Dzień dobry w poniedziałek. Przyjemnego dnia i hop hop radośnie zaczynamy nowy tydzień :-)
:najlepszego3:
Dzień dobry w poniedziałek. Przyjemnego dnia i hop hop radośnie zaczynamy nowy tydzień :-)
:najlepszego3:
Cześć ludziska, moja PDP traci kontakt z rzeczywistością. Dziś odpowiada o kozach owcach i psie, które były z nią w nocy w pokoju. Odpowiada o Polce czyli o mnie odpowiada mi, że nie chce przyjść w nocy jak ją woła i takie tam. Obgaduje mnie ze mną. Założyła okulary, których nigdy nie nosiła Jak tu półtora msca jestem,zaczyna się śmiać mówi że o 18 ma swój program (od 20 dni nie chce tv oglądać)
Nie wiem co będzie dalej bo jest coraz gorzej. Jutro przychodzi lekarz.
Moje drogie towarzyszki niedoli , czy wiadomo co z tą kwarantanną?
Nas chyba nadal obowiązuje :bezradny:
To ruch przygraniczny zwolniony, niestety. My jeszcze kwarantannę mamy.
To ruch przygraniczny zwolniony, niestety. My jeszcze kwarantannę mamy.
Przed chwilą rozmawiałam z koordynatorką akurat i oni też nie wiedzą, dopiero na dniach gdy opiekunki zaczną wracać do domu to się okaże.
I to jest najgorsze, że nie można dowiedzeć się wcześniej...
Werska- tu jest aktualna ustawa o kwarantannie z dziennika ustaw - wszystko wyjasnione. Odnośnie przekraczania granicy w ramach czynnościach zawodowych- czyli jako pracownik transgraniczny- również. Poszukaj jeszcze definicji, co pracownik transgraniczny oznacza i będziesz wiedziala wszystko.
https://tvn24.pl/najnowsze/wxmr56-Rozporz%C4%85dzenie-Rady-Ministr%C3%B3w-z-dnia-2-maja-2020-roku/Rozporz%25C4%2585dzenie+z+2+maja+2020.pdf
Tina ,tylko że w tym rozporządzeniu nie jest napisane ,że zwolnieni z kwarantanny są pracownicy transgraniczni,tylko osoby pracujące za granicą. Więc ja nadal nie wiem, podlegamy kwarantannie,czy jesteśmy zwolnieni? Jeśli Ty to rozumiesz,wyjaśnij mi.Z góry dziękuję :::kwiatek dla ciebie: