Powitajki przy kawie 62

19 sierpnia 2020 08:43 / 5 osobom podoba się ten post
Witajcie, słoneczko znowu świeci. Pije pierwszą kawkę w ogrodzie i napalam się chwilą spokoju i samotności. ? grzeją stopy, są lepsze niż skarpetki 
19 sierpnia 2020 08:44 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.
Dziś podopieczny zerwał się o świcie- prawie równo ze mną. Założyłam mu skarpetki (to jedyna część garderoby, którą mu zakładam) i widząc, że na stole pusto poszdł grzecznie do sypialni. To spokojnie się ubrałam i przygotowałam śniadanie.
Potem okazało się, że w ogrodzie są osy. I zaczęło się telefonowanie- najpierw próba "wrobienia" Simona w usunięcie gniazda. Się nie dał, jakaś firma przyjedzie chyba. W tym czasie byłam w piwnicy i pranie składałam. Okazało się, że pdp. mnie poszukiwał, nie znalazł i nawet Simona włączył w akcję ratowniczą. Potem stwierdził, że z powodu os mam wychodzić przecz budynek firmy i musiałam się natłumaczyć, że jest odwrotnie- to tam właśnie są te krwiożercze stworzenia, a ja wychodzę normalnie.
Wczoraj Simon z żoną i synkiem porządkowali ogród, widocznie naruszyli gniazdo. Dobrze, że małemu nic się nie stało!

Zobaczymy, jak się dzień rozwinie, bo od rana dużo się dzieje...
19 sierpnia 2020 10:15 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo dzisiaj kawa z p Marillka
20 sierpnia 2020 06:14 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  I mamy już czwartek. Dzis wizyta pflege i duszowanie seniorki  więc do wczesnych godzin przed południowych szybciutko zleci. Poza tym na dziś i na jutro zapowiadają dwa bardzo upalne dni. Zobaczymy jak to się rozwinie. Spokojnego dnia dla Was i jak najmniej roboty. 
20 sierpnia 2020 06:39 / 4 osobom podoba się ten post
W nocy popadało, ale dzień ma być bardzo ciepły. 
Dzień dobry
Miłego dnia 
20 sierpnia 2020 07:29 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry przyjemnego, spokojnego dnia życzę Wam i sobie 
20 sierpnia 2020 07:44 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry przy kawie.
Piszecie, że dzień ma być gorący. Możliwe- rano było dużo cieplej niż wczoraj. Całe szczęście w domu jest całkiem przyjemnie- nie nagrzewa się mocno.
20 sierpnia 2020 09:46 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w czwartekSłoneczko za chmury zaszło,ale jest przyjemnie.Częśc prac porządkowych wykonana,teraz chwila przerwy....Pdp sie rehabilitujeMiłego dnia
20 sierpnia 2020 10:14 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo
20 sierpnia 2020 10:33 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, dzień dobry 
Melduję się że jestem i miewam się dobrze, tylko pisać nie ma kiedy, a wieczorem już mi się nie chce. 
Dzisiaj nadrobię zaległości forumowe 
Dobrego dnia Wam życzę 
21 sierpnia 2020 06:08 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w piątek weekendu początek.  i jeszcze 6 takich weekendów i do domciu mam zamiar się zbierać.  Dziś dzień zakupów a może i przy okazji też na inne zakupy pójdę i wykupie pol sklepu jak Gusia wczoraj.  Miłego dnia ludziska i mało stresu dla Was. 
21 sierpnia 2020 06:31 / 7 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo i chwalę się pierwszym zdjęciem z sesji fotograficznej z moją Przyjaciółką. Komary nas pogryzły, omal nie potopilysmy się w strumyku, ale warto było. Bo dla takich chwil warto żyć, nawet wytrzymałam prawie godzinkę u kosmetyczki. Jutro planujemy z Piotrusiem podróż do Lichenia, byłam tam dobre pięć lat temu. Czas odwiedzić. Próbuję wykorzystywać każdy dzień na maxa, bo niedługo do pracy, choć tylko na miesiąc. Dopijam kawę i zabieram się za porządki.. Miłego, pogodnego piątku Opiekunowo ☕??????
21 sierpnia 2020 07:20 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 

Miłego dnia
21 sierpnia 2020 07:33 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Witam rannych ptaszków i tych, którzy później tutaj zajrzą. Zachmurzone niebo, delikatny wiaterek, no przyjemnie i mogłoby tak zostać. Może w końcu prasowanie zaliczę, bo tylko do kupki dokładam, a ta rośnie 
Spokojnego, przyjemnego dnia życzę 
21 sierpnia 2020 07:37 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam piątkowo i chwalę się pierwszym zdjęciem z sesji fotograficznej z moją Przyjaciółką. Komary nas pogryzły, omal nie potopilysmy się w strumyku, ale warto było. Bo dla takich chwil warto żyć, nawet wytrzymałam prawie godzinkę u kosmetyczki. Jutro planujemy z Piotrusiem podróż do Lichenia, byłam tam dobre pięć lat temu. Czas odwiedzić. Próbuję wykorzystywać każdy dzień na maxa, bo niedługo do pracy, choć tylko na miesiąc. Dopijam kawę i zabieram się za porządki.. Miłego, pogodnego piątku Opiekunowo ☕??????

Fajna sprawa  ta sesja z przyjaciółką 
Super fotka, ale nie może być inaczej, skoro super dziewczyny pozują