Jak minął dzień 4

26 lipca 2019 14:58 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nie oburzaj się, bo nie ma o co . Wiem, że nie jesteś służącą, bo ciągle to podkreślasz . Kiepsko to ja widzę, ale co innego .

To do Eweliny . Nie miałam na mysli Ciebie tak ogólnie napisałam . Piszę zawsze to co wiem, co sprawdziłam i co widziałam . Może forma bywa zaczepna, ale nie chcę nikomu dokuczyć czy urazić. Tak już piszę i nawet jak chcę napisać np. " kochana nie martw się " to mi kurna nie wychodzi . Bo wiem, że nie  ma wyjścia . Opiekunka zawsze ma cos na głowie ( oprócz korony ) .
26 lipca 2019 15:18 / 6 osobom podoba się ten post
Konwalia08

No tak ja jestem do opieki czyli do pomocy, jako pomoc bezpośrednia i pośrednia w pewnym sensie usługuje, ale nie uważam siebie za służącą i skoro ja tak to widzę to od razu mi lepiej :tak:

Oczywiście, że tak. Chory człowiek może siebie w porywach fantazji (demencji) za kaczora Donalda uważać, a opiekunkę za myszkę Miki, czy inną postać. Jaki jest sens się spierać. Sztuką jest poradzić sobie w takiej ciekawej aranżacji i poprowadzić pdp przez manowce. Chora , dementywna osoba, która jako ktos, kto w sile wieku miał jakiś własnie Hauspersonel- za taki też będzie uważac opiekunki. Problem tkwi w tzw pamięci długotrwałej, która umiera ostatnia. Wystarczy trochę wiedzy i już się żyje lżej i problem kompleksu służącej odpada.
26 lipca 2019 16:49 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nie oburzaj się, bo nie ma o co . Wiem, że nie jesteś służącą, bo ciągle to podkreślasz . Kiepsko to ja widzę, ale co innego .

Wcale się nie oburzam . Podkreslilam bo czasy niewolnictwa już minęły dawno a jak się ktoś lubi czuć jak niewolnik to proszę bardzo . Nie mój interes . Co widzisz kiepsko Mleczko ?? Ja tam zawsze mówię bądź pisze szczerze co mi na wątrobie bądź trzustce siedzi .. Lubię szczerych ludzi a nie owijanie G w bawełnę w słodką pierdząca otoczkę . Każdy ma inne zdanie nie ma co się spierać . 
26 lipca 2019 18:45 / 4 osobom podoba się ten post
Dziś dzień sprzątania był to się spocilam,na zakupach byłam to się spocilam w czasie gotowania i jedzenia też.Pdp.też spocona i ustaliłysmy zasadę,każda się poci w inną stronę Oczywiście to żart bo pocimy  się pachnąco. Ale jest szansa że jutro spadnie deszcz i w niedzielę też .Wystawiłam miski z wodą dla ptaszyny ,piją i kąpią się w ogrodzie a orzeszki dla wiewiórki tłusty gołąb podbiera, dziś mu fote strzeliłam jak se paradował po poręczy tarasu 
26 lipca 2019 19:10 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

Dziś dzień sprzątania był to się spocilam,na zakupach byłam to się spocilam w czasie gotowania i jedzenia też.Pdp.też spocona i ustaliłysmy zasadę,każda się poci w inną stronę :hihi:Oczywiście to żart bo pocimy  się pachnąco.:-) Ale jest szansa że jutro spadnie deszcz i w niedzielę też .Wystawiłam miski z wodą dla ptaszyny ,piją i kąpią się w ogrodzie a orzeszki dla wiewiórki tłusty gołąb podbiera, dziś mu fote strzeliłam jak se paradował po poręczy tarasu :karmic ptaki:

U mnie sie zachmurzyło tak fest.
26 lipca 2019 19:18 / 4 osobom podoba się ten post
Ewelina645

Wcale się nie oburzam . Podkreslilam bo czasy niewolnictwa już minęły dawno a jak się ktoś lubi czuć jak niewolnik to proszę bardzo . Nie mój interes . Co widzisz kiepsko Mleczko ?? Ja tam zawsze mówię bądź pisze szczerze co mi na wątrobie bądź trzustce siedzi .. Lubię szczerych ludzi a nie owijanie G w bawełnę w słodką pierdząca otoczkę . Każdy ma inne zdanie nie ma co się spierać . 

