Powitajki przy kawie 63

14 grudnia 2020 09:18 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Trzymaj się i bądź ostrożna, żebyś sama czegoś nie załapała. Ja się bardzo pilnuję, bo nie daj Panie jakaś lekka temperatura i do samolotu mnie nie wpuszczą. 

To inna choroba....
14 grudnia 2020 10:17 / 7 osobom podoba się ten post
Witam już po kawce a nawet dwóch.Dziadek akurat je śniadanie, potem przyjdzie fizjo trochę go pomęczyć. Potem obiad. Mało skomplikowanie i dość szybko bo curry z cielęciną . Tak zdecydowałam bez negocjacji. Już ostatnie dni w pracy- w sobotę wyjazd. Nie samolot, ani pociąg, ale przewoźnik co wozi samochodem osobowym. Max 2 osoby. Przywiezie zmienniczkę, a mnie zabierze. Jako , że babcia w szpitalu, zmieniczka przyjeżdża w piątek. Prezenty pod choinkę dla moich już kupiłam w Szwajcarii. Już sobie tym głowy zaprzątać nie będę. Oczekuję natomiast stosownego rewanżu- w innym wypadku walnę focha.
Dobra , nie chwalę się dłużej, bo zawsze może być lepiej a nawet powinno. Zatem udaję się do kuchni, gdzie postaram się niczego nie popsuć  Jeszcze mnie dziadek zbeszta i będę płakać 

14 grudnia 2020 10:22 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Witam i ja.:chaplin:
Też mi się oko przymkło po pracy odźwiernego dla kotów wczesnym świtem (jeden wchodził, drugi wychodził).:kotek: A teraz telefon mnie z objęć Morfeusza wyrwał.:pobudka:
Teraz kawusia i przegląd internetów :pije kawe2:
Miłego dnia i całego tygodnia wszystkim:angel1:

Możesz się poczuć , jak na sztelach, które koty odwiedzają. Kawy im zrób następnym razem, poflirtuj towarzysko, albo co...
14 grudnia 2020 11:32 / 6 osobom podoba się ten post
Evvex i Gusia, jutro świeże Krusti przywiozę
A co do pieczywa... Nie lubię magazynować pieczywa w zamrażalniku, niemniej zawsze jakiś chleb powinien być... Bo np tutaj... Zawsze jadę po pieczywo, a niech tak auto nie odpali, albo opiekun zachoruje... Chyba jutro kupię chleb i 3 bułki i zamrożę, oprócz świeżego na jutro pieczywa. Rok temu u babki było bardzo dużo zamrożonego, chociaż markety 10 minut od domu były, a piekarnia na rogu. 
14 grudnia 2020 11:58 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Evvex i Gusia, jutro świeże Krusti przywiozę:-)
A co do pieczywa... Nie lubię magazynować pieczywa w zamrażalniku, niemniej zawsze jakiś chleb powinien być... Bo np tutaj... Zawsze jadę po pieczywo, a niech tak auto nie odpali, albo opiekun zachoruje... Chyba jutro kupię chleb i 3 bułki i zamrożę, oprócz świeżego na jutro pieczywa. Rok temu u babki było bardzo dużo zamrożonego, chociaż markety 10 minut od domu były, a piekarnia na rogu. 

Też nie przepadam, ale ukochana przez dziadków piekarnia jest 2km od domu. Chleb i bułki rzeczywiście pyszne chociaż drogie, idę sobie na spacer i kupuję 2 x w tygodniu. Zawsze to pretekst żeby nogami poprzebierać, ale codziennie, o nie taka dobra to ja nie jestem 
14 grudnia 2020 11:59 / 6 osobom podoba się ten post
Qcze, babcia jeszcze ma w piątek i 23 grudnia termin do fryzjera, a tu klops... Fryzjerzy od środy mają pauzę do 10 stycznia
Dziś jeszcze jest u dentysty, to obiadu nie je, więc szybka zupa dla mnie i dla F.
Tak mija czas.... Jutro chcę po obiadku skoczyć do miasta, do tego R. i KIK, bo chyba od, środy też zamknięte. 
14 grudnia 2020 13:34 / 7 osobom podoba się ten post
Krótki abdejt.

Od śr ponoc znow twardy lockdown, no tak dziatek mówił ze Kiki i inne odziezowo butowo knajpowe pozamykane ,ale Rossmann czynny .

