Powitajki przy kawie 60

04 maja 2020 09:43 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry w poniedziałek. Przyjemnego dnia i hop hop radośnie zaczynamy  nowy tydzień :-)
:najlepszego3:

Dzien dobry :) Dzięki i nawzajem :) 
04 maja 2020 10:32 / 9 osobom podoba się ten post
Witam was też i życzę miłego tygodnia 
U mnie pochmurno, będzie mały jak to tu deszczyczunio tylko popołudniu. 
Właśnie jest Erogoterapia więc mam czas  a więc mtv i zaczynam pięknie się pakować i poukładam w walizeczce jak na mnie przystalo  wszystko przemyslane
Do potem 
04 maja 2020 10:37 / 11 osobom podoba się ten post
Witam Wszystkich serdecznie że skąpanego w słońcu południa Polski 
Wszystkiego co się dobrem zwie na dzisiaj i cały nadchodzący tydzień Wam życzę 
04 maja 2020 13:57 / 5 osobom podoba się ten post
Kiedyś będzie gorąco.     
04 maja 2020 14:23 / 9 osobom podoba się ten post
Cześć  ludziska,   moja PDP traci kontakt z rzeczywistością.  Dziś  odpowiada  o kozach owcach  i psie,  które były  z nią w nocy  w pokoju. Odpowiada  o Polce  czyli o mnie  odpowiada mi, że  nie chce przyjść  w nocy  jak ją woła  i takie tam.   Obgaduje  mnie  ze mną. Założyła  okulary, których nigdy nie nosiła  Jak tu półtora msca jestem,zaczyna  się śmiać  mówi że o 18 ma swój  program (od 20 dni nie chce tv oglądać)
 Nie wiem co będzie dalej  bo jest coraz gorzej. Jutro przychodzi lekarz. 
04 maja 2020 14:46 / 4 osobom podoba się ten post
Marilyn

Cześć  ludziska,   moja PDP traci kontakt z rzeczywistością.  Dziś  odpowiada  o kozach owcach  i psie,  które były  z nią w nocy  w pokoju. Odpowiada  o Polce  czyli o mnie  odpowiada mi, że  nie chce przyjść  w nocy  jak ją woła  i takie tam.   Obgaduje  mnie  ze mną. Założyła  okulary, których nigdy nie nosiła  Jak tu półtora msca jestem,zaczyna  się śmiać  mówi że o 18 ma swój  program (od 20 dni nie chce tv oglądać)
 Nie wiem co będzie dalej  bo jest coraz gorzej. Jutro przychodzi lekarz. 

Podopieczna zaczęła żyć w swoim świecie. Tak niestety objawiają się niektóre choroby. Jak nie jest agresywna to powinnaś zaakceptować to zachowanie chociaż wiem, że ktoś kto nie miał do czynienia z takim zachowaniem podopiecznego może być w lekkim szoku i trudno mu to zrozumieć. Cierpliwości życzę 
04 maja 2020 16:42 / 3 osobom podoba się ten post
Moje drogie  towarzyszki  niedoli , czy wiadomo  co  z tą  kwarantanną?
04 maja 2020 16:45 / 2 osobom podoba się ten post
Marilyn

Moje drogie  towarzyszki  niedoli , czy wiadomo  co  z tą  kwarantanną?

Nas chyba nadal obowiązuje 
04 maja 2020 16:47 / 3 osobom podoba się ten post
Kika67

Nas chyba nadal obowiązuje :bezradny:

To ruch przygraniczny zwolniony, niestety. My jeszcze kwarantannę mamy.
04 maja 2020 16:55 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

Niestety żeby wrócić do pracy do Czech trzeba mieć zrobiony test podobno ale nadal nikt nic nie wie konkretnie. Zakłady nie ruszyły i nie wiadomo kiedy będzie można wrócić do pracy 
04 maja 2020 16:57 / 4 osobom podoba się ten post
Werska

Przed chwilą  rozmawiałam  z koordynatorką  akurat  i oni też  nie wiedzą,  dopiero na dniach  gdy opiekunki  zaczną  wracać  do domu  to się  okaże. 
04 maja 2020 18:46 / 5 osobom podoba się ten post
Marilyn

Przed chwilą  rozmawiałam  z koordynatorką  akurat  i oni też  nie wiedzą,  dopiero na dniach  gdy opiekunki  zaczną  wracać  do domu  to się  okaże. 

I to jest najgorsze, że nie można dowiedzeć się wcześniej...
04 maja 2020 20:51 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

I to jest najgorsze, że nie można dowiedzeć się wcześniej...

Werska- tu jest aktualna ustawa o kwarantannie z dziennika ustaw - wszystko wyjasnione. Odnośnie przekraczania granicy w ramach czynnościach zawodowych- czyli jako pracownik transgraniczny- również. Poszukaj jeszcze definicji, co pracownik transgraniczny oznacza i będziesz wiedziala wszystko.
https://tvn24.pl/najnowsze/wxmr56-Rozporz%C4%85dzenie-Rady-Ministr%C3%B3w-z-dnia-2-maja-2020-roku/Rozporz%25C4%2585dzenie+z+2+maja+2020.pdf

04 maja 2020 21:20 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Werska- tu jest aktualna ustawa o kwarantannie z dziennika ustaw - wszystko wyjasnione. Odnośnie przekraczania granicy w ramach czynnościach zawodowych- czyli jako pracownik transgraniczny- również. Poszukaj jeszcze definicji, co pracownik transgraniczny oznacza i będziesz wiedziala wszystko.
https://tvn24.pl/najnowsze/wxmr56-Rozporz%C4%85dzenie-Rady-Ministr%C3%B3w-z-dnia-2-maja-2020-roku/Rozporz%25C4%2585dzenie+z+2+maja+2020.pdf

Tina ,tylko że w tym rozporządzeniu nie jest napisane ,że zwolnieni z kwarantanny są pracownicy transgraniczni,tylko osoby pracujące za granicą. Więc ja nadal nie wiem, podlegamy kwarantannie,czy jesteśmy zwolnieni? Jeśli Ty to rozumiesz,wyjaśnij mi.Z góry dziękuję ::
04 maja 2020 21:29 / 3 osobom podoba się ten post
marta74

Tina ,tylko że w tym rozporządzeniu nie jest napisane ,że zwolnieni z kwarantanny są pracownicy transgraniczni,tylko osoby pracujące za granicą. Więc ja nadal nie wiem, podlegamy kwarantannie,czy jesteśmy zwolnieni? Jeśli Ty to rozumiesz,wyjaśnij mi.Z góry dziękuję :::kwiatek dla ciebie:

W ramach czynnosci zawodowych- to pracownicy transgraniczni wlasnie - nazewnictwo tylko. Dokladnie jest opisane w paragrafie trzecim. Męczące jest czytanie drobnym drukiem- wiem, ale warto sie pomęczyć 
Dokładnie- pracownik transgraniczny to taki, który co najmniej raz w tygodniu przekracza granicę w celu dokonania czynności zawodowych. Trzeba też wynajdywac i czytac przepisy uzupełniające.