Powitajki przy kawie 63

23 grudnia 2020 17:53 / 6 osobom podoba się ten post
Witam popołudniem. Pracowity dzień dziś był. Ciasta upieczone, kapusta wigilijna zrobiona, rolada szpinakowa z lososiem też już się chlodzi, pierogi i uszka też już są. Jutro moje kochanie rybkę usmazy a ja barszcz zrobie i racuchy. Będzie nas trochę ale jazdy cis tam zaoferował przynieść. Teraz jeszxze ostatnie pranie się piętrze koniec na dzisiaj. Może jakiś film w TV bedzie do obejrzenia. 
24 grudnia 2020 07:29 / 9 osobom podoba się ten post
Witam wigilijnie również ciastem pachnie w domu,upieklam wczoraj wieczorem, dziś zmienić serwete na stole, odkurzyc i gotowe. Na kolację idziemy z pdp do córki, pasuje . Mam nadzieję, że czas świąteczny minie szybko i w dobrym nastroju, czego i Wam życzę 
24 grudnia 2020 08:16 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Toś się rozpędziła, prawie do galopu przeszłaś :lol1:
Nie znam, a już lubię Twoją synową. Tak jak wszystkich którzy rybno-warzywni. Oj, chętnie powymieniałabym się z nią przepisami :oczko:
A z innej beczki. Zainteresowała mnie ta firma przewozowa, którą wracałaś. Ciekawe czy z Olsztyna by mnie zabrali. Wg planu wracam za 6 tygodni. Nie wiem jak będzie z lotami, a poza  tym, na  lotnisku ,po przylocie,więcej procedur i zamieszania. Mogłabyś podać jakieś namiary, chętnie się z nimi skontaktuję. 

Po świętach Ci napisze. Szukałam wizytówki, którą dostałam, ale gdzieś mi ją wcieło. Może zgubiłam , jak z rozwianą grzywą galopowałam za moim kochaniem , aby mu się w ramiona rzucić  
Jak nie znajdę, to skontaktuję się ze zmienniczką i poda mi nr tel. Niestety inaczej nie można się na razie z nimi skontaktować, bo stronę internetową mają dopiero w przygotowaniu.
24 grudnia 2020 09:43 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo w ten magiczny czas Bożego Narodzenia!
24 grudnia 2020 16:31 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Po świętach Ci napisze. Szukałam wizytówki, którą dostałam, ale gdzieś mi ją wcieło. Może zgubiłam , jak z rozwianą grzywą galopowałam za moim kochaniem :serce:, aby mu się w ramiona rzucić :lol1: 
Jak nie znajdę, to skontaktuję się ze zmienniczką i poda mi nr tel. Niestety inaczej nie można się na razie z nimi skontaktować, bo stronę internetową mają dopiero w przygotowaniu.

Bardzo Cię proszę. Już wiem że samolotów ani do Kolonii czy Dortmundu w lutym nie ma 
Będę skazana na busa, wracam na początku lutego. 
Pięknych Świąt Bożego Narodzenia,Tina
25 grudnia 2020 06:10 / 7 osobom podoba się ten post
Dziendoberek Opiekunowo.Wigilie przeżyłam, podzieliłam się z seniorem opłatkiem,tylko brakowało mi naszych,polskich kolęd.Te wysłuchałam sobie już u siebie jak i transmisję Pasterki z Watykanu.Dzisiaj mam nadzieję również spokojnie przeżyć ten dzień.Najgorsze, że znowu zapomniałam kubka i muszę zaczekać na kawę.Wszystkim spokojnego,pierwszego dnia świąt.Pa, lecę jednak na dół ?❤️??☕☕☕ 
25 grudnia 2020 07:11 / 8 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich świątecznie
Wczoraj musiałam telefon ładować, bo całe popołudnie i wieczór gadałam z rodziną i przyjaciółmi
Dostałam od PDP mały geszenk słodki i też chlupoczący, przyda się w domku do lodów
Dziś znowu gorąca linia z następną częścią rodziny i przyjaciół
Moją pedepcię ma odwiedzić syn w porze kawy i torta.
Miłego dnia wszystkim, aby nam na wygnaniu szybko upłynął.
25 grudnia 2020 08:21 / 8 osobom podoba się ten post

