Powitajki przy kawie 63

19 grudnia 2020 06:28 / 4 osobom podoba się ten post
Witam i ja sobotnio.
Dziś zaplanowałam
Miłego dnia wszystkim
19 grudnia 2020 06:30 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
W miarę ciepło, nie pada... Taki poranek u mnie, pomiędzy Hanowerem a Getyngą. Śnieg ma padać, ale gdzieś na południu.
Powolutku czas zbierać się do obowiązków i spokojnie kawę wypić.
Nowy dzień przed nami, a co przyniesie, tego nie wie nikt.
Miłego dnia kochani 
19 grudnia 2020 07:48 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry pięknej przedświątecznej soboty życzę wszystkim, trzymajmy się cieplutko i zdrowo 
19 grudnia 2020 08:15 / 3 osobom podoba się ten post
marta74

Dzień dobry :kawa1::kawa1::kawa1:pięknej przedświątecznej soboty życzę wszystkim, trzymajmy się cieplutko i zdrowo :angel1::bzy_bzy:

Witaj Poczytałaś wczoraj mojego posta w innym miejscu? Najlepiej się skontaktuj z agencją i bądź na bieżąco w sprawie kwarantanny po powrocie 
19 grudnia 2020 08:22 / 5 osobom podoba się ten post
Trochę przesadziłem z tym ciepłem... Pierwsze odczucie takie było, gdy wstałem. Ogólnie jest pogodnie, ale chłodno. Teraz mam już czas do 9.30, potem po śniadaniu wyjazd do miasta po jajka... Ale... Babcia mówi, że Markt czynny, ja w Google czytam, że nie. Zobaczymy. Najwyżej w markecie się kupi 

19 grudnia 2020 08:56 / 6 osobom podoba się ten post
Cześć Wam, no to w górę kiecki, fartuchy, ścierki co kto woli i zaczynamy, powiało chłodem a właściwie chłodkiem. Do niczego ta zima nie podobna, ani to wiosna, ani jesień Dzisiaj szczepienia przeciw grypie pdp-ni mają, muszę w domu warować do 11-tej. Upiekę Linzertorte to akurat skruszeje do BN, jeszcze dokupię rybki i warzyw i mogę świętować, w środę Fraucia do przedszkola to obsmyczę chałupę i fertig. Dostałam od Pflege- rodaczki numer tel. do kobitki, która stacjonuje ulicę dalej i 2dni temu przyjechała, ma nieciekawą sztele i jest świeżynką w tym fachu. Zdaje się że potrzebuje wsparcia, zobaczę co i jak i może namówię ją do naszego forum, to się dziewczyna podszkoli i znajdzie trochę rozrywki A teraz spadam na plac zabaw, bo dzisiaj w planie Fraucine pląsy pod prysznicem. Acha, miłego dnia jak co dnia Wam życzę
19 grudnia 2020 10:21 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Witaj:-) Poczytałaś wczoraj mojego posta w innym miejscu? Najlepiej się skontaktuj z agencją i bądź na bieżąco w sprawie kwarantanny po powrocie :super:

Tak Luke,dziękuję dzwoniłam wczoraj do agencji, ale jeszcze praktycznie nic nie było wiadomo. Mają dostać info w poniedziałek i oddzwonić. 
19 grudnia 2020 10:27 / 5 osobom podoba się ten post
Witam się i ja.  Późno bo miałam wyskok na targ po śledzie i olej. Zaraz ogarnęła trochę mieszkanie a właściwie pranie muszę zrobić. Dzis idziemy na imprezę 25 rocznicę ślubu naszych przyjaciół więc obiad mam z głowy bo już na 16 idziemy.  Teraz kawka i zaczynam rozruch. Wam zycze miłego dnia  i mało pracy. 
19 grudnia 2020 11:29 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo
19 grudnia 2020 12:31 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Trochę przesadziłem z tym ciepłem... Pierwsze odczucie takie było, gdy wstałem. Ogólnie jest pogodnie, ale chłodno. Teraz mam już czas do 9.30, potem po śniadaniu wyjazd do miasta po jajka... Ale... Babcia mówi, że Markt czynny, ja w Google czytam, że nie. Zobaczymy. Najwyżej w markecie się kupi :-)

U mnie w Berlinie auta zamarznięte na amen. Do 10
19 grudnia 2020 13:22 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

U mnie w Berlinie auta zamarznięte na amen. Do 10 :do bani:

U mnie sąsiedzi, co parkują obok domu, a nie mają garażu, tzn mają garaż jeden i dwa, trzy auta... to rano zawsze też muszą odszronić samochody. Ja na szczęście mam tu fajny garaż, więc nie mam problemu?

19 grudnia 2020 15:04 / 7 osobom podoba się ten post
Witam sobotnim popołudniem. Wróciłam ze spaceru, jeszcze kilka minut pauzy, chociaż widziałam wchodząc, że babcia już w Wohnzimmerze siedzi. Czeka jednak spokojnie do 15:15 .
Dzisiaj się już prawie spakowałam, w poniedzialek tylko ostatnie rzeczy. Sprzątać swoje piętro będę jutro. W poniedziałek jabłecznik chcę jeszcze upiec i gotowanie na dwa dni. Obiecałam synowi, że nie będzie musiał gotować, bo to on przejmie po mnie dyżur od poniedziałku wieczorem do wtorku po południu. Babci obiecałam, że zrobię zupę dyniową i Spitzkhol, jej ulubione. 
Zaraz kawa i skoki. Czas do kolacji zleci i oby do przodu. 
Jeśli Tina,gdzieś w drodze ,nas podczytujesz, to życzę Tobie przyjemnej podróży i wspaniałego odpoczynku wśród bliskich.  
Nam wszystkim spokojnego popołudnia i niech czas szybko leci 
20 grudnia 2020 05:04 / 5 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie.
Dziś planuję mały spacerek po okolicy (żeby zejść z oczu pedepci) - może kijki wyciągnę z autka?
Miłej i spokojnej niedzieli wszystkim

20 grudnia 2020 05:29 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek niedzielne, chociaż u mnie to dzień jak co dzień.Niecierpie niedziel w DE.E,tam, biorę się za kawę.Spokojnego dnia Opiekunowo
20 grudnia 2020 07:39 / 6 osobom podoba się ten post
Pierwszą kawę, taką na rozruch, dopijam, zaraz piekarnia, potem druga kawa i obowiązki
Dzień dobry serdecznie
Spokojnego dnia dziewczyny