Jak minął dzień 4

31 lipca 2019 06:07 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Też wczoraj kupilismy kwiaty, ja dostałam calie etiopską - cantadeskie - To zdjęcie z netu, zrobię póżniej swojej i wstawię .Ciekawe, bo kupili mi jako kwiat doniczkowy. do pokoju,  he he, a to jest kwiat ogrodowy . Też są chyba w początkowej fazie edukacji ogrodniczej .

Zabierzesz do domu i posadzisz w swoim "zaczarowanym ogrodzie". Ja bym tak zrobiła.
31 lipca 2019 06:34 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Fajną "czuprynkę" masz :aniolki:

31 lipca 2019 09:02 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Co do próbek z apteki to jak dla dziadka coś większego zamawiałam ,coś za większą kwotę to dodawali np.płyn do kąpieli w tubie albo krem do rąk czy stóp,nawet balsam do ciała całkiem spory,rodzina mówiła, że mam to sobie zostawiać .W Douglasie znów jak perfum kupiłam i to nie aż tak drogi to mi kartę dali i próbki chyba dwie a teraz na maila co chwila reklamy wysyłają.

Douglas to sieciówka- dodają do zakupów próbki, które akurat mogą dać. W aptece prędzej się dostanie próbkę produktu, który chce się potestowac, a kupowanie całego opakowania by np. bezsensownie mocno dało po kieszeni.
31 lipca 2019 09:08 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dzień bardzo fajny :-)Do południa zakup kwiatów na targu takich do ogrodu ,potem ogrodnik miał co robić pod czujnym okiem seniorki Pdp .ma bzika na punkcie kwiatów i ma też ogromną wiedzę na ten temat .Dziś przy obiedzie miałam wykład na temat nawozów :zaskoczenie1: to dla mnie czarna magia,widziałam wcześniej jej album z kwiatami, niektóre istne okazy wpadlam więc na pomysł by 90 letnią babcie bez demencji nauczyć strzelać fotki( miałam na myśli by uwieczniła kwiaty):yahoo:Babcia nigdy nie miała komóry a że kumata bardzo aż pozazdrościć to nie miałam obaw, że mi smartka zepsuje .Strzeliła  kilka fotek a ta najlepsza(znaczna część mnie  :smiech2:i słonecznik )Muszę się nią pochwalić Teraz będę miała pamiątkę .Zdjęcie oryginalne zaznaczam . Śmiechu było co niemiara

Fajna fota- Twoja Pdp ma dobre oko. Ładne Konwalio pióra masz....
31 lipca 2019 10:18 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Fajna fota- Twoja Pdp ma dobre oko. Ładne Konwalio pióra masz....

Uchwyciła to co uchwycić chciałaJak na pierwszy raz całkiem dobrze.Dzieki
31 lipca 2019 10:35 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

Zabierzesz do domu i posadzisz w swoim "zaczarowanym ogrodzie". Ja bym tak zrobiła.

Pewnie zabiorę, jak zwykle . Papuzki rosną u mnie Gosiu zdrowe i dorodne . Jak będę w domu to wyślę fotkę.żebyś wiedziała, że dbam o nie  To jest trojeść amerykańska i jest zakazana jako bardzo agresywny napastnik . Ale ja jak zwykle, co zakazane to moje ....a, co ! 
31 lipca 2019 10:41 / 5 osobom podoba się ten post
Dzisiaj mielismy  Vereinbarung, mam dużo do przemyślenie . Propozycjii sporo w dodatku zadawalających . Tylko niestety, juz nie dla mnie, nad czym bardzo ubolewam,jednak uważam, że swoje już zrobiłam . Przemyślę i napiszę, co postanowiłam .
31 lipca 2019 10:42 / 5 osobom podoba się ten post
Zakupy zrobione .Byłam też w gemajnde nowego bewiligunga odebrać, dzięki któremu się rezydentem zwę No i urzędasy walneli mistejka w mojej dacie urodzenia- odmłodzili mnie o miesiąc :O. No nic- zostało zgłoszone w trybie natychmiastowym i będzie niedługo następny i już za darmo...
Na bank ktoś mi żle życzy- ażeby go pokręciło- choć może przeginam-bo chiba ta incognito osoba/y - jest już nieszczęśliwa genug
31 lipca 2019 11:34 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Pewnie zabiorę, jak zwykle . Papuzki rosną u mnie Gosiu zdrowe i dorodne . Jak będę w domu to wyślę fotkę.żebyś wiedziała, że dbam o nie :-) To jest trojeść amerykańska i jest zakazana jako bardzo agresywny napastnik . Ale ja jak zwykle, co zakazane to moje ....a, co ! :lol3:

