Powitajki przy kawie 63

21 grudnia 2020 08:23 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

Dzień dobry wszystkim :-)Mój  ostatni dzień  na tym turnusie. Życzę spokoju kochani :kwiatek dla ciebie2:

Damessa, bezpiecznej podróży, rodzinnych Świat i udanego urlopu 
21 grudnia 2020 08:26 / 3 osobom podoba się ten post
Evvex

Damessa, bezpiecznej podróży, rodzinnych Świat i udanego urlopu :buziaki2:

Bardzo  serdeczne dziękuję  i  również  życzę   wesołych świąt 
21 grudnia 2020 08:32 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo
21 grudnia 2020 08:44 / 5 osobom podoba się ten post
Witam w poniedziałek 
Już przygotowałem się, by jechać do piekarni, a siostra pdp mówi mi, że zapomniała wieczorem powiedzieć mi, że rano ona pojedzie... Przyjechała wieczorem, bo z mamą dziś ma wizytę u  okulisty...tzn babcia ma termin. Nie wiem... Przecież babcia umie się wygadać, może jakaś operacja w planach czy coś.... nie wiem. Ale 300 km w jedną stronę musi pokonać, żeby tu przyjechać... To także jej rodzinne miasto, jakiś sentyment zawsze pozostaje. Atmosfera jest naprawdę fajna, czas mija szybko. A za tydzień o tej porze będzie już po świętach.

Gusia29, raz jeszcze życzę Ci szczęśliwego lotu, szybko dotrzesz do domciu

Wszystkim życzę miłego dnia 
21 grudnia 2020 09:24 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  I drugi tydzień urlopu zacząć czas   Dziś dzień lajtowy tylko do apteki muszę podjęcia i odebrać leki i na dxus tyle. Jutro juz będę robiła śledzie a moj facet bedzie wedzil i mięso i rybki. Złapał dwa karpie i suma i to wystarczy na wędzenie. Teraz delektuje się kawka  i zaraz zrobie małe pranko. Corcia siedzi i pobiera naukę przez laptopa. Podrozyjacym szerokiej drogi do domu  a nam Wszystkim Spokojnego dnia. 
21 grudnia 2020 11:11 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Witam sobotnim popołudniem. Wróciłam ze spaceru, jeszcze kilka minut pauzy, chociaż widziałam wchodząc, że babcia już w Wohnzimmerze siedzi. Czeka jednak spokojnie do 15:15 :-).
Dzisiaj się już prawie spakowałam, w poniedzialek tylko ostatnie rzeczy. Sprzątać swoje piętro będę jutro. W poniedziałek jabłecznik chcę jeszcze upiec i gotowanie na dwa dni. Obiecałam synowi, że nie będzie musiał gotować, bo to on przejmie po mnie dyżur od poniedziałku wieczorem do wtorku po południu. Babci obiecałam, że zrobię zupę dyniową i Spitzkhol, jej ulubione. 
Zaraz kawa i skoki. Czas do kolacji zleci i oby do przodu. 
Jeśli Tina,gdzieś w drodze ,nas podczytujesz, to życzę Tobie przyjemnej podróży i wspaniałego odpoczynku wśród bliskich.  
Nam wszystkim spokojnego popołudnia i niech czas szybko leci :-)

