Powitajki przy kawie 63

22 grudnia 2020 08:01 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, do wyspanych to ja się dzisiaj nie zaliczę całą noc wiało i lało + 12 st, niestety nie dla mnie taka aura. Dobrze że obrobiona jestem to mogę dzisiaj pobumelować. Słyszę że dziadki też wędrują i dyskutują, pytałam czy chcą już wstać ale Senior powiedział że spać nie może, ale chętnie jeszcze poleżą. Dopiję więc spokojnie kawę i jakoś to będzie. Miłego dnia Opiekunkowo  
22 grudnia 2020 08:03 / 3 osobom podoba się ten post
marta74

Dzień dobry :kawa1::kawa:pojutrze Wigilia,moja pierwsza w Niemczech, trochę mi tak...ale musi być dobrze, spokojnego przedświątecznego dnia życzę wszystkim :ubieranie_choinki:

Będzie dobrze, nie jesteś sama przeleci ani się obejrzysz.
22 grudnia 2020 08:31 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
Już jestem po zakupach, teraz czas wolny. Kolejny dzień przed nami
Życzę Wam miłego dnia i spokojnego dnia 
22 grudnia 2020 08:35 / 5 osobom podoba się ten post
marta74

Dzień dobry :kawa1::kawa:pojutrze Wigilia,moja pierwsza w Niemczech, trochę mi tak...ale musi być dobrze, spokojnego przedświątecznego dnia życzę wszystkim :ubieranie_choinki:

Szybko miną Święta. Wiem, że to nie to samo, co w gronie najbliższych. 
Miałem teraz być w domu, jestem jednak tutaj. Któryś raz z rzędu. Boże Narodzenie poza domem.
Dobrze, że chociaż komunikatory mamy
22 grudnia 2020 09:33 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo
22 grudnia 2020 10:14 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Dzień dobry Opiekunkowo. Śpicie smacznie a ja już  w boksach startowych:-)Piję  kawę,jeszcze  tylko kanapki  na drogę...Busik będzie  o 7.30.Jade tylko na tydzień  do domku.
.Stan mojej  PDP  jest  kiepski..
..Na prośbę  rodziny  ,podjęłam  tę  decyzję.... Zdrowych i spokojnych świąt Bożego  Narodzenia życzę  .:ubieranie_choinki:

Pewnie jeszcze jedziesz... Dojedź szczęśliwie. Radosnych i spokojnych Świąt
22 grudnia 2020 10:31 / 3 osobom podoba się ten post
Evvex

Będzie dobrze, nie jesteś sama:przyjaciele: przeleci ani się obejrzysz.

To prawda, dziękuję 
22 grudnia 2020 10:33 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Szybko miną Święta. Wiem, że to nie to samo, co w gronie najbliższych. 
Miałem teraz być w domu, jestem jednak tutaj. Któryś raz z rzędu. Boże Narodzenie poza domem.
Dobrze, że chociaż komunikatory mamy:-)

Tak,to duży plus
22 grudnia 2020 10:54 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo:prezenty_swiateczne:

Czekam, czekam, czekam i doczekać się nie mogę, kiedy Dorota otworzy tę paczuszkę. Chyba nas na przetrzymanie bierze
Witaj, wzajemnie
22 grudnia 2020 11:16 / 6 osobom podoba się ten post
13 C w Bielefeld,deszcz i chmury. Czuję się otumaniona. Zakupy juz zrobione ,normalne, nie świateczne , bo świąt nie będzie . Kazdy tu w bloku siedzi w swoich boksach,nawet sie nie mijamy.  Atmosfera to tylko chyba w telewizji. 

Straszna lipa . Choinka w centrum do polowy ubrana, jakieś parę gwiazdek pozawieszane ,ktoś jeden  sprzedaje migdały w polewach . Slodkie to i twarde aż zęby płaczą. 
Poza tym pustki.  

Abdejt zakupowy jest taki ze paczka Heets juz 6e ,vs 14 zł.  I nie ma mięty. ?

Poza tym nic. 
To ja już może wolę w Żabce pracować. 

Jo!
22 grudnia 2020 11:51 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Czekam, czekam, czekam i doczekać się nie mogę, kiedy Dorota otworzy tę paczuszkę. Chyba nas na przetrzymanie bierze:gwizdanie::smiech3:
Witaj, wzajemnie:-)

Jest trudniej niż myślisz unie pod choinką leży piec prezentów . Ja mam wytrzymać do wigilii? dwa pdp to bezpieczne . Ale moje. Dobrze ,że te z domu mogłam prędzej obejrzeć
22 grudnia 2020 12:08 / 7 osobom podoba się ten post
Kamaa84

13 C w Bielefeld,deszcz i chmury. Czuję się otumaniona. Zakupy juz zrobione ,normalne, nie świateczne , bo świąt nie będzie . Kazdy tu w bloku siedzi w swoich boksach,nawet sie nie mijamy.  Atmosfera to tylko chyba w telewizji. 

Straszna lipa . Choinka w centrum do polowy ubrana, jakieś parę gwiazdek pozawieszane ,ktoś jeden  sprzedaje migdały w polewach . Slodkie to i twarde aż zęby płaczą. 
Poza tym pustki.  

Abdejt zakupowy jest taki ze paczka Heets juz 6e ,vs 14 zł.  I nie ma mięty. ?

Poza tym nic. 
To ja już może wolę w Żabce pracować. 

Jo!:matrix:

Kama, więcej optymizmu  nie jest przecież aż tak źle, w żabce tyle nie zarobisz. Poza tym w żabce każdy może, a w opiece nie  znaczy się wyjątkowa jesteś i tyle Wszędzie pustki i wiatr tylko hula, w kraju też. Jest więcej plusów niż minusów i kasy z każdym dniem przybywa, a nie ubywa i o to wreszcie chodzi. Zakopuj szybciutko dołek i uśmiechnij się
22 grudnia 2020 13:07 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie późno bo zarobiona jestem.  Sledzie od rana robiłam, 4 rodzaje.  a teraz mamy wizytę elektryków bo światło na wsi wywaliło i sprawdzają po kolei o co chodzi. No mam nadzieję, ze rozwiążą problem bo placki chce piec. Wam życze spokojnego reszty dnia i nie przepracujcue się za bardzo. Ja czekan na rybkę z wędzarki bo właśnie się wędzi. 
22 grudnia 2020 14:13 / 7 osobom podoba się ten post
Oj,z tej radości że w domu jestem, lejce mi się poplątały i w jak minął dzień się z Wami przywitałam. Gdyby ktoś tam nie zaglądał, to witam raz jeszcze. Dzień dobry i miłego popołudnia życzę 
22 grudnia 2020 17:35 / 2 osobom podoba się ten post
marta74

Nie myśl o tym tyle. W Niemczech wieczór wigilijny nie jest tak uroczysty jak u nas. Taka u nich tradycja. Przymknij oko na wigilijnego Bratwursta, albo, jeśli będziesz miała gości i czas na to zaraź ich naszym barszczykiem z uszkami czy sałatką. Porozmawiaj z rodzinką telefonicznie czy online. Nie ty pierwsza, nie ostatnia. Mnie do tej pory i dziko i nieswojo, jeśli jakiekolwiek swięta muszę spędzać daleko od bliskich a pracuję już dość długo. Uśmiechnij się.