Powitajki przy kawie 63

22 grudnia 2020 17:40 / 6 osobom podoba się ten post
Już mam po robocie . Z rozpędu machnęłam jeszcze bigosik i placek drożdżowy z serem. Ryby u mnie przyrządza synowa i robi to świetnie, tak jak i wszelakiego rodzaju sałatki i dania warzywne. 
Teraz już mogę się zając pakowaniem prezentów, kreacją na wigilię i malowaniem pazurków.
Miłego wieczoru.
22 grudnia 2020 18:41
tina 100%

Już mam po robocie . Z rozpędu machnęłam jeszcze bigosik i placek drożdżowy z serem. Ryby u mnie przyrządza synowa i robi to świetnie, tak jak i wszelakiego rodzaju sałatki i dania warzywne. 
Teraz już mogę się zając pakowaniem prezentów, kreacją na wigilię i malowaniem pazurków.
Miłego wieczoru.

Hi!  Jaki to jest drożdżowiec z serem ? Moze byc smaczne. Ja mam przepis na szybki gdzie sie po kolei wszystko dodaje i czeka,miesza i gotowe. 
To jak tu dodac ser ? Ser slodki z cukrem i wanilią ? I ile ? 
Jak wiesz to napisz. ??
22 grudnia 2020 18:53 / 1 osobie podoba się ten post
Evvex

Kama, więcej optymizmu :modlitwa: nie jest przecież aż tak źle, w żabce tyle nie zarobisz. Poza tym w żabce każdy może, a w opiece nie :super1: znaczy się wyjątkowa jesteś i tyle:flirt: Wszędzie pustki i wiatr tylko hula, w kraju też. Jest więcej plusów niż minusów i kasy z każdym dniem przybywa, a nie ubywa i o to wreszcie chodzi. Zakopuj szybciutko dołek i uśmiechnij się:hejka:

Evvexa czy ty nie wiesz ze ja czlowiek maruda jestem i narzekacz. ?  Ja to musze miec komplit combo wszystkiegiego i na już ?
No jeszcze sie taki nie urodził ..... ?

To moze lepiej opowiadaj swoje historie i przygody z zycia z dziatkami ?

?
22 grudnia 2020 19:02 / 3 osobom podoba się ten post
Kamaa84

Hi!  Jaki to jest drożdżowiec z serem ? Moze byc smaczne. Ja mam przepis na szybki gdzie sie po kolei wszystko dodaje i czeka,miesza i gotowe. 
To jak tu dodac ser ? Ser slodki z cukrem i wanilią ? I ile ? 
Jak wiesz to napisz. ??

Najprotsza forma to ciasto jak na placek drożdżowy- ja dodaję tylko żółtka i to aż 5. Białka wykorzystuję do sera.
Najlepszy ser słodki nasz polski. Zmielony . Do tego cukier, cukier waniliowy, masło, rodzynki. Można dodać skórkę otartą z cytryny, budyń. Do tego dodatkowo 3 żółtka i piana z białek w sumie z 8 jajek. Ser jest lekki i  nie obciąża ciasta, na które się go wykłada. Na to kruszonka. Żadnej margaryny, tylko masło. Nie jest trudno upiec taki placek.Chyba , że ktoś chce upiec w formie strucli, to się ser inaczej trochę przygotowuje i trzeba się artystycznie pomęczyc. 
Nie piekłam tego nigdy z niemieckiego quarku- jest kwaśny, nie wiem co by wyszło.
22 grudnia 2020 21:10 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Miłego wieczoru.

