Powitajki przy kawie 62

16 sierpnia 2020 11:36 / 6 osobom podoba się ten post
Witam ja mogę już dziś zaśpiewać ta ostatnia niedziela lala    czego i wam wszystkim życzę, każdy się kiedyś doczeka hihi
16 sierpnia 2020 13:07 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich po niemieckiej stronie!
Podróż trwała długo, ale pomimo to była przyjemna. Na miejscu wszystko prawie jak było- niestety podopieczny słabszy. Ale tego można się było spodziewać- u niego powoli, ale nieubłaganie choroba postępuje.
Przeszłam się po miasteczku, ciasto na popołudnie kupiłam i schroniłam się w moim pokoju- w którym jest miło i chłodno- w miarę.
Wchodzenie w to samo miejsce jest wygodne, nie trzeba pytać, się zastanawiać, tylko robi się to, co zwykle.
Parę zmian w domu- między innymi nowa pralka, nowe ręczniki, nowe szafki i półki w "mojej" toalecie...
Czuję się dobrze, wszystko gra. Teraz czekam na wynki rekrutacji na studia- oby synowi udało się dostać tam, gdzie chce! I dzieciom znajomych- bo w tym roku taka zaprzyjaźniona gromadka maturę zdawała.
16 sierpnia 2020 16:18 / 3 osobom podoba się ten post
nincia

Witam ja mogę już dziś zaśpiewać ta ostatnia niedziela lala :gra na gitarze: :radosc1:  czego i wam wszystkim życzę, każdy się kiedyś doczeka hihi:przytul aniola:

To fakt, każdy się kiedyś doczeka. Za tydzień będzie moja ostatnia niedziela na tym zleceniu.
Nawet nie mogę powiedzieć uff,doczekałam się w końcu. 
Oczywiście, że się cieszę na powrót do domu, ale nie jest tak, że już niecierpliwie nogami przebieram. 

17 sierpnia 2020 06:04 / 7 osobom podoba się ten post
Witam w nowym tygodniu życzę wszystkim mało roboty i jak mnie stresu oraz przyjemnych temperatura bo tutaj na ten tydzień kolejna fala upałów. chociaż do południa może być chłodniej bo w nocy przeszła porządną burza. Dobrego dnia ludziska.. 
17 sierpnia 2020 06:52 / 8 osobom podoba się ten post
Pozdrawiam również znad... łóżka, bo do morza to kilka kilometrów. Spać nie mogłam, towarzystwo obok miało grilla, dzieciaki hałasowały, pies gospodarzy szczekał. Ale już nastawiłam się pozytywnie, kawa stoi obok, mąż sztuk jeden śpi obok, pogoda też zapowiada się ładnie. No, to zaczynamy nowy tydzień, Opiekunowo. 
17 sierpnia 2020 07:19 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry
Pogodny dzionek przed nami. 
Życzę Wam miłego dnia 
17 sierpnia 2020 07:24 / 7 osobom podoba się ten post
Witam !  jeszcze leżakuję, choć  marzy mi się  kawa Wczoraj przyjechała  córka  babci z mężem  i psem..obawiam się że  dłużej   zagoszczą  Dzisiaj wolne,więc  opuszczam  całe  towarzystwo i udaję się  na plażę Spokojnego dnia kochani 
17 sierpnia 2020 07:26 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u mnie dla odmiany pochmurno i deszczyk pada. Wszystkim miłego, spokojnego dnia 
17 sierpnia 2020 07:47 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Pierwsze dni zlecenia. Spokojnie, bez pośpiechu. Udało mi się z rana "złapać" tutejszego pracownika i hausmaistra w jednym- i poprosić o zmianę opony- już poprzednio powietrze uciekało stale, ale zapominałam powiedzieć. Teraz przede mną 2 miesiące i sprzęt musi być sprawny!
17 sierpnia 2020 07:56 / 5 osobom podoba się ten post
Witam w nowym tygodniu....popadało w oczekiwaniu na rehabilitantkę :kawa popijanaCzas pomyślec o pakowaniu,ale jeszcze chwilaMiłego dnia wszystkim 

17 sierpnia 2020 08:40 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim  mój dzień pracy rozpoczął się o 6,40 musiałam obudzić pdp bo o 7,30 wyjazd do lekarza ja wstałam o 6,00. Teraz przygotowuję dla siebie śniadanie bo dzieci z pdp pojechały. Przyjadą ok południa. To mam trochę laby ale przecież muszę się pakować jutro wyjazd tylko nie wiem o której podobno po pauzie,czekam na telefon z busiarni,Miłego dnia wszystkim 
17 sierpnia 2020 09:26 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo u mnie 
17 sierpnia 2020 09:29 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, dzień dobry, witam zakręcona od rana i tak będę się zakręcać cały dzień. Tylko pozytywnie 
A co , jak święto to święto 
Przyjemnego dnia wszystkim życzę 
17 sierpnia 2020 09:49 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, dzień dobry ☀ ?⏰ słoneczko świeci ptaszki ćwierkają. Napisałam do firmy z opierdzielem i że mam zamiar zostać tylko do połowy września a nie do końca. Zobaczymy co oni na to
17 sierpnia 2020 16:34 / 4 osobom podoba się ten post
Jeszcze tak nie było, żebym na samiuśkim początku pracy tak zaszalała z zakupami. Wstąpiłam do Aldi- i wyszłam z: dużą walizą (się okaże, jak bedzie podróże znosić), silikonową butelką, którą można po użyciu zwinąć (to jedyna rzecz bez przeceny), składany silikonowy kubek (mamy i uzywamy, a ten jest z przykrywką), bidon rowerowy, takie coś moim chłopakom- lusterko i latarka na teleskopowej rączce.
Udało mi się też namówić podopiecznego na spacer. Do tej pory chodził sam na obchód włości- z rolatorem, pomagałam mu tylko wyjść i wejść. A dziś poprosił o towarzyszenie mu. Sam widzi, że jest słabszy. Rozmawialiśmy o konieczności ćwiczeń, choćby takich najprostszych. Na razie przytakuje, ale ciekawa jestem, jaka będzie odpowiedź, jak rano mu przypomnę...