Jak wygląda wasz zwykły dzień w pracy?

05 listopada 2012 16:53
jestem już po egzaminie i jutro jade podpisac umowe w Arteminie, to mój pierwszy raz i mam mieszane uczucia..nie co do kraju bo mam tam całą rodzinę ale boje się jak będę przyjęta..przez nowych ludzi i jacy będą
05 listopada 2012 17:07
Będzie miło, zobaczysz. Większość Niemców to bardzo sympatyczni ludzie, a jak zdarzą Ci się problemy z pacjentem, to się nas poradzisz. Powodzenia!Odezwij się jeszcze!
Ja dziś tradycyjnie zaliczyłam wyprawę z babcią na dworzec i z powrotem, lało nieźle, ale dałyśmy radę, mając parasolki. Siadamy sobie zwykle na takiej ławeczce, gdzie lokalni uzależnieni spożywają napoje alkoholowe, więc poznaję też Niemcy od innej strony. Są bardzo grzeczni, a z niektórymi nawet babcia zamieni czasem parę słów.
05 listopada 2012 17:12
Nineczka-nie bój nic:):):) będzie dobrze!!!!!!!każda z nas takiego cykora przerabiała!!!!!!!!!!!!Wiesz juz kiedy wyjazd ?I do kogo,czy dopiero czekasz na ofertę i akceptację?
05 listopada 2012 17:12
hehheehehehee Romana! Ty to masz niezły kabaret ze swoja babką!!!!:):) Czy dziś wybierała się w jakieś konkretne miejsce pociągiem????:)
05 listopada 2012 17:42
ALutka, no toc CI mowilam , ze gadalam z nim., i zaznaczylam zeby ewentualny zwrot obojetnie czy 20 czy 200 euro Finanzamt wyslal na moje konto, bo mnie w tym czasie juz dawno u babki nie bedzie.

Nineczka zycze powodzenia!! Na pewno niebawem wyruszysz w droge gdyz jest ten okres ze dla kazdej sie cos znajdzie :) Niemcy sa o wiele lepszymi ludzmi jak Polacy, nie bój sie, choc zdarzaja sie wyjatki . Mam nadzieje ze dostaniesz stelle blisko miejsca zamieszkania twojej rodziny i w razie czego beda Cie wspierac :) Napisz koniecznie gdzie wyladowalas :)) Ja mialam niesamowity stres przed pierwszym wyjazdem, ale teraz to juz locker !

A co to rytmu dnia , to ja sobie zawsze wieczorkiem ogladam K11 , a potem babka w poniedzialki i piatki Jaucha :))
05 listopada 2012 20:45
No i tu Cie rozumiem ja tez bym sie bardzo wstydzila zreszto co tu pisac jak tak ciezko sie pracuje co? nie gniewaj sie ale ze smiechu nie moge wytrzymac i musialam ,,,,,
06 listopada 2012 00:01
a ja pomimo tego ze mam ciężki przypadek ( taki jak w Nietykalnych tylko z odczuwaniem bólu w całym ciele) to mam nawet sporo wolnego bo , podopieczna prowadzi jeszcze firmę praktycznie z łóżka i od 9 do 12 przychodzą do niej ludzie z firmy a ja w tym czasie mam wolne , kucharka gotuje i robi zakupy , sprzątaczka sprząta , po południu przychodzą różni terapeuci i masażyści i znów mam wolne , oprócz tego niedziela tez wolna czyli psychicznie można odetchnąć nie jest tak żle , warunki w domu bardzo dobre , a poza tym sami młodzi ludzie dookoła więc nie mam czasu nawet pomyśleć ze dopadnie mnie jakis dół psychiczny
06 listopada 2012 00:30
Doris, kuchARka , sprzataczka, terapeutka, masazystka ??? co to za stella ?? :D Gratuluje !!! Do nas przychodzi tylko Putzhilfe - bieda :(
06 listopada 2012 06:44
wstaję o 8 , szykuje śniadanie , idę do podopiecznego i go myje tylko góra ( reszte robi sam ), potem pomagam go ubierać i jemy razem śniadanie

potem sprzątam po śniadaniu (naczynia do zmywarki ) i idę do siebie na neta jakieś 2 i pół godziny , ok 13 szykuje obiad ok 14 jemy ok 14, 30 naczynia do zmywarki, a podopieczny idzie spać ,a ja idę na spacer lub do kompa w zależności jaka jest pogoda :)

O 17 kawa i ciasto ok 18 idzie podopieczny spać więc pomagam mu się umyć , tylko góra resztę robi sam, idę do siebie i mam wolne :) do 8 rano

3 razy w tygodniu jedziemy razem autem na rehabilitacje , raz w tygodniu robimy zakupy

raz w tygodniu sprzątam , ale tylko swoj pokój i łazienkę oraz podopiecznego

podobnie mam jak doris :) raz gotuję raz nie , raz sprzątam raz nie i sztab ludzi przychodzi

pozdrawiam
06 listopada 2012 06:55

a dla tych co nie mają polskiej TV , a chciałyby pooglądać bo mają neta wysyłam link z którego korzystam

http://weeb.tv/channels 

moi niemcy mają tv Polską , ale tylko 2 kanały a tu jest więcej i jest na żywo
za darmo jest limit za kasę bez limitu
pozdrawiam WAS

06 listopada 2012 07:07
kaya stella zwana "Nietykalni 2" po oglądnięciu filmu tak to miejsce nazwałam. Ale czasami jest dzień ze zasuwam do niej na górę co pare minut , bo nie zdążę dojść do siebie a juz mnie woła ze jeszcze sie to czy tamto jej przypomniało
06 listopada 2012 11:41
Doris, u nas dzis pada i frau jeszcze spi. Zwykle to juz o 11stej wstaje. Ja wstalam wlasnie i od razu z samego rana zagladam co tam u Was, a Ty Doris juz od 7.00 nie spisz, biedulko !!!!
06 listopada 2012 11:47
Ale masz fajna sztelle,obys tak miala jak najdluzej
06 listopada 2012 11:52
Ja tez nie na rzekam,ale nudno tutaj bo tu nikt prawie nie przychodzi,tylko pflegedinst i od czasu do czas syn i to tyle,ale za to mam czas na cwiczenie 1 godz dziennie,a w domu to tak nie zawsze,hehehe ale i tak starm sie chociasz 4 razy w tygodniu cwiczyc.
06 listopada 2012 13:07
fajnie tu jest ale czasami tak jak w kazdej pracy , raz lepiej raz ciężej