Bigosu zrobiłam juz na święta. W koncu bo kapusta juz nóg dostawała i zalegające szynki. Wkroiłam wsio co miałam i gut. 2 woreczki zamrożone reszta bedzie na srode. 

Dzisiaj i jutro pomidorowa.
Na wigilie bedzie sernik bez sera w tortownicy bo innej formy nie ma . ?  jak mi nie wyleci ?

Poza tym nic.  Wolf mnie wygania na przerwy .
I tak siedzimy jak dwa patrole ,jeden na górze drugi na dole ??

W poszukiwaniu sensu......  ?

?‍♀️
14 grudnia 2020 16:01 / 7 osobom podoba się ten post
Kama ty farciaro  Do nas zawitała pani '' fryzurkowa'' a właściwie '' fryzownica'' bo lepiej byłoby ją przeskoczyć niż oblecieć. Daje radę co wprawia mnie w niekłamany podziw, bo przy każdym skłonie niebezpiecznie ją przechyla i miałam wrażenie że Fraucie przydusi. Senior dzielnie podtrzymuje rozmowę przekrzykując się z suszarką   Fraucia czasem wtrąci słówko i tak drą się we trójkę    Ze spaceru nici bo pada 3x w ciągu godziny i szkoda nowej babcinej fryzury 
14 grudnia 2020 17:40 / 5 osobom podoba się ten post
Kama gdzie w DE sensu szukać? DE w ogóle jest bez sensu i do d.....
U mnie też nudy tylko w krzakach blisko wejścia siedzi stary troll rencista . Musi zalotnik jaki 
Upsss- sory. Z drugiej strony tez jest jeden. Mam wzięcie, ale ich nie chcę 
14 grudnia 2020 19:18 / 3 osobom podoba się ten post
Evvex

Kama ty farciaro :smiech3::smiech3: Do nas zawitała pani '' fryzurkowa'' a właściwie '' fryzownica'' bo lepiej byłoby ją przeskoczyć niż oblecieć. Daje radę co wprawia mnie w niekłamany podziw, bo przy każdym skłonie niebezpiecznie ją przechyla i miałam wrażenie że Fraucie przydusi. Senior dzielnie podtrzymuje rozmowę przekrzykując się z suszarką  :oklaski2: Fraucia czasem wtrąci słówko i tak drą się we trójkę   :klotnia: Ze spaceru nici bo pada 3x w ciągu godziny i szkoda nowej babcinej fryzury :piekna:

No i tak powinna wyglądać praca pomocy domowej czyli nas. Czyli praca na godziny i bez udziwnień , w stylu gier i zabaw, towarzystwa , urozmaiconych dań , gońca zakupowego i perfekcyjnej pani domu a także kąpielowego.
Przeż to oszustwo jest. 
?
14 grudnia 2020 20:25 / 8 osobom podoba się ten post
Cześć wszystkim , pozdrawiam serdecznie 
14 grudnia 2020 20:39 / 2 osobom podoba się ten post
O jesusmaria ! Pjoter, to Ty? 
14 grudnia 2020 21:04 / 4 osobom podoba się ten post
Grabowiec26

Cześć wszystkim , pozdrawiam serdecznie 

Grabowowiec do tablicy wydaj komunikat jak sie masz gdzie byles jak cie nie bylo oraz jaka syt szfabskich babcióf i dziatkóf cie tu sprowadzila .

Czyli bedziesz za mną stał w kolejce na wolność 

??‍♀️
14 grudnia 2020 21:07 / 7 osobom podoba się ten post
No i w końcu NEGATYW wyszedł, więc jutro do Berlina się zaturlam na swoim Roverku. Nie muszę się śpieszyć bo PDP ma jutro wizytę kontrolną u lekarzy, więc przed 15 mam się nie pojawiać. To sobie na spokojnie rano autko zapakuję i ruszę na Zachód, jak ci osadnicy co szli śladem Wielkiej Niedźwiedzicy...
Miłego wieczoru wszystkim
14 grudnia 2020 21:37 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

No i w końcu NEGATYW wyszedł, więc jutro do Berlina się zaturlam na swoim Roverku. Nie muszę się śpieszyć bo PDP ma jutro wizytę kontrolną u lekarzy, więc przed 15 mam się nie pojawiać. To sobie na spokojnie rano autko zapakuję i ruszę na Zachód, jak ci osadnicy co szli śladem Wielkiej Niedźwiedzicy...
Miłego wieczoru wszystkim:aniolki:

To się cieszę. Szczęśliwej drogi