Jak minął dzień 4

22 lipca 2019 19:16 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

Długo:-)i widzę że chłoinkę do domu targasz:hihi:

Nie, nie choinkę zostawiłam dla ogridnika: jutro o 9 przychodzi po nia
22 lipca 2019 19:20
dorotee

Nie, nie choinkę zostawiłam dla ogridnika::-) jutro o 9 przychodzi po nia:zywoplot:

To się namachalaś szkoda że jutro przychodzi o dziś to może by plecki umył po ciężkiej pracy 
22 lipca 2019 19:47 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

To się namachalaś :-)szkoda że jutro przychodzi o dziś to może by plecki umył po ciężkiej pracy :hihi:

Hmmm, mało ciekawy rodak co prawda.
22 lipca 2019 19:55 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

:smiech2:: epifit z doświetlonym korzeniem.:hihi:ładnie może kiedyś użyje tego sformułowania:hihi:

Miało być poetycko, a wyszło jak zwykle .
22 lipca 2019 20:24 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Miało być poetycko, a wyszło jak zwykle .:hihi:

A mnie sie spodobało, to tak ładnie i ciekawie brzmi.I tak mądrze na dodatek!
Muszę zapamiętać te określenie, to może uda mi się gdzieś, kiedyś, u kogoś zapunktować wiedzą o kwiatach. 
Trochę tylko te epifilia, czy jak im tam,smutno mi się z epitafium skojarzyły 
22 lipca 2019 21:16 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Hmmm, mało ciekawy:strach na wroble: rodak co prawda.

Jak za Tobą stanie to lica nie widać plecki ma myć
22 lipca 2019 21:17 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Miało być poetycko, a wyszło jak zwykle .:hihi:

Dobrze wyszło 
22 lipca 2019 21:20 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

A mnie sie spodobało, to tak ładnie i ciekawie brzmi.I tak mądrze na dodatek!
Muszę zapamiętać te określenie, to może uda mi się gdzieś, kiedyś, u kogoś zapunktować wiedzą o kwiatach. 
Trochę tylko te epifilia, czy jak im tam,smutno mi się z epitafium skojarzyły :-)

Epifita Gusiu mi się z jednym kojarzyz epitafium na pewno nie 
22 lipca 2019 21:24 / 3 osobom podoba się ten post
Idę spać, bo mi w klawiaturę deszcz napada .Ida chmury . Komary bzykaja koło ucha, jeszcze mi jakiś w  Cabernet Sauvignon wpadnie . A szkoda by było. Dobranoc .
22 lipca 2019 21:32 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień mija, mogłabym powiedzieć radośnie i miło, ale...
No właśnie, jest to"ale"przed którym starałam się uciec w ostatnich kilku godzinach, jednak przeczytałam tę straszną informację o śmierci 5 letniego Dawida. 
Mleczko jakiś czas temu napisała, że po tym wydarzeniu, chyba przestanie wierzyć w ludzi. Ja nie wiem ...Nie wiem nic,nie wiem co myśleć, nie wiem jeszcze, czy w ogóle mam jakieś zdanie na ten temat, czy chcę je mieć, czy chcę się nad tym zastanawiać ...
Mój umysł tego nie obejmuje, nie potrafię sobie nawet trochę wyobrazić, jak można w tak okrutny sposób pozbawić dziecko życia, i nie tylko wlasne dziecko, ale jakiekolwiek...
Teraz ktoś ma się doszukiwać motywów tej okropnej zbrodni-czy można  mieć jakikolwiek motyw, aby dokonać takiego czynu?
W piątek minęły 3 tygodnie od narodzin mojego maleńkiego wnuka.Od 3 tygodni, każdego dnia ,ja i Jego rodzice, tulimy Go do siebie ,nosimy, kołyszemy,pieścimy,cieszymy się, że jest. Wszyscy chcemy, żeby czuł, że jest kochany .
Myślę, że mały Dawid, też był kochany,noszony, tulony.Z ufnością pewnie usiadł w dziecięcym foteliku, wierząc, że tata zawiezie go do mamy. 
Jakim trzeba być człowiekiem, żeby tak zakończyć życie dziecka?Czy można znaleźć odpowiedź, wyjaśnienie?
Ja nie chcę znać domniemanych motywów, wyjaśnień, szukać usprawiedliwienia .
Chce tylko wierzyć, że mały Dawid nie cierpiał, że śmierć przyszła szybko i niespodziewanie, że szeroko rozpostarte  skrzydła jego Anioła stróża zamortyzowały ból i miękko go otuliły.
Nie chcę o tym myśleć, żeby nie zwątpić w tegoż Anioła istnienie. 
Nie rozmawiamy o tym ze sobą, każde z nas przeczytało tę informację dla siebie. Gula w naszych gardłach , nie pozwala nam o tym rozmawiać. 
Jest mi bardzo,bardzo smutno i mam nadzieję, że uda mi się zachować wiarę-i w ludzi, i w Boga

22 lipca 2019 21:35 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

Epifita Gusiu mi się z jednym kojarzy:-)z epitafium na pewno nie :hihi:

No i fajnie,musi być na wesoło 
A "ze z czym" Ci się kojarzy, bom ciekawa i też chcę hihihi
22 lipca 2019 22:04 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

Jak za Tobą stanie to lica nie widać plecki ma myć:oklaski1:

Nadal nic , nie ma tego czegoś , ktoś coś wyciał no i siedział człowiek w czapie przy stole . Nie 
22 lipca 2019 22:13 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Idę spać, bo mi w klawiaturę deszcz napada .Ida chmury . Komary bzykaja koło ucha, jeszcze mi jakiś w  Cabernet Sauvignon wpadnie . A szkoda by było. Dobranoc .

Oj,tak wcześnie?
U mnie dopiero 21:08
Ale też już się z ogrodu zwinęłam, bo chłodem powiało. 
Nie mam Caberneta, a lubię i ochoty mi narobiłaś 
Mam zaczętą butelkę białego Chardonnay, też lubię, więc się skuszę na lampkę 
Dobranoc 

22 lipca 2019 23:00
Mleczko

Dobrej nocki 
22 lipca 2019 23:02 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Oj,tak wcześnie?
U mnie dopiero 21:08:-)
Ale też już się z ogrodu zwinęłam, bo chłodem powiało. 
Nie mam Caberneta, a lubię i ochoty mi narobiłaś :-)
Mam zaczętą butelkę białego Chardonnay, też lubię, więc się skuszę na lampkę :-)
Dobranoc 

Góralu czy Ci nie żal...... Dobranoc