Ależ skąd. Wchodząc w różowy świat dementywnych podopiecznych ( bo o takich teraz piszemy), nie można się czuć jak niewolnik, bo wtedy uzyskuje się kontrolę nad nim i daje się prowadzić. Ciężej lub lżej . I zapewniam Cię Ewelino i wszystkich wątpiących , że np . taki chory na chorobę Alzheimera nie zaprząta sobie głowy wyrabianiem sobie zdania o opiekunce- ma wystarczajacy miszmasz w niej. Nikt nie obiecywal, że będzie łatwo, ale można pracować jeśli postaramy się o należny nam czas wolny i adekwatną pensję. Da się zrobić. 
Staram się  pisać zrozumiale , bez przeskoków myślowych - będę uważać i napiszę najjaśniej jak potrafię, że szczerość to nie wulgarność-choć często bywa mylona i nie widzę, żeby Mleczko napisała coś niezrozumiałego.
26 lipca 2019 19:49 / 3 osobom podoba się ten post
Trudno uwierzyć ale u mnie e popaduje od 10 minut . A burza wygnała mnie z lasu , popędziłam rowerkiem do domku M . Ciemne chmury dalej się zbierają
26 lipca 2019 19:52 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

Dziś dzień sprzątania był to się spocilam,na zakupach byłam to się spocilam w czasie gotowania i jedzenia też.Pdp.też spocona i ustaliłysmy zasadę,każda się poci w inną stronę :hihi:Oczywiście to żart bo pocimy  się pachnąco.:-) Ale jest szansa że jutro spadnie deszcz i w niedzielę też .Wystawiłam miski z wodą dla ptaszyny ,piją i kąpią się w ogrodzie a orzeszki dla wiewiórki tłusty gołąb podbiera, dziś mu fote strzeliłam jak se paradował po poręczy tarasu :karmic ptaki:

He,he,he wiem co robią gołębie .Jutro " apiać " sprzątanie .
26 lipca 2019 19:56 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Ależ skąd. Wchodząc w różowy świat dementywnych podopiecznych ( bo o takich teraz piszemy), nie można się czuć jak niewolnik, bo wtedy uzyskuje się kontrolę nad nim i daje się prowadzić. Ciężej lub lżej . I zapewniam Cię Ewelino i wszystkich wątpiących , że np . taki chory na chorobę Alzheimera nie zaprząta sobie głowy wyrabianiem sobie zdania o opiekunce- ma wystarczajacy miszmasz w niej. Nikt nie obiecywal, że będzie łatwo, ale można pracować jeśli postaramy się o należny nam czas wolny i adekwatną pensję. Da się zrobić. 
Staram się  pisać zrozumiale , bez przeskoków myślowych - będę uważać i napiszę najjaśniej jak potrafię, że szczerość to nie wulgarność-choć często bywa mylona i nie widzę, żeby Mleczko napisała coś niezrozumiałego.

Małe tylko - trzeba to wiedzieć . 
26 lipca 2019 20:24 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Dla Twojej pdp demenchjnej jesteś służąca. Moja poprzednia pdp , hrabina , miała dwie pielęgniarki przemiłe i dwie leniwe dziewczyny w kuchni . Jak myślisz ile tam nas było ?:-)

Czasami tez bym chciała tak byc w kilku osobach 
26 lipca 2019 20:44 / 5 osobom podoba się ten post
Męczący, upalny dzień, chociaż na basenie... Dziś w Aquaparku, z basenem wewnętrznym i zewnętrznym... Ale po wyjściu znów żar się z nieba lał.
Życzę Wam spokojnej nocy
26 lipca 2019 21:03 / 7 osobom podoba się ten post
A ja pozdrawiam z domu .To już prawie połowa mojego pobytu i to bardzo pracowitego. Zawsze znajdę sobie coś do zrobienia lub załatwienia. Ale jest też chwila , żeby cieszyć się pięknym , letnim wieczorem. I tego samego wszystkim życzę !
26 lipca 2019 21:17
mozah55aM

A ja pozdrawiam z domu .To już prawie połowa mojego pobytu i to bardzo pracowitego. Zawsze znajdę sobie coś do zrobienia lub załatwienia. Ale jest też chwila , żeby cieszyć się pięknym , letnim wieczorem. I tego samego wszystkim życzę !

Witaj, witaj . Odpoczywaj, a nie roboty szukasz 
26 lipca 2019 21:38 / 1 osobie podoba się ten post
Jakoś tak jest że robota sama mnie znajduje...Ale ta w domu , to nawet przyjemność sprawia. Remonty kończę. Wreszcie !
27 lipca 2019 15:22 / 2 osobom podoba się ten post
Ludzie gdzie Was dziś z forum wymiotło?Rano byli teraz cisza wszyscy po sklepach ,lodziarniach latają cy cuś ???Też sama pojechałam i buty kupiłam Miłego popołudnia