Powitajki przy kawie 63

17 grudnia 2020 08:53 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry spokojnego, pięknego dzionka
17 grudnia 2020 09:12 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo
17 grudnia 2020 09:21 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Od razu mówię dzień dobry. Już wypite i przeleciane. Na dworze dość ciepło jak na poranek i tę porę roku. Wygląda na to, że w nocy coś padało , ale i tak przyjemnie wyjść pobiegać rano i pooddychać świeżym powietrzem, bo w domu z powodu hajzunga powietrze tak suche , że aż  drapie w gardle :oczko1:
Dopiero zjadłam śniadanie, siedzę przy kawie i się zastanawiam czy Maluda  z powodu bladego świtu o tej porze roku nie stacjonuje gdzieś w ciepłych krajach :oczko:
Dziś znów przyjdzie Beti- tym razem wrzucić siatki od swojego okapu do naszej zmywarki. Pewnie coś jeszcze pod siatkami przemyci- nie na darmo tu wczoraj się pucowała :serce::buziaki2: :kwiatek dla ciebie:. Zapakowałam jeszcze  słoiki, jak będzie wychodzić, to jej wręcze-niech wyniesie je do kontenera, oprócz wina z piwniczki . Nie wojujemy już z nią, tylko mamy na oku, aby w razie czego nie zgoniła winy na nas. Dziadek też zresztą na to patrzy przez palce i nazywa ją małym robaczkiem . I tak tu dni mijają . Miło, ale pod napięciem :agent::hihi: 

Nie, Tina, stacjonuję na Bawarii, ale ja immer  budzę się bardzo wcześnie. 
17 grudnia 2020 09:46 / 5 osobom podoba się ten post
Witam i ja, krótkie dzień dobry, bo trochę zapracowana chcę być heute, żeby w ostatnim dniu nie biegać z językiem na brodzie. Malgi i Maluda, ja rozumiem, że fajnie jest wstać wcześnie i też bym tak chciała codziennie, ale wcześnie to może 6:30 ,no dobra, niech będzie i 6 od czasu do czasu, ake nie ciemną nocą 
Ciepło, mokro pi deszczu, no jak przed Wielkanocą a nie tydzień do BN. 
Spokojnego, dobrego dnia życzę 
17 grudnia 2020 11:21 / 6 osobom podoba się ten post
Powitajki dla was opiekunkowo....sutuacja w moim miescie na swieta zapowiada sie plusowo znaczy w swieta nawet do +10 na + az do 6 stycznia  niezle.
Nie pracujcie za duzo w kuchni z tym gotowaniem  na swieta bo ktoz to zje  ilez mozna jesc 
Milego dnia życzę 
17 grudnia 2020 11:43 / 5 osobom podoba się ten post
i nie mam dziś roboty. Obiad zostanie przywieziony. Wypralem dwa obrusy na stół i stolik w moim cymerze, potem ładnie je wyprasuję i choineczkę postawię
17 grudnia 2020 12:54 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Witam i ja, krótkie dzień dobry, bo trochę zapracowana chcę być heute, żeby w ostatnim dniu nie biegać z językiem na brodzie. Malgi i Maluda, ja rozumiem, że fajnie jest wstać wcześnie i też bym tak chciała codziennie, ale wcześnie to może 6:30 ,no dobra, niech będzie i 6 od czasu do czasu, ake nie ciemną nocą :lol1:
Ciepło, mokro pi deszczu, no jak przed Wielkanocą a nie tydzień do BN. 
Spokojnego, dobrego dnia życzę :najlepszego3:

