Jak minął dzień 4

25 lipca 2019 18:49 / 4 osobom podoba się ten post
Jeszcze trochę i babcia pójdzie do spania i dzięki Bogu bo nie dość że mnie ten upał dobija to babcia ma muchy w nosie obrażona bo jej powiedziałam że może lepiej chusteczkę ( mokra po smarkaniu nosa włożyła do spodni lub wyrzuciła , ona smarka dwa razy w jedna i wyrzuca a ciągle kładzie mi na stół i świeżo wczoraj wyprane podkładki na stół .. ) trzasnęła tą chusteczka na stół obrażona . Przyszła córka chwilę żeśmy pogadaly i pojechała .. Pdp myśli że jak poprzednimi opiekunkami rządziła bo były z kiepskim niemieckim i nie rozumiały a ona mimo że ma wszystkie swoje zęby mówi nie wyraźnie i się ślini to się będzie wyzywać .. Od poniedziałku daje do pieca ..
25 lipca 2019 19:06 / 3 osobom podoba się ten post
Ewelina645

Jeszcze trochę i babcia pójdzie do spania i dzięki Bogu bo nie dość że mnie ten upał dobija to babcia ma muchy w nosie obrażona bo jej powiedziałam że może lepiej chusteczkę ( mokra po smarkaniu nosa włożyła do spodni lub wyrzuciła , ona smarka dwa razy w jedna i wyrzuca a ciągle kładzie mi na stół i świeżo wczoraj wyprane podkładki na stół .. ) trzasnęła tą chusteczka na stół obrażona . Przyszła córka chwilę żeśmy pogadaly i pojechała .. Pdp myśli że jak poprzednimi opiekunkami rządziła bo były z kiepskim niemieckim i nie rozumiały a ona mimo że ma wszystkie swoje zęby mówi nie wyraźnie i się ślini to się będzie wyzywać .. Od poniedziałku daje do pieca ..

Weź na luz Teraz Ci napisze co moi na stół kładli :protezę,skarpetki,chusteczki zużyte oczywiście,raz jak pdp.zakladałam buty to se kichnął na mnie schylona byłam to nie wiedziałam że do kichania się zbiera i dużo różności miałam we włosach ,nie miał zwyczaju zasłaniać japkiczy Cię pocieszyłam Ewelinko?
25 lipca 2019 19:11 / 4 osobom podoba się ten post
Ewelina645

A i taka mała dygresja jak chusteczką trzasneła to sporo tam bylodobrze że stół nie pękł
25 lipca 2019 19:14 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

W słońcu na tarasie 44 stopni , oby do jutra . Tak:kapiel::gotowanie::piknik1::pije_piwo_beczka:

Zasłaniaj się zasłaniaj bo wszyscy się gapią jak się duszujesza tu panowie na forum
25 lipca 2019 19:42 / 3 osobom podoba się ten post
Ewelina645

Masz rację. Tak trzymaj. 
25 lipca 2019 20:39 / 3 osobom podoba się ten post
Jestem szczęśliwa i zadowolniona, gdyż znalazłam platformę zakupową łączącą Niemcy ze Szwajcarią. Mogę sobie napszykłat zamówic rzeczy z Amazona i nawet z Deemu, jak mnie się kosmetyki skonczą. Nie kosmetyki chciałam jednak kupić, ale smartka , bo ten z co mam na abo z Orange prawie kaputt. A Sony- nie powinien. Po prostu wadliwa seria- tylko czemu się telefony z garbem technicznym w Orange znalazły? Jest więcej ofiar. Owszem wymienią mi go, ale nauczona doświadczeniem takim, ze dwa telefony kupione w DE, parę ładnych latek temu- do tej pory działają-jeden u siostry , drugi u znajomej. Nie tylko proszki mają lepsze. Rozmawiając z jednym Niemcem , dowiedziałam się , że i elektronika wysyłana na Wschodnią Europę nie podlega szczególnej kontroli jakości. Więc poluję na coś porządnego , co po roku bedzie normalnie działać, a od Orencz już nigdy , przenigdy z abonamentem nie wezmę żadnego sprzętu.
25 lipca 2019 22:56 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Jestem szczęśliwa i zadowolniona, gdyż znalazłam platformę zakupową łączącą Niemcy ze Szwajcarią. Mogę sobie napszykłat zamówic rzeczy z Amazona i nawet z Deemu, jak mnie się kosmetyki skonczą. Nie kosmetyki chciałam jednak kupić, ale smartka , bo ten z co mam na abo z Orange prawie kaputt. A Sony- nie powinien. Po prostu wadliwa seria- tylko czemu się telefony z garbem technicznym w Orange znalazły? Jest więcej ofiar. Owszem wymienią mi go, ale nauczona doświadczeniem takim, ze dwa telefony kupione w DE, parę ładnych latek temu- do tej pory działają-jeden u siostry , drugi u znajomej. Nie tylko proszki mają lepsze. Rozmawiając z jednym Niemcem , dowiedziałam się , że i elektronika wysyłana na Wschodnią Europę nie podlega szczególnej kontroli jakości. Więc poluję na coś porządnego , co po roku bedzie normalnie działać, a od Orencz już nigdy , przenigdy z abonamentem nie wezmę żadnego sprzętu.

A ja mam w abonamencie i se chwale.z T mobile
26 lipca 2019 07:42 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

Weź na luz :-)Teraz Ci napisze co moi na stół kładli :protezę,skarpetki,chusteczki zużyte oczywiście,raz jak pdp.zakladałam buty to se kichnął na mnie schylona byłam to nie wiedziałam że do kichania się zbiera i dużo różności miałam we włosach ,nie miał zwyczaju zasłaniać japki:-)czy Cię pocieszyłam Ewelinko?:-)

Hahahha oj tak aż mi się przypomniała moja pierwsza pdp w Anglii też kładła na stół wszystko 
26 lipca 2019 07:43 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

A i taka mała dygresja jak chusteczką trzasneła to sporo tam bylo:hihi:dobrze że stół nie pękł:hihi:

To że trzasnęła to pół biedy ale jak spojrzała na mnie z ukosa powieki przymknięte jak bazyliszek z wścieklizna hahaha .. 
26 lipca 2019 07:49 / 2 osobom podoba się ten post
Ewelina645

To że trzasnęła to pół biedy ale jak spojrzała na mnie z ukosa powieki przymknięte jak bazyliszek z wścieklizna hahaha .. 

26 lipca 2019 07:54 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

:-)

Chyba się pani starszej wydawało że to podziała .. ona pół  życia była szefowa w przydomowej firmie budowlanej jak zmarł mąż i córka mówiła że poprzednie opiekunki też miały z nią problem bo bywała nie miła itd teraz oprócz tego że próbuje rządzić jeszcze to ma demencję więc różnie z jej humorem ..
26 lipca 2019 07:56 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

A ja mam w abonamencie i se chwale.:oklaski1:z T mobile

Ja też mam abonament ale w Play i jeszcze rok umowy ale chyba przejdę do plusa bo liczą sobie kolosalną kasę za telefony z Niemiec w roamingu . 
26 lipca 2019 07:57 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Zasłaniaj się zasłaniaj bo wszyscy się gapią jak się duszujesz:yahoo:a tu panowie na forum:hihi:

Już idzie pierwszy  ciekawski
26 lipca 2019 08:18 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Już idzie pierwszy :ucieka: ciekawski:smiech3:

Od patrzenia (podglądania ) wzrok się wyostrza i humor poprawia .
26 lipca 2019 08:39 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Od patrzenia (podglądania ) wzrok się wyostrza i humor poprawia .:wysmiewa: