Powitajki przy kawie 63

16 grudnia 2020 16:10 / 8 osobom podoba się ten post
Witam. Dom wysprzatany, choinka jutro będzie ubierana. , cięższe i większe zakupy zrobione. Miesko na wędzone się marynuje w solance  , rybki też będą wędzone. ale to w poniedziałek lub wtorek. Jutro fryzjer mniej czeka i malowanie włosów więc 3 godzinki mam z głowy   W sobotę mamy imprezke. Nasi przyjaciele maja 25 rocznicę ślubu. A tak to ogólnie spokój i oby tak dalej. 
16 grudnia 2020 17:22 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam. Dom wysprzatany, choinka jutro będzie ubierana. :ubieranie_choinki:, cięższe i większe zakupy zrobione. Miesko na wędzone się marynuje w solance  , rybki też będą wędzone. :glodny:ale to w poniedziałek lub wtorek. Jutro fryzjer mniej czeka i malowanie włosów więc 3 godzinki mam z głowy  :smiech3: W sobotę mamy imprezke. Nasi przyjaciele maja 25 rocznicę ślubu. A tak to ogólnie spokój i oby tak dalej. 

Super, ! I tak powinno być, nie ma to jak w domku
16 grudnia 2020 17:23 / 2 osobom podoba się ten post
Odpoczywaj Dusiu,ciesz się urlopem i Rodzinką 
16 grudnia 2020 20:09 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam. Dom wysprzatany, choinka jutro będzie ubierana. :ubieranie_choinki:, cięższe i większe zakupy zrobione. Miesko na wędzone się marynuje w solance  , rybki też będą wędzone. :glodny:ale to w poniedziałek lub wtorek. Jutro fryzjer mniej czeka i malowanie włosów więc 3 godzinki mam z głowy  :smiech3: W sobotę mamy imprezke. Nasi przyjaciele maja 25 rocznicę ślubu. A tak to ogólnie spokój i oby tak dalej. 

To już masz spokój, wszyscy w komplecie
Wypoczywaj, ile wlezie
16 grudnia 2020 20:44 / 2 osobom podoba się ten post
Słyszalam,ze od czasu pandemii jest problem ,zeby wysłać paczkę z pl. Tzn zawracana jest z powrotem . 
A na przejściu w Gubinie zolle trzepią ostro i max mozna miec tylko 2 paczki fajek . Prawda to ? ?

To jak to jest z tymi paczkami ktore busy przewożą ?   Rozpruwają czy jak ?

No niewiarygodne.?
16 grudnia 2020 21:54 / 2 osobom podoba się ten post
Kamaa84

Słyszalam,ze od czasu pandemii jest problem ,zeby wysłać paczkę z pl. Tzn zawracana jest z powrotem . 
A na przejściu w Gubinie zolle trzepią ostro i max mozna miec tylko 2 paczki fajek . Prawda to ? ?

To jak to jest z tymi paczkami ktore busy przewożą ?   Rozpruwają czy jak ?

No niewiarygodne.?

W zeszłym tygodniu dostałam paczkę, w tym olejki do e-fajki , ale DHL-em córka mi przysyła. Wszystko w całości doszło i to w 5dni. 
16 grudnia 2020 22:14 / 7 osobom podoba się ten post
Mnie jak się kończą liquidy, czy potrzebuję jakichś części do e-faja, to zamawiam w sklepie internetowym, czy niemieckim, czy szwajcarskim. Jeśli zamówienie złożę do południa to następnego dnia już mam.Ceny są bardzo porównywalne z polskimi.
Co do kontroli, to wiem tylko, że dokumenty sprawdzają. Nie palę, papierosów nie wożę, ani kontrabandy, to się  nie orientuję ile papierosów można przewieźć. Zresztą dawno nie korzystałam z busów .

Miejsce pracy błyszczy. Dziś była jeszcze Beti posprzątać. W piątek przed południem pojadę autem na większe zakupy i to wszystko.
Wypłata niemiecka na koncie już jest i świąteczna premia od dziadka. Myślami już jestem w domu.Stęskniłam się jak diabli. 
Porozpieszczam moich przez ten niecały miesiąc przed wyjazdem do Szwajcarii jak tylko się da. 
W poczuciu dobrze spełnionego obowiązku , połechtana porządnym wynagrodzeniem i z melancholijnymi świątecznymi myślami- mówię dobranoc...
16 grudnia 2020 23:50 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Mnie jak się kończą liquidy, czy potrzebuję jakichś części do e-faja, to zamawiam w sklepie internetowym, czy niemieckim, czy szwajcarskim. Jeśli zamówienie złożę do południa to następnego dnia już mam.Ceny są bardzo porównywalne z polskimi.
Co do kontroli, to wiem tylko, że dokumenty sprawdzają. Nie palę, papierosów nie wożę, ani kontrabandy, to się  nie orientuję ile papierosów można przewieźć. Zresztą dawno nie korzystałam z busów .

Miejsce pracy błyszczy. Dziś była jeszcze Beti posprzątać. W piątek przed południem pojadę autem na większe zakupy i to wszystko.
Wypłata niemiecka na koncie już jest i świąteczna premia od dziadka. Myślami już jestem w domu.Stęskniłam się jak diabli. 
Porozpieszczam moich przez ten niecały miesiąc przed wyjazdem do Szwajcarii jak tylko się da. 
W poczuciu dobrze spełnionego obowiązku , połechtana porządnym wynagrodzeniem i z melancholijnymi świątecznymi myślami- mówię dobranoc...

Olejki i owszem, ale nie papierosy, w tym Heetsy czy Neo. Tego w normalnych czasach wysylac nie mozna ,sklepy nie prowadzą sprzedazy hurtowej , tylko szmugiel.  A przy covidioten czas to moze byc wiekszy problem. 
Przykładowo paczka 14 ziko vs 5 z hakiem eurowariata.

17 grudnia 2020 04:35 / 6 osobom podoba się ten post
No i witam czwartkowo.
Dziś ciąg dalszy sprzątania zaplanowałam. Pomału mam zamiar "odgruzować" ten domek, oczywiście w granicach rozsądku...
Kawę sobie zapodam później, może jeszcze uda mi się drzemnąć?
Miłego dnia wszystkim
17 grudnia 2020 05:19 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek bladym świtem. Kawa sztuk jeden już pachnie. Miłego i spokojnego dnia Opiekunowo 
17 grudnia 2020 07:42 / 2 osobom podoba się ten post
Kamaa84

Olejki i owszem, ale nie papierosy, w tym Heetsy czy Neo. Tego w normalnych czasach wysylac nie mozna ,sklepy nie prowadzą sprzedazy hurtowej , tylko szmugiel.  A przy covidioten czas to moze byc wiekszy problem. 
Przykładowo paczka 14 ziko vs 5 z hakiem eurowariata.

:oklaski3:

U nas w Polsce jest zakaz handlu wyrobami tytoniowymi przez internet, a e-papierosy i inne zastępcze pod to rząd podciągnął. Ustawę sklecili w 2016 roku, ale jak to u nas mało precyzyjną i przedsiębiorcy znaleźli furtkę , aby to dalej robić. Co do zwykłych fajek to już dawno nie można było ich przesyłać w paczce do Niemiec. Przepisy celne.Natomiast w Niemczech, czy Szwajcarii online można zamówić e-papierosy i akcesoria bez problemu. 
17 grudnia 2020 07:43 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień doberek, dałam Pflege namiar na moją agenturę, bo ma jakieś miejsca do obstawienia i jak klapnie to będę miała całkiem blisko nową koleżankę. Jeszcze ze 2h mam spokój, a potem synek dojedzie i księgowy. Wczoraj Fraucia pojechała do przedszkola i pracują normalnie, więc wolne zostaje bz. Wczoraj obgadałam z sąsiadkiem obsadzenie choinki w razie jak synek polegnie, facet ma trzech synów i ciągle coś grzebią w garażu, więc to dla niego pikuś. Dla synka przygotowałam listę spraw niecierpiących zwłoki, już widzę jak się będzie marszczył na jej widok. Plan działania zrobiony, więc w spokoju dopiję kawkę. Miłego dnia Ludzie 
17 grudnia 2020 07:54 / 6 osobom podoba się ten post

Dzień dobry 
Dziś dzień wolny od wyjazdu po bułki i gazetę, siostra Franka to ogarnie, a, ja mogłem dłużej szlaaaafen.
Spokojnego dnia

17 grudnia 2020 08:03 / 6 osobom podoba się ten post
Od razu mówię dzień dobry. Już wypite i przeleciane. Na dworze dość ciepło jak na poranek i tę porę roku. Wygląda na to, że w nocy coś padało , ale i tak przyjemnie wyjść pobiegać rano i pooddychać świeżym powietrzem, bo w domu z powodu hajzunga powietrze tak suche , że aż  drapie w gardle 
Dopiero zjadłam śniadanie, siedzę przy kawie i się zastanawiam czy Maluda  z powodu bladego świtu o tej porze roku nie stacjonuje gdzieś w ciepłych krajach 
Dziś znów przyjdzie Beti- tym razem wrzucić siatki od swojego okapu do naszej zmywarki. Pewnie coś jeszcze pod siatkami przemyci- nie na darmo tu wczoraj się pucowała  . Zapakowałam jeszcze  słoiki, jak będzie wychodzić, to jej wręcze-niech wyniesie je do kontenera, oprócz wina z piwniczki . Nie wojujemy już z nią, tylko mamy na oku, aby w razie czego nie zgoniła winy na nas. Dziadek też zresztą na to patrzy przez palce i nazywa ją małym robaczkiem . I tak tu dni mijają . Miło, ale pod napięciem  

17 grudnia 2020 08:26 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry . U mnie mzawka i zimno.  Śniadanko z moim kochaniem  skonsumowane. Teraz czas na kawkę  Córka zdalne lekcje ma więc cisza musi być jak makiem zasial. Obiad na dziś mam więc tylko podgrzac. Na 11 jade do fryzjera więc też mnie trochę nie będzie  .  Moje kochanie ? zaraz wybuch na  może coś z łapie bo jak nie to będzie musiał spuszczac wodę by na stole Karp był.  Wam życzę spokojnego i dobrego dnia.