nie tylko. Takie wypady sprawiają mu frajdę. Mieliśmy jechać do pobliskiego miasta w Czechach...ale wczoraj zauważyłem, że gaśnica samochodowa nie ma już legalizacji, a apteczka już też przeterminowana. W razie kontroli w Czechach, to ... hmm. U nas raczej nie sprawdzają tego. Chyba, że człowiek miałby ogromnego pecha. Teraz dominuje akcja prędkość i kontrola autobusów z dziećmi. Jutro sobie sprawię i apteczkę i gaśnicę. Dla tych, co jeżdżą samochodem w kraju...przejrzyjcie takie rzeczy w samochodzie , szkoda później kasy, a zapomnieć może kazdy. Ja tego w porę nie dopilnowałem, na szczęście jest ok. Jutro wizyta u dentysty, by usunąć chory ząb.
W piątek byłem na komendzie, okazało się, że NFZ "ściga" jedną z poradni stomatologicznych, gdzie wg NFZ miało dojść do fałszerstw przy rozliczaniu kontraktu. W moim przypadku było w porządku. Wizyta miała miejsce w ramach NFZ, nic nie płaciłem itd. Policja miała wykaz z NFZ pacjentów, którzy w jakimś tam okresie czasu korzystali z usług tej poradni (na marginesie, nie ma już ona kontraktu z Funduszem)., dlatego byłem wezwany na przesłuchanie.
A tak to wiosna...jeszcze, chociaż niebawem mają być śnieżyce w kraju.
Odpoczywajcie, Ci co w domu, a pracującym ... życzę jak najmniej stresu.:buziaczki:
Witam :-) W domu. W topiku i realnie. Jeszcze, bo za kilka dni mogę już jechać. Kwestia akceptacji bądź nowych ofert. Czas mija szybko, zawsze coś się dzieje. W tygodniu woziłem synka do szkoły, dałem odpocząć żonie. Dziś byliśmy dwie godziny w mini-zoo, w innym niż zawsze, naoglądał się zwierząt domowych i nie tylko. Takie wypady sprawiają mu frajdę. Mieliśmy jechać do pobliskiego miasta w Czechach...ale wczoraj zauważyłem, że gaśnica samochodowa nie ma już legalizacji, a apteczka już też przeterminowana. W razie kontroli w Czechach, to ... hmm. U nas raczej nie sprawdzają tego. Chyba, że człowiek miałby ogromnego pecha. Teraz dominuje akcja prędkość i kontrola autobusów z dziećmi. Jutro sobie sprawię i apteczkę i gaśnicę. Dla tych, co jeżdżą samochodem w kraju...przejrzyjcie takie rzeczy w samochodzie , szkoda później kasy, a zapomnieć może kazdy. Ja tego w porę nie dopilnowałem, na szczęście jest ok. Jutro wizyta u dentysty, by usunąć chory ząb.
W piątek byłem na komendzie, okazało się, że NFZ "ściga" jedną z poradni stomatologicznych, gdzie wg NFZ miało dojść do fałszerstw przy rozliczaniu kontraktu. W moim przypadku było w porządku. Wizyta miała miejsce w ramach NFZ, nic nie płaciłem itd. Policja miała wykaz z NFZ pacjentów, którzy w jakimś tam okresie czasu korzystali z usług tej poradni (na marginesie, nie ma już ona kontraktu z Funduszem)., dlatego byłem wezwany na przesłuchanie.
A tak to wiosna...jeszcze, chociaż niebawem mają być śnieżyce w kraju.
Odpoczywajcie, Ci co w domu, a pracującym ... życzę jak najmniej stresu.:buziaczki:
Pada śnieg tak mocno , że sąsiadów dom zniknął z pola widzenia . Jest jak w bajce .Już sobie wyobrażam, że jakiś zbłąkany rycerz zapuka w moje drzwi :serce: S ja zaparze lipowej herbaty i poczęstuje .he he
U mnie też sypie już od 3 godzin. Na balkonie ok 5cm śniegu. Nie pomyślałam o rycerzu zabłąkanym, ale herbaty dzbanek (mały, taki dla singli 😉) sobie zaparzyłam. Czarnej, ze świeżym imbirem,cytryną, goździkami i gwiazdką anyżu. Bez cynamonu bo w kawałku nie mam a od mielonego herbata taka jakaś mętna. Przysunęłam fotel bliżej okna i z kubkiem w dłoniach patrzę jak pięknieje świat. Opiję się wieczorem tych moich herbatek a później, ok 3-4 nad ranem trzeba z łóżka wyskakiwać, bo pęcherz dłużej nie wytrzymuje :lol2:
A ja dzisiaj lete :-) po odbiór mojego zamówionego pierścionka . Inwestycja , jak ktoś napisał .He he :oklaski1:
Po tylu latach pracy mogę sobie zafundować to co mi się podoba . Jak to dobrze, że już nie muszę studni kopać ,paneli zakładać i pompy ciepła montować . Wszystko już za mną teraz tylko cieszyć się życiem ( ile by go nie zostało ) dbać w dalszym ciągu o zdrowie . Czas najwyższy myśleć tylko o sobie i poczuć smak snobizmu Aż mi fstyt :czerwieni sie:
A ja dzisiaj lete :-) po odbiór mojego zamówionego pierścionka . Inwestycja , jak ktoś napisał .He he :oklaski1:
Po tylu latach pracy mogę sobie zafundować to co mi się podoba . Jak to dobrze, że już nie muszę studni kopać ,paneli zakładać i pompy ciepła montować . Wszystko już za mną teraz tylko cieszyć się życiem ( ile by go nie zostało ) dbać w dalszym ciągu o zdrowie . Czas najwyższy myśleć tylko o sobie i poczuć smak snobizmu Aż mi fstyt :czerwieni sie:
:super:
A ja remont muszę robić , kredyt jeszcze spłacać kilkanaście dobrych lat ( jak zdążę) bo jak nie to córka weźmie z polisy i spłaci lub sprzedaż moje co wynajmuje lokatorom.i spłaci ale kupuję sobie czy to nowa torebkę czy to ciucha. Nie żałuję sobie bo życie krótkie i szkoda żałować bo potem na starość się żałuje. Nie palę to na to konto nowy ciuch lub coś z galanterii zawsze wpadnie lub jakiś grat do kuchni. Też ciężko pracuje i nie będę sobie żałowała.
A ja remont muszę robić , kredyt jeszcze spłacać kilkanaście dobrych lat ( jak zdążę) bo jak nie to córka weźmie z polisy i spłaci lub sprzedaż moje co wynajmuje lokatorom.i spłaci ale kupuję sobie czy to nowa torebkę czy to ciucha. Nie żałuję sobie bo życie krótkie i szkoda żałować bo potem na starość się żałuje. Nie palę to na to konto nowy ciuch lub coś z galanterii zawsze wpadnie lub jakiś grat do kuchni. Też ciężko pracuje i nie będę sobie żałowała.
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.