Powitajki przy kawie 63

15 grudnia 2020 18:15 / 4 osobom podoba się ten post
marta74

Fajnie że szczęśliwie dojechałas,tym samym dołączasz do świętujących za zachodnią granicą :radosc1:

Po prawie 4 miesiącach urlopowana tak mi wypadło...
15 grudnia 2020 18:21 / 5 osobom podoba się ten post
Malgi

Melduję się z Berlina, co prawda obrzeża, ale zawsze to STOLYCA:chaplin:
Droga minęła mi szybko i bezproblemowo nie licząc małego korka na ringu berlińskim:ferrari:

Cieszę się, że wszystko jest znów na dobrej drodze.
Powiem Ci, że dobrze, że jechałaś swoim autem, bo kontrolują przewoźników wjeżdżających z Polski.
Znajoma zmienniczki miała kłopoty. Dwóch osób z busa nie przepuścili, mimo umów i jej o mało co. Stwierdzili, że umowa zawiera nieścisłości i musiała zadzwonić do swojego niemieckiego pracodawcy. On porozmawiał z osobami kontrolującymi i ją puścili. Nie wiem, chyba ma to związek z miejscem do odbycia ewentualnej kwarantanny. Trzeba sprawdzać w jaki sposób firma dokumenty wystawia.
Na wszelki wypadek napisałam zmienniczce zaświadczenie w formie dodatku  do umowy  dla organów sprawdzających. Zawiera szczegóły, które mogą być im potrzebne.
Dziadek przeczytał, podpisał. Zeskanuję i jej wyślę, żeby miała przy sobie.
15 grudnia 2020 19:21 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

Po prawie 4 miesiącach urlopowana tak mi wypadło...:bezradny::ubieranie_choinki:

Ja też zostaje na święta, trochę nas tu będzie ,damy radę 
15 grudnia 2020 20:04 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Cieszę się, że wszystko jest znów na dobrej drodze.
Powiem Ci, że dobrze, że jechałaś swoim autem, bo kontrolują przewoźników wjeżdżających z Polski.
Znajoma zmienniczki miała kłopoty. Dwóch osób z busa nie przepuścili, mimo umów i jej o mało co. Stwierdzili, że umowa zawiera nieścisłości i musiała zadzwonić do swojego niemieckiego pracodawcy. On porozmawiał z osobami kontrolującymi i ją puścili. Nie wiem, chyba ma to związek z miejscem do odbycia ewentualnej kwarantanny. Trzeba sprawdzać w jaki sposób firma dokumenty wystawia.
Na wszelki wypadek napisałam zmienniczce zaświadczenie w formie dodatku  do umowy  dla organów sprawdzających. Zawiera szczegóły, które mogą być im potrzebne.
Dziadek przeczytał, podpisał. Zeskanuję i jej wyślę, żeby miała przy sobie.

Dziś w Kołbaskowie nie było żadnej kontroli, chociaż jeden bus z Bydgoszczy ścigał się ze mną aż do ringu. Może od jutra coś się zmieni?
15 grudnia 2020 20:49 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

Dziś w Kołbaskowie nie było żadnej kontroli, chociaż jeden bus z Bydgoszczy ścigał się ze mną aż do ringu. Może od jutra coś się zmieni?

Wygląda na to, że w związku z lockdownem w Niemczech zwiększyli częstotliwość kontroli. Przewożnik , przynajmniej ten który będzie przywoził zmienniczke, a mnie zabierał  mówił o tym, że sprawdzają  już dość intensywnie.
15 grudnia 2020 23:44 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

Melduję się z Berlina, co prawda obrzeża, ale zawsze to STOLYCA:chaplin:
Droga minęła mi szybko i bezproblemowo nie licząc małego korka na ringu berlińskim:ferrari:

Malgi ,czy to nowe miejsce dla Ciebie ,czy wróciłaś kolejny raz ?
Jak Ci tam, po pierwszym dniu?
16 grudnia 2020 05:42 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek,uwielbiam te dialogi, są ponadczasowe.Zabieram się za kawę, dziś środa,połowa tygodnia.Milego dnia Opiekunowo ??
16 grudnia 2020 06:21 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Malgi ,czy to nowe miejsce dla Ciebie ,czy wróciłaś kolejny raz ?
Jak Ci tam, po pierwszym dniu?

To moje pierwsze miejsce w tej dzielnicy.
W zeszłym roku byłam z inną firmą i w innym miejscu.
A w temacie witam wszystkich środowo, jeszcze z łóżeczka
16 grudnia 2020 07:25 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, kawka nastwiona? Ja dzisiaj po włosku espresso sobie zapodam gotowaną w zaparzaczu, bo mi się wstać nie chciało. Zaraz szykuję Fraucie do przedszkola i zobaczę czy pojedzie, nikt nie dzwonił że się zamykają, no chyba że senior odebrał telefon jak mnie nie było. Znów jest +10st, mokro i jakoś tak powoli się dziś rozkręcam. Miłego dnia i spokoju 
16 grudnia 2020 08:12 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry kawa u mnie pachnie, zaczynamy nowy dzień, oby był spokojny i jak najbardziej pozytywny
16 grudnia 2020 08:27 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo
16 grudnia 2020 08:29 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry bardzo, kawa paruje, babcia w łóżku czeka ze wstawaniem , aż się ganz jasno zrobi. Zaraz ją trochę przyspieszę, bo tak ganz, to chyba do południa się  nie zrobi.
Nam jasnych umysłów i jasnych serc. I ciała, które energia do działania rozpiera. 
No to zaczynamy. Nie ma Dusi, to ja powiem-środa minie, tydzień zginie 
Dobrego dnia życzę 
16 grudnia 2020 08:52 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Tak, cieplutko jak na tę datę. I bez opadów. Teraz już czekam na Pflege mistrza do kąpieli. Fajny facet, ostatnio od szefostwa przyniósł nam po jednym, ładnie opakowanym prezenciku.. Ciastko świąteczne... Miły gest.
A dziś już tutaj twarde zamknięcie. Najpopularniejsze słowo miesięcy.... Lokdałn.  Brr... Lockdown
Jak Marta pisze... pozytywów wiele Wam dziś życzę 
16 grudnia 2020 11:24 / 4 osobom podoba się ten post
Cześć, ja już od wczesnego ranka jestem na nogach, nie mogłam spać. Już jestem po kawie. Niedługo zabiorę się za gotowanie, a potem upieke szarlotkę. To ciasto nigdy mi się nie znudzi nie dość, że jest smaczne to łatwe w zrobieniu. :) 
16 grudnia 2020 14:09 / 4 osobom podoba się ten post
9 dzien kw. 
Zakupy zrobione, niby nic wielkiego , same dodatki , składniki na ciasto, picie,kawa,mleka, ser...  i 70 euro poszlo.
Przytargałam różne cd dla Wolfa, byly w kartonie na ulicy , za darmo. Wzielabym wiecej albo i caly karton ale bylam z wózkiem i siatką. 

A poza tym  to chciałoby sie pojechać gdzieś na urlop egzotycznie..  

Poza tym nic ciekawego. 

Jutro bedzie atrakcja . Fizjo przyjdzie. Na razie nie wiem czy to facet czy baba. 

Jo! ?‍♂️