Co dzisiaj gotujesz na obiad? 16

23 listopada 2020 09:48 / 4 osobom podoba się ten post
W sobotę nasmakowałam schab przyprawami i czosnkiem, więc dzisiaj będę piekła, do tego opiekane ziemniaczki i duszona marchewka. 
23 listopada 2020 10:48 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś ryba smażona, ale w panierce, sandacz z rezerwy Botfrostowej , ryż i mix warzyw z zamrażarki, ugotowanych i lekko duszonych. Przemycę trochę śmietanki, żeby babcia nie widziała Trzymam ją w mojej lodówce na dole. Ja to mam perypetie z babcią A tak na marginesie, to owa babcia ma 81 lat i jest w wieku mojej mamy. No, ale tak się utarło w naszym fachu mówić babcia czy też dziadek. 
23 listopada 2020 13:23 / 3 osobom podoba się ten post
Ziemniaki tłuczone, szpinak i jajko sadzone. Jogurt na deser. 
Ale nam ten szpinak smakował 
Ostatnio jadłam w czasie mojego pobytu tutaj w sierpniu. Pedepcia chyba też 
23 listopada 2020 13:28 / 4 osobom podoba się ten post
Evvex

ha,ha oczywiście 34 szkl oleju a resztę do mojej głowy poproszę:lol1:

Evvex, trzymaj kciuki. "Twoje " ciasto za ok 10minut wyjmę z piekarnika.polewy jeszcze nie przygotowałam, bo zobaczę czy będzie co polewać 
Jakieś gęste mi wyszli te ciasto. Czy takie ma być-gęste, klejące, lśniące? Nie wylewali się do foremki, tylko musiałam łyżką wykładać. Dodałam tylko jabłka, bo orzechy babcia lubi, ale takie do podjadania, w żadnym cieście czy deserze 
23 listopada 2020 14:16 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś na szybko. Spaghetti🍝 bolonese. Na deser jogurt. 
23 listopada 2020 14:25 / 3 osobom podoba się ten post
Evvex

trzy czwarte nie chce mi ukośnik wejść

Podobne chociaż trochę do Twojego?
23 listopada 2020 15:13 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Podobne chociaż trochę do Twojego?

Gusiu: je babeczke: jeszcze ładniejsze niż moje. Prawda że piorunem się robi .
23 listopada 2020 15:19 / 4 osobom podoba się ten post
Takie właśnie ma być gęste, zawsze się udaje, a orzechy dodatkowo trzymają wilgoć ale to zawsze jest kwestia gustu. Ja uwielbiam rodzynki moczone w koniaku do ciasta i wszystkie dodatki prawie jak do keksu, tutaj też wszystko zjedzą. W domu piekę bez dodatków bo wydłubują i marudzą.
23 listopada 2020 15:28 / 4 osobom podoba się ten post
Evvex

Gusiu: je babeczke: jeszcze ładniejsze niż moje. Prawda że piorunem się robi .

Piorunem, a właściwie jak czerwona błyskawica 
23 listopada 2020 16:04 / 2 osobom podoba się ten post
a dzis walnelam makaron w talerz:
swiderki w sosie smietanowo-baklazanowo-szpinakowym i jutro to samo.
Musze zużywać to co jest.
23 listopada 2020 16:19 / 2 osobom podoba się ten post
Clio

a dzis walnelam makaron w talerz: :lol3:
swiderki w sosie smietanowo-baklazanowo-szpinakowym i jutro to samo.
Musze zużywać to co jest.

No i u nas też wyjadamy " Starsze" Z lodówki i zamrażarki. Do kupuje tylko to co naprawdę mussss. No i dziś zapomniałam o kawie ale do piątku starczy. Dopiero w ostatnim tygodniu będą większe zakupy jak będę opuszczała to miejsce. A może nowa przyjedzie na tyle wcześniej że zrobimy razem przed odjazdem. Dobrze by to było bo każdy niech kupuje " pod siebie". 
23 listopada 2020 16:24 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

No i u nas też wyjadamy " Starsze" Z lodówki i zamrażarki. Do kupuje tylko to co naprawdę mussss. No i dziś zapomniałam o kawie ale do piątku starczy. Dopiero w ostatnim tygodniu będą większe zakupy jak będę opuszczała to miejsce. A może nowa przyjedzie na tyle wcześniej że zrobimy razem przed odjazdem. Dobrze by to było bo każdy niech kupuje " pod siebie". 

dokladnie. Teraz robie to co jest w zamraz i z lodowy.taaaa kazdy inne je rzeczy i lubi co innego wiec zapasow tez robie tylko co trzeba na tydzien .
23 listopada 2020 17:02 / 3 osobom podoba się ten post
Clio

a dzis walnelam makaron w talerz: :lol3:
swiderki w sosie smietanowo-baklazanowo-szpinakowym i jutro to samo.
Musze zużywać to co jest.

Musiałabym spróbować. Takiego połączenia, bakłażana że szpinakiem jeszcze nie jadłam . Szpinak świeży czy mrożony?
23 listopada 2020 18:45 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Musiałabym spróbować. Takiego połączenia, bakłażana że szpinakiem jeszcze nie jadłam . Szpinak świeży czy mrożony?

mrozony kupilam 2szt mniejsze.
Trzeba wiecej dosolic bo baklazan slodki
Zrobilam co mialam lepsze jest...szpinak,+bekon(albo kawalki kielbaski bialej np),cukinia,jajko,ser żółty....
23 listopada 2020 19:52 / 2 osobom podoba się ten post
Clio

mrozony kupilam 2szt mniejsze.
Trzeba wiecej dosolic bo baklazan slodki
Zrobilam co mialam lepsze jest...szpinak,+bekon(albo kawalki kielbaski bialej np),cukinia,jajko,ser żółty....

Odważnie z tym bakłażanem, no ale kto, jak nie Ty?. Cóż, dla mnie szpinak "ze sczymś " to szpinak,czosnek,cebulka,śmietana, ser (feta najlepiej),jajko,łosoś. I tak kombinuję z tymi składnikami .
Jak potrafię sobie wyobrazić jak coś z czymś może smakować, to próbuję, jak nie "widzę "smaku, to nie kombinuję. Taka ja niereformowalna 
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies. Wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zapoznaj się z polityką prywatności.