Dzięki Gusia. Podróż była komfortowa i szybko dotarłam do domu. Wyjechałam o godz 5.30, a o 14 byłam już na miejscu.
Pierwszy raz jechałam z tym przewoźnikiem, który przejąwszy firmę busową , uruchomił opcję przejazdów droższych, bo 150 eur w jedną stronę, ale naprawdę wygodnych, bo przewóz jest autami audi quatro Q7. Czyli wygodne auta, coś w rodzaju minivana.
Przede mną wsiadł pan z Lohr, po drodze wsiadła jeszcze jedna opiekunka. Mimo dość wysokiej ceny firma ma pełną obsadę na takie własnie przejazdy. Dodatkowo mały prezencik w postaci firmowego kubka do kawy. Kierowca doświadczony i rozsądny,tak , że strachu nie było, jak przy niewyspanych kierowcach busa. 
My szykujemy wałówę na wyjazd na święta do młodych. Gotuję barszcz wigilijny-poprosili mnie o to bo im nie wyszedł( hurra! ), wczoraj piekłam ciastka, dziś zrobię uszka, ale z samą kapustą, bo moje dziecko grzybow nie lubi i to bardzo. 
Jutro upiekę jabłecznik na kruchym i schab ze śliwką. Ewentualnie jeszcze karkówkę, ale się zastanowię :)
Zaraz jeszcze  bryknę na małe zakupki moim ukochanym mini cooperkiem, którego nie zamieniłabym na żadne inne auto. Może jakieś cuksy na choinkę kupię- zobaczę co mi w oko wpadnie. Życze Ci szybkiej i bezpiecznej podróży , a forumowiczom wesołych i spokojnych świąt  i aby Mikołaj był szczodry.
21 grudnia 2020 11:58 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ja się dopiero witam, pdp mi dziś z rana strachu napędzila,ale chyba był to tylko skok ciśnienia. Wzywałam pogotowie i córkę, popołudniu na jeszcze przyjść z wizytą lekarz rodzinny. Póki co jest ok. Spokojnego dnia 
21 grudnia 2020 12:28 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia i Damessa - szczęśliwej drogi do domu i spokojnych, zdrowych świąt.
A nam, zostającym na banicji szybko mijających i bez zbędnych "nerwówek".
Moja pedepcia coś wspominała o pieczonej kaczej piersi (chyba na święta chce podać?).

21 grudnia 2020 13:08 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

Gusia i Damessa - szczęśliwej drogi do domu i spokojnych, zdrowych świąt.
A nam, zostającym na banicji szybko mijających i bez zbędnych "nerwówek".
Moja pedepcia coś wspominała o pieczonej kaczej piersi (chyba na święta chce podać?).

Dziekuje 
22 grudnia 2020 05:21 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek,witam pięknie wtorkowo.Lece na dół,bo zapomniałam kubka do kawy,pa
22 grudnia 2020 05:28 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo. Śpicie smacznie a ja już  w boksach startowychPiję  kawę,jeszcze  tylko kanapki  na drogę...Busik będzie  o 7.30.Jade tylko na tydzień  do domku.
.Stan mojej  PDP  jest  kiepski..
..Na prośbę  rodziny  ,podjęłam  tę  decyzję.... Zdrowych i spokojnych świąt Bożego  Narodzenia życzę  .
22 grudnia 2020 06:10 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Dzień dobry Opiekunkowo. Śpicie smacznie a ja już  w boksach startowych:-)Piję  kawę,jeszcze  tylko kanapki  na drogę...Busik będzie  o 7.30.Jade tylko na tydzień  do domku.
.Stan mojej  PDP  jest  kiepski..
..Na prośbę  rodziny  ,podjęłam  tę  decyzję.... Zdrowych i spokojnych świąt Bożego  Narodzenia życzę  .:ubieranie_choinki:

Damessa, miłego odpoczynku w domku mimo wszystko.Radosnych Świąt
22 grudnia 2020 06:18 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo.
Dziś pewnie wypad do sklepu po zakupy, ale pewna nie jestem co wymyśli pedepcia?
Dziś rozpoczynam drugi tydzień "turnusu"
Miłego dnia wszystkim
22 grudnia 2020 06:24 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Damessa, miłego odpoczynku w domku mimo wszystko.Radosnych Świąt:prezenty_swiateczne:

Dziękuję, wzajemnie 
22 grudnia 2020 07:56 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry pojutrze Wigilia,moja pierwsza w Niemczech, trochę mi tak...ale musi być dobrze, spokojnego przedświątecznego dnia życzę wszystkim