To jest tojeść i jej kwiaty zabójczo pachną. U mnie też pięknie rosną.
31 lipca 2019 13:25 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

To jest tojeść i jej kwiaty zabójczo pachną. U mnie też pięknie rosną.

Nie będę się spierała o jedną literkę ale poszukam w necie informacji czy to "r" potrzebne czy nie 
http://rosliny.urzadzamy.pl/baza-roslin/byliny/trojesc-amerykanska,5_1561/
http://rosliny.urzadzamy.pl/baza-roslin/byliny/tojesc-rozeslana,5_105/  no i................
31 lipca 2019 15:46 / 6 osobom podoba się ten post
Jest i tojeść i trojeść...
A dzień mija spokojnie, wszystko zgodnie z moim planem... Jak ja lubię być dobrze zorganizowanym... I dlatego łatwiej mi w życiu...
31 lipca 2019 16:41 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Jest i tojeść i trojeść...
A dzień mija spokojnie, wszystko zgodnie z moim planem... Jak ja lubię być dobrze zorganizowanym... :smiech3::-):-) I dlatego łatwiej mi w życiu... :oklaski:

Pozazdrościć 
Ja też lubię, ale nie zawsze jestem-czasem całkiem spontanicznie mija mi dzień i jest dobrze, a czasami nie da się nic zaplanować. Tak jak ostatnie dni, już wszystko zorganizowane i ogarnięte, już gotowi do wyjścia czy wyjazdu, a tu Maluszek w ostatniej chwili decyduje inaczej. I znów rozbieranie,mycie ,ubieranie, itd itd...
Znamy to chyba wszyscy 
Dobrze, że to tylko wnuczek i nie czeka mnie to przez najbliższe miesiące 

31 lipca 2019 17:12 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Nie będę się spierała o jedną literkę ale poszukam w necie informacji czy to "r" potrzebne czy nie :-)
http://rosliny.urzadzamy.pl/baza-roslin/byliny/trojesc-amerykanska,5_1561/
http://rosliny.urzadzamy.pl/baza-roslin/byliny/tojesc-rozeslana,5_105/  no i................:oklaski:

Jak zwykle miałaś rację, to mi klawiatura zjadła to "r". Najczęściej mi "z" zjada i jak nie czytam co tworzę - to wychodzą "banialuki". Taki to już urok mojego lapka...
31 lipca 2019 17:13 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Pozazdrościć :-)
Ja też lubię, ale nie zawsze jestem-czasem całkiem spontanicznie mija mi dzień i jest dobrze, a czasami nie da się nic zaplanować. Tak jak ostatnie dni, już wszystko zorganizowane i ogarnięte, już gotowi do wyjścia czy wyjazdu, a tu Maluszek w ostatniej chwili decyduje inaczej. I znów rozbieranie,mycie ,ubieranie, itd itd...
Znamy to chyba wszyscy :-)
Dobrze, że to tylko wnuczek i nie czeka mnie to przez najbliższe miesiące :-)

Gusiu, też nie mówię, że wszystko idzie mi zawsze zgodnie z planem... Z moją rozpiską.. .. Na wiele rzeczy nie mamy wpływu, ale potrafię szybko uruchomić jakąś alternatywę, albo szybko "przemodelować" inne, a raczej kolejność innych czynności
31 lipca 2019 17:29 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Gusiu, też nie mówię, że wszystko idzie mi zawsze zgodnie z planem... Z moją rozpiską.. .. Na wiele rzeczy nie mamy wpływu, ale potrafię szybko uruchomić jakąś alternatywę, albo szybko "przemodelować" inne, a raczej kolejność innych czynności:-):-)

To wspólna cecha ludzi spod znaku Bliźniąt- jak nie kijem to pałką  Jesteśmy po prostu elajstyczni