Toś się rozpędziła, prawie do galopu przeszłaś 
Nie znam, a już lubię Twoją synową. Tak jak wszystkich którzy rybno-warzywni. Oj, chętnie powymieniałabym się z nią przepisami 
A z innej beczki. Zainteresowała mnie ta firma przewozowa, którą wracałaś. Ciekawe czy z Olsztyna by mnie zabrali. Wg planu wracam za 6 tygodni. Nie wiem jak będzie z lotami, a poza  tym, na  lotnisku ,po przylocie,więcej procedur i zamieszania. Mogłabyś podać jakieś namiary, chętnie się z nimi skontaktuję. 
22 grudnia 2020 23:15 / 6 osobom podoba się ten post
Luke

Pewnie jeszcze jedziesz... Dojedź szczęśliwie. Radosnych i spokojnych Świąt:ubieranie_choinki:

Dojechalam..6 godzin. Kawka  z mężem  i zakupy....,Jedno  ciasto  już  gotowe...miodownik,,Cicha noc  ,, polecam/ google/Przed wyjazdem  zrobiłam uszka,pierogi,bigos,gołąbki i barszcz.Wszystko ogarnę  ...Zdrowych i szczęśliwych  Świąt Bożego Narodzenia 
23 grudnia 2020 05:36 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek srodowo, dzień przed Wigilią.Wczoraj do późna robiłam naszą, wigilijną sałatkę jarzynową-mialabyc miseczka a wyszła micha?.  się na dzisiejsze popołudnie,bo senior jedzie do swojej żony do Altenheimu i będę miała luz do piątej.No,dobra, lecę na kawę, spokojnej środy ?☘️??
23 grudnia 2020 05:42 / 7 osobom podoba się ten post
Witam i ja środowo.
Środa minie - tydzień zginie.
Miłego dnia wszystkim.
23 grudnia 2020 06:54 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry spokojnego, pięknego przedświątecznego dzionka
23 grudnia 2020 07:12 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w środę 
Życzę Wam miłego dnia 3
23 grudnia 2020 07:36 / 7 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie. Światło już jest ale naprawił późno więc dxis dopiero ciasto pieke.  Szybko pójdzie bo tylko pierniki i Serniki. Zaraz Jade na ostatnie przed świąteczne zakupy co by jutro już nie jeździć po sklepach. Wam życze miłego i spokojnego dnia i mało pracy. 
23 grudnia 2020 11:02 / 7 osobom podoba się ten post
Elo elo 5 2 0
Pogoda barowa lecz bary pozamykane 
Dzisiejsze zajecia dodatkowe - zmiana pościeli, pranie . Koniec atrakcji. 
Obiad odgrzewany pół na pół z gotowców - naleśniki + placek ziemniaczany. 
Rzecz najważniejsza - heetsy zamówione.

Więcej nic.
Pozdro z nieustającej pauzy. 

23 grudnia 2020 11:08 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Wam, ściana deszczu za oknem i cieszę się że nie muszę wychodzić. Fraucia do 17-tej w przedszkolu, a my z Seniorem każdy do swojej pieczary Jeszcze przelecę z odkurzaczem, zupkę grzybową ugotuję i fertig. Czas wyciągnąć i odprasować sukienkę, dzisiaj była ulubiona Pflege- Polka i dostałam od niej hiacynty w doniczce na imieniny to bardzo miły gest i wzięła mnie z zaskoczenia. W 1dzień świąt też przyjdzie i muszę pomyśleć nad rewanżem. Szczerze się polubiłyśmy i mam nadzieję że ta znajomość przetrwa. Miłego dnia i pogody ducha
23 grudnia 2020 12:34 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo w samo południe
23 grudnia 2020 15:30 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, jeszcze nie świąteczne, narazie pośpieszne ,bo prace kuchenne trwają 
Fryzjer zaliczony, buty do sukienki wigilijnej pasujące kupione, od razu samopoczucie lepsze. Opiekunka dowodząca tylko dwa razy pisała z kilkoma pytaniami, więc i spokoju nie zamąciła jak ostatnio Wracam z zakupów butowych, zaraz włączę w domu światełka i kolędy, to i reszta prawie sama się zrobi. 
Spokojności i przyjemności życzę