Ja potem jeszcze "oko" zamknęłam na ponad godzinkę i dobrze, że mam poustawiane budziki, bo bym zaspała na śniadanie
17 grudnia 2020 13:41 / 6 osobom podoba się ten post
Nic ciekawego. ✌
18 grudnia 2020 05:27 / 6 osobom podoba się ten post
Piatkowe dzień dobry ??. Zasnęłam późno,senior też do późna stukał laska na dole.Przedemna zakupy,zawsze cieszyłam się,bo to okazja na dłuższy spacer,ale dziś mam obawy...Poprostu lista zakupów jest baaardzo długa i  muszę nawet wziąć torbę na kółkach, żeby się nie zasapac.Teraz kawa, trochę latania po necie i ... kolejny dzień świra.Wszystkim życzę miłego i bezstresowego dnia☘️
18 grudnia 2020 06:00 / 7 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo.
Zaczynamy ostatni przedświąteczny weekend
Tutaj niestety nie da się nic planować, bo seniorka jest bardzo nieobliczalna i ciągle wymyśla nowe atrakcje. Ja po swojemu próbuję ogarnąć cały "dobytek" małymi kroczkami usuwać niepotrzebne rzeczy z "przestrzeni".
Miłego dnia wszystkim
18 grudnia 2020 06:56 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Dziś przyjeżdża zmiennikczka, a ja jutro do domku, domciu, domeczku. Hurrrrra !!!
Jezuniu kochany- mało nie uschłam .
Miłego piąteczku.
18 grudnia 2020 06:57 / 7 osobom podoba się ten post
Ludzie, nigdy jeszcze nie witałam się z Wami tak wcześnie!. Przed budzikiem się obudziłam. A spać poszłam bardzo późno, bo oglądacz mi się włączył. 
Dokonńczyłam serial "Tiny  Pretty Things ". Polecam oglądaczom Netflixa. 
Co tu robić o tej porze? Chyba nic, poczekam godzinkę, wtedy zejdę na dół, bo teraz jeszcze za wcześnie żeby babcię budzić. Pobiegać, jak Tina,nie pobiegam, bo tu mała mieścina i ciemno jeszcze wszędzie, tylko na przeciwko samochody dostawcze przed Edeką hałasują. Czemu ja się obudziłam tak wcześnie, kiedy mogłam jeszcze spać 
Wiadomo przecież, że kto rano wstaje, ten niewyspany i wcześnie  wieczorem zmęczony 
Przyjemnego, spokojnego dnia Wam życzę 

18 grudnia 2020 07:12 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzień dobry. Dziś przyjeżdża zmiennikczka, a ja jutro do domku, domciu, domeczku. Hurrrrra !!!:niech zyje:
Jezuniu kochany- mało nie uschłam .
Miłego piąteczku.

Jak mało nie uschłaś, to wylaszczona do domku, domeczku zawitasz i Twój nie będzie chciał takiej Lasencji z niego wypuścić ,bo sam też pewnie mało nie usechł 
18 grudnia 2020 07:25 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ja już też powoli zaczynam dzień. Nie mogę przestać myśleć o wczorajszym rozporządzeniu dotyczącym kwarantanny dla przyjeżdżajacych do Polski, tak utrudniać ludziom życie, dla mnie to niezrozumiałe. Spokojnego dnia życzę wszystkim zaraz święta, a tu takie krzywdzące poczynania rządzących, brak mi słów. ..
18 grudnia 2020 07:42 / 8 osobom podoba się ten post
Cześć Wam, Tina pakuje taszki i w drogę Gusia oczy wypatruje Maluda w blokach startowych do sklepu zaraz po otwarciu poleci  Malgi ma refleksje przedświąteczne  Ja odliczam czas do odjazdu synalka, udało mu się jakimś cudem choinkę obsadzić i przez resztę dnia wysłuchiwaliśmy o jego wyczynie  Dobra wiadomość jest taka że Fraucia będzie spędzała dużo czasu przy przewieszaniu ozdób, będę miała szansę użyć odkurzacz bez jej pomocy, a może nawet pozwoli mi wytrzeć kurze. Córka dziadków przysłała paczkę z prezentami dla nas i prosiła żebym schowała i podłożyła pod choinkę w wigilię BN. Mój prezent malutki i bulgocze, musi być jakiś perfum, albo odświeżacz do powietrza Słodycze też skonfiskowałam, będą pod wydział. Dzisiaj przygotuję farsz kapuściany, a jutro pierogi. W każdym razie dzień zapowiada się spokojnie i takiego też Wam życzę