Tak, syn daje pieniądze.
Tak, syn daje pieniądze.
Dziękuję za odpowiedzi. Ale poprosić o dodatkowe pieniądze na produkty do gotowania czy też za moją dodatkową pracę poza umową?
W międzyczasie na fali emocji napisałam taki e-mail do syna (nie wysłałam jeszcze)
"Pana matka zaprosiła gości na piątek i sobotę, z noclegiem. Pana mama oczekuje, że będę im gotować, i usługiwać: zmieniać i prać pościel, robić zakupy, sprzątać gotować. Ja nie mam takich obowiązków w umowie. Ja gotowałam dla pana siostry i gości, ale to było Boże Narodzenie i to była bliska rodzina. Poza tym ja otrzymuję 1 euro na każdy posiłek dziennie na osobę. Ja to zaakceptowałam, ja potrafię oszczędzać, ale jak z tego robić dodatkowe zakupy dla gości? Jakie jest Pana stanowisko w tej sprawie?"
Wysyłać czy zbastować na razie?
A to dla wszystkich ktorzy sie wczoraj ''mordowali" przy lampce soku pomaranczowego (ja na ten przyklad):oczko2: z dziadkami i babciami
O przepraszam, w niektórych domach prawdziwego szampana polewają :szampan:
Prawda- nie za dużo,ale polewają!!!!!:-):szampan:
A nasza forumowa wrozka to co sie opitala w tym roku co? sie pytam grzecznie gdzie jest horoskop...:gwiazdki_niebo:
Pakuję walizkę ... Pierwszy raz nie spinam się jakoś szczególnie... :lol2: choć to jest coś czego nie znoszę... Jak zwykle wyszło, że połowa ciuchów nie była w użyciu.., ale ciągle nie umiem zapakować o tę połowę mniej... :lol2: Najlepsze, że poszłam do Aldiego i patrzę a tam torby z kółkami po 6,5 e... Myślę kupię, może będzie poręczniej... Na stelli wyciągam z opakowania, a to takie wielkie, że mogę sama się w to zmieścić ... :lol2: Jak zdążę to jutro polecę to oddać... :lol2:
Pakuję walizkę ... Pierwszy raz nie spinam się jakoś szczególnie... :lol2: choć to jest coś czego nie znoszę... Jak zwykle wyszło, że połowa ciuchów nie była w użyciu.., ale ciągle nie umiem zapakować o tę połowę mniej... :lol2: Najlepsze, że poszłam do Aldiego i patrzę a tam torby z kółkami po 6,5 e... Myślę kupię, może będzie poręczniej... Na stelli wyciągam z opakowania, a to takie wielkie, że mogę sama się w to zmieścić ... :lol2: Jak zdążę to jutro polecę to oddać... :lol2: