Na wyjeździe 40

08 lutego 2018 22:15 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Sporo nie na temat, ale czy opiekunka 24 h może podawać leki i wodę przez sondę, oczywiście w De?

Moim zdaniem nie może.Nie jest uznaną w D na podstawie papierów opiekunką tylko ew.pomoca domową z funkcją opiekuńczą.Nie jest przeszkolona,nie zna się na tym -nie może i ma prawo odmówić wykonywania tych czynności .
08 lutego 2018 22:20 / 6 osobom podoba się ten post
dorotee

Ja mam taki pasztet,  muszę przygotowac, rozpuscic leki, podać i podłączyć potem butelkę z wodą, strzykawki leżę w kuchni, używa się ich kilkakrotnie, a w opisie chorego nie było nawet mowy o pegu

Ja bym tego kurna nie podawał, ponieważ nie mam o tym pojęcia żadnego.
No ale żeby strzykawek używać wielokrotnie i to bez sterylizacji, to już skaranie jakieś. 
08 lutego 2018 22:21 / 4 osobom podoba się ten post
Knorr

Postępuj jak uważasz. Jeśli nie chcesz przyjąć czegoś do wiadomości, no to trudno.

Może jeszcze Ciebie kiedyś spotkam ? 
08 lutego 2018 22:22 / 2 osobom podoba się ten post
margaritka59

Może jeszcze Ciebie kiedyś spotkam ? :na zgode:

Może kiedyś. Zrozumiałaś?
08 lutego 2018 22:25 / 4 osobom podoba się ten post
Knorr

Ja bym tego kurna nie podawał, ponieważ nie mam o tym pojęcia żadnego.
No ale żeby strzykawek używać wielokrotnie i to bez sterylizacji, to już skaranie jakieś. 

To sa strzykawki jednorazowe i się ich nie sterylizuje. Czasem po dokładnym wypłukaniu uzywa się ponownie. 
08 lutego 2018 22:27 / 6 osobom podoba się ten post
dorotee

Ja mam taki pasztet,  muszę przygotowac, rozpuscic leki, podać i podłączyć potem butelkę z wodą, strzykawki leżę w kuchni, używa się ich kilkakrotnie, a w opisie chorego nie było nawet mowy o pegu

No ja ci mogę doradzić  że trzymam  się opisu i jak by takie coś mi było pisane ( w papierach ) to mogę podać ale tylko przygotowane do podania !
08 lutego 2018 22:28 / 5 osobom podoba się ten post
MeryKy

To sa strzykawki jednorazowe i się ich nie sterylizuje. Czasem po dokładnym wypłukaniu uzywa się ponownie. 

Mądrował się nie będę, bo się nie znam, ale jak na moje, sama nazwa "strzykawki jednorazowe" mówi wszystko. Tak jak rękawice jednorazowe, dziewictwo-jednorazowe.  
08 lutego 2018 22:34 / 9 osobom podoba się ten post
dorotee

Powinny to robić Pflege.Co na to firma,rodzina,rozmawiałaś w ogóle nt temat.Stan niezgodny rażąco z  proponowana oferta jest podstawa do wypowiedzenia umowy.Nie musisz się ani znac na tym ani tego robić-nie jesteś pracownikiem niemeickiej słuzby zdrowia.Ale jak nie poruszyłaś sprawy od pierwszego dnia to pozamiatane raczej ,jeśli się na starcie zgodziłaś.A jak już to żądaj gratyfikacji finansowej od firmy lub od rodziny i przede wszystkim zgody na piśmie od rodziny-rozpuszczanie leków to odpowiedzialnośc i nie może być po Twojej stronie.Być może firma niewinna bo rodziny często prawdy nie mówią.Ale mimo wszystko.
08 lutego 2018 22:37 / 6 osobom podoba się ten post
Dzięki, trafiłam w gówno! Zmiany się mi zachciało, wstyd mi napisać ile dostaje na jedzenie, tylko dla mnie, dla pdp gotują i kupują rodzice, właściwie jego wszystkowiedzący ojciec. Najgorsze, że nie daje rady zmienić pampersa podopiecznemu. Jedna z moich poprzedniczek zalała się trupa, ja chyba też , tylko czym?
08 lutego 2018 22:42 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Powinny to robić Pflege.Co na to firma,rodzina,rozmawiałaś w ogóle nt temat.Stan niezgodny rażąco z  proponowana oferta jest podstawa do wypowiedzenia umowy.Nie musisz się ani znac na tym ani tego robić-nie jesteś pracownikiem niemeickiej słuzby zdrowia.Ale jak nie poruszyłaś sprawy od pierwszego dnia to pozamiatane raczej ,jeśli się na starcie zgodziłaś.A jak już to żądaj gratyfikacji finansowej od firmy lub od rodziny i przede wszystkim zgody na piśmie od rodziny-rozpuszczanie leków to odpowiedzialnośc i nie może być po Twojej stronie.Być może firma niewinna bo rodziny często prawdy nie mówią.Ale mimo wszystko.

Jestem tutaj od wczoraj, nic nie jest tak jak być powinno, ojciec npdp terroryzuje wszystkich, chodzi, sprawdza po mnie, poprzedniczka była niechlujnem, ja już też tak zostałam nazwana. W taita stresie to ja chodzę jak we mgle. Może mnie wyrzuca. Do firmy muszę zadzwonić, znowu ble ble
08 lutego 2018 22:43 / 7 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzięki, trafiłam w gówno! Zmiany się mi zachciało, wstyd mi napisać ile dostaje na jedzenie, tylko dla mnie, dla pdp gotują i kupują rodzice, właściwie jego wszystkowiedzący ojciec. Najgorsze, że nie daje rady zmienić pampersa podopiecznemu. Jedna z moich poprzedniczek zalała się trupa, ja chyba też , tylko czym?

To się nie wstydź tylko firmie zgłaszaj!!!!!Albo pisz wypowiedzenie i zjeżdżaj.
08 lutego 2018 22:44 / 5 osobom podoba się ten post
Knorr

Mądrował się nie będę, bo się nie znam, ale jak na moje, sama nazwa "strzykawki jednorazowe" mówi wszystko. Tak jak rękawice jednorazowe, dziewictwo-jednorazowe.  

Oj tam...oj tam. Taka strzykawka kosztuje np. w Polsce 5 złociszy i za kazdym nalaniem do niej wody byś wyrzucał?
08 lutego 2018 22:44 / 7 osobom podoba się ten post
dorotee

Jestem tutaj od wczoraj, nic nie jest tak jak być powinno, ojciec npdp terroryzuje wszystkich, chodzi, sprawdza po mnie, poprzedniczka była niechlujnem, ja już też tak zostałam nazwana. W taita stresie to ja chodzę jak we mgle. Może mnie wyrzuca. Do firmy muszę zadzwonić, znowu ble ble

No to faktycznie,tylko wypowiedzenie i to natychmiast.Nie ma się co męczyć.
08 lutego 2018 22:47 / 8 osobom podoba się ten post
dorotee

Aż się prosi aby poznac nazwę firmy 
08 lutego 2018 22:48 / 3 osobom podoba się ten post
MeryKy

Oj tam...oj tam. Taka strzykawka kosztuje np. w Polsce 5 złociszy i za kazdym nalaniem do niej wody byś wyrzucał?

Od podatku bym se odpisał ))