Na wyjeździe 40

31 grudnia 2017 15:56 / 8 osobom podoba się ten post
stelika

Tak, syn daje pieniądze.

W takim razie popros go wiecej pieniedzy, bo beda  goscie i zapytaj czy w ramach rekompensaty za dodatkowa prace mozesz liczyc dzien  wolny albo wynagrodzenie. Daj mu taka alternatywe, niech sie zastanowi, zadzwoni do rodzicow i sam podejmie decyzje. To takie wyjscie naprzeciw, a nie narzucanie swojej woli, albo demonstrowanie postawy roszczeniowej. Pisz krotko.Poczekaj co odpowie. Nie daj odczuc, ze jestes niezadowolona.
Da kase, bedzie ok, da wolne tez ok, agencja tez bedzie zadowolona bo zapytalas a nie wymuszalas.
31 grudnia 2017 16:22 / 3 osobom podoba się ten post
O, to bardzo cenna i rozsądna rada! Dziękuję stokrotnie!!! Nie wpadłabym na to.Tak zrobię, jest tylko mały problem, nie będę się z synem widzieć do czasu wizyty gości, ale to nic, napiszę maila. Ostatecznie wezmę Babci kartę i zapłacę za dodatkowe zakupy.
Będę relacjonować jak się sytuacja rozwinie.
31 grudnia 2017 17:16 / 6 osobom podoba się ten post
stelika

Dziękuję za odpowiedzi. Ale poprosić o dodatkowe pieniądze na produkty do gotowania czy też za moją dodatkową pracę poza umową?
W międzyczasie na fali emocji napisałam  taki e-mail do syna (nie wysłałam jeszcze)
"Pana matka zaprosiła gości na piątek i sobotę, z noclegiem. Pana mama oczekuje, że będę im gotować, i usługiwać: zmieniać i prać pościel, robić zakupy, sprzątać gotować. Ja nie mam takich obowiązków w umowie. Ja gotowałam dla pana siostry i gości, ale to było Boże Narodzenie i to była bliska rodzina. Poza tym ja otrzymuję 1 euro na każdy posiłek dziennie na osobę. Ja to zaakceptowałam, ja potrafię oszczędzać, ale jak z tego robić dodatkowe zakupy dla gości? Jakie jest Pana stanowisko w tej sprawie?"
Wysyłać czy zbastować na razie?

Nie bastuj tylko wyślij. Ja bym dopisała, że agencja mnie nie powiadomiła, że tutaj hotel jest 
31 grudnia 2017 18:21 / 14 osobom podoba się ten post
Noo myślałam, że będę miała ciekawego Sylwestra a tu nici. Dzisiaj chciałyśmy z pdp pojechać na spacer. Pojechać troszkę dalej od domu, bo tutaj jest za mokro. Pdp wyszykowała się, ubrała pieska, stanęłyśmy w drzwiach więc ja do garażu a ona miała zamknąć drzwi. No i zamknęła ale klucze zostały w środku Zawsze trzyma je przy dooopie, nawet nie chce żebym ja zamykała, bo ona to zrobi pewnie lepiej. No to od początku patrzę tylko czy rzeczywiście zamknęła i tyle. Ale dzisiaj była szybsza. Hehehe - co zrobić. Poszła do sąsiada bo u niego jest zapasowy klucz ale w środku w zamku tkwił inny, więc nic z tego nie wyszło. Trudno, trzeba ślusarza wezwać. No przyjechał po prawie 2 godzinach, otworzył drzwi trochę sztywniejszym plastikiem i zainkasował swoje bo kto pracuje w Sylwestra ??? No jak to kto, opiekunki Swoją drogą nie wiedziałam, że tego typu drzwi można tak otworzyć. Łatwizna !!! Nigdy drzwi zatrzaskowych w domu, nigdy !!!! Babcia próbowała patrzeć na mnie jak na winowajcę ale jej to wybiłam z głowy. Tak więc w Sylwestra nóżki mi nie zmarzną
01 stycznia 2018 19:34 / 2 osobom podoba się ten post
A to dla wszystkich ktorzy sie wczoraj ''mordowali" przy lampce soku pomaranczowego (ja na ten przyklad) z dziadkami i babciami 

01 stycznia 2018 20:18 / 4 osobom podoba się ten post
A nasza forumowa wrozka to co sie opitala w tym roku co? sie pytam grzecznie gdzie jest horoskop...
01 stycznia 2018 20:58 / 4 osobom podoba się ten post
Dziewczynka.z

A to dla wszystkich ktorzy sie wczoraj ''mordowali" przy lampce soku pomaranczowego (ja na ten przyklad):oczko2: z dziadkami i babciami 

O przepraszam, w niektórych domach prawdziwego szampana polewają 
01 stycznia 2018 21:08 / 6 osobom podoba się ten post
MeryKy

O przepraszam, w niektórych domach prawdziwego szampana polewają :szampan:

Prawda- nie za dużo,ale polewają!!!!!
01 stycznia 2018 22:02 / 3 osobom podoba się ten post
ewita

Prawda- nie za dużo,ale polewają!!!!!:-):szampan:

No i dobrze, ze nie za dużo bo od szampana głowa boli 
02 stycznia 2018 10:48 / 7 osobom podoba się ten post
szybcuchno wróciłam z zakupów,bo ma przyjść Fachmann od ogrzewania,więc czekam i 
02 stycznia 2018 17:50 / 6 osobom podoba się ten post
Dziewczynka.z

A nasza forumowa wrozka to co sie opitala w tym roku co? sie pytam grzecznie gdzie jest horoskop...:gwiazdki_niebo:

Teresadd nam życzyła zdrowia, a resztę (napisała) mamy sobie wykombinować sami... Więc horoskop chyba też...
02 stycznia 2018 20:11 / 12 osobom podoba się ten post
Pakuję walizkę ... Pierwszy raz nie spinam się jakoś szczególnie... choć to jest coś czego nie znoszę... Jak zwykle wyszło, że połowa ciuchów nie była w użyciu.., ale ciągle nie umiem zapakować o tę połowę mniej... Najlepsze, że poszłam do Aldiego i patrzę a tam torby z kółkami po 6,5 e... Myślę kupię, może będzie poręczniej... Na stelli wyciągam z opakowania, a to takie wielkie, że mogę sama się w to zmieścić ... Jak zdążę to jutro polecę to oddać...
02 stycznia 2018 20:40 / 3 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Pakuję walizkę ... Pierwszy raz nie spinam się jakoś szczególnie... :lol2: choć to jest coś czego nie znoszę... Jak zwykle wyszło, że połowa ciuchów nie była w użyciu.., ale ciągle nie umiem zapakować o tę połowę mniej... :lol2: Najlepsze, że poszłam do Aldiego i patrzę a tam torby z kółkami po 6,5 e... Myślę kupię, może będzie poręczniej... Na stelli wyciągam z opakowania, a to takie wielkie, że mogę sama się w to zmieścić ... :lol2: Jak zdążę to jutro polecę to oddać... :lol2:

03 stycznia 2018 10:32 / 3 osobom podoba się ten post
Ja jeszcze trochę i również do domu :) oby do 15
03 stycznia 2018 10:44 / 4 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Pakuję walizkę ... Pierwszy raz nie spinam się jakoś szczególnie... :lol2: choć to jest coś czego nie znoszę... Jak zwykle wyszło, że połowa ciuchów nie była w użyciu.., ale ciągle nie umiem zapakować o tę połowę mniej... :lol2: Najlepsze, że poszłam do Aldiego i patrzę a tam torby z kółkami po 6,5 e... Myślę kupię, może będzie poręczniej... Na stelli wyciągam z opakowania, a to takie wielkie, że mogę sama się w to zmieścić ... :lol2: Jak zdążę to jutro polecę to oddać... :lol2:

Znaczy się musisz zakupy uzupełnić a nie walizke oddawać