Witam w pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia

U mnie dzień zapowiada się spokojnie i interesująco. Wczoraj obyło się bez dołka, kontakt z bliskimi też był, więc jest dobrze. Każdy z nas pracujący w tym czasie u niemieckich rodzin zdawał sobie sprawę, że tu spędzi Święta. A co mają powiedzieć kierowcy, którzy utknęli na granicy brytyjsko-francuskiej, którzy Święta mieli spędzić z najbliższymi w Polsce. Sytuacja tam jest tragiczna. Nie chciałbym być na ich miejscu.

Życzę Wam spokojnego i fajnego dnia 
25 grudnia 2020 08:38 / 7 osobom podoba się ten post
Witam.  kawkę  i serniczek mój próbuje. Dziś jedziemy w goście do teściów więc z głowy gotowanie. Tylko sałatki z brokula zrobie i po kawałku ciasta węźle. Wam życze Spokojnego dnia i jak najmniej roboty bo to święta w końcu są. 
25 grudnia 2020 08:49 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, świętowania ciąg dalszy  siorbie sobie kawkę i napawam się ciszą. Familia poszła późno do łóżek to pewnie jeszcze długo pośpią. O 9-tej podam leki i niech robią co chcą, dzisiaj obiadu nie gotuję, trzeba wykończyć to co zostało, a zostało sporo więc może i na jutro wystarczy. Fraucia jutro do przedszkola, a my z dziadkiem będziemy odpoczywać Ugadałam się z moją rodzinką do północy, wszyscy zadowoleni z prezentów, mój czeka w domu, piękny kaszmirowy sweterek w kolorze burgunda. Moja matulka zrezygnowała ze wspólnego świętowania i została ze swoją siostrą w domu. Mam nadzieję że doczekają obie następnych lepszych świąt. Miłego dnia dla Was, a ja idę budzić Muminy
25 grudnia 2020 09:01 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam świątecznie wczoraj dostałam odo rodziny pdp słodycze i inne drobiazgi, też kartkę z zyczeniami i ,,,zawartością, ,,, ,więc nie mogę narzekać. Wiadomo że rozłąka z bliskimi w tym czasie jest szczególnie dotkliwa, ale jak napisał Luke,to nasze decyzje,świadome wybory.Życzę wszystkim spokojnego i radosnego dnia 
25 grudnia 2020 10:46 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo prezenty Luke rozpakowsne teraz czekamy na kolejne
25 grudnia 2020 10:53
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo:odpoczynek_kominek: prezenty Luke rozpakowsne:wielkanoc3: teraz czekamy na kolejne:wlk5:

To się cieszę 
25 grudnia 2020 11:03 / 3 osobom podoba się ten post
Teraz  na tarasie, oglądam słonko. Goście przyjechali, zjedli śniadanko u siebie w domu, zdecydowali, że następnym posiłkiem tutaj dla nich będzie kawa popołudniowa i ciasto. Więc obiadek tylko dla siebie i pdp zrobię, po sznycelku z indyka. Qcze, oni tu nie jedzą wieprzowiny ani kurczaka, tylko wołowe i indyka. Cały życie pracowali w masarni, więc chyba znają się lepiej ode mnie na mięsie
A za mną chodzi schaboszczak, o tak... ??? Po Nowym Roku kupię jakiegoś kotleta z kostką i gdy będą chcieli jeść sznycelki indycze, to ja wtedy przyrządzę sobie schabowego
25 grudnia 2020 12:38 / 8 osobom podoba się ten post
Dzieńn dobry wszystkim. Tak się jakoś "zakręciło" że życzenia świąteczne dopiero dzisiaj wam składam. Ale za to gorące i serdeczne : dużo żdrowia, dużo zdrowia i jeszcze raz dużo zdrowia. W dzisiejszych czasach to bezcenne. A jak będzie zdrówko to reszta pikusiem się staje  Trzymajcie się ciepło w pracy i nie myślcie za dużo o domciu, bo to tylko rozbija człowieka.