Powitajki przy kawie 63

01 stycznia 2021 13:35 / 4 osobom podoba się ten post
Kaca to troszkę miałem małego, ale kawa zrobiła swoje, przeluftowałem się na zewnątrz i było ok . Franek tylko bezalkoholowe, a my z babcią wypiliśmy szampana, jakiegoś francuskiego, potem jeszcze na dole wypiłem małą flaszeczkę sekta 0,2 l... i o 2 poszedłem spać. Oni po 1ej. Dobrze, że babcia  zapomniała o pączkach
Dziś późno przyszedł Pflege, więc żadnego obiadu nie robiłem, uff... Taki leniwy dzionek. Babcia drzemie z przerwami, siedząc w fotelu, słuchając koncertów noworocznych, a pdp zaraz idzie w bety. Też bym poszedł, ale skoki w Ga-Pa się zaczynają o 14. W serii próbnej nasi bardzo dobrze wypadli, więc dobry to prognostyk przed konkursem... Ależ się nagadałem, aż mnie język boli... 
Bywajcie

01 stycznia 2021 14:14 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Juz wstalismy. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Żeby nikomu przez myśl nie przeszło że sie napralismy wczoraj jak messerschmidty, bo balwanek nieforemny. Śnieg nam sie skończył ale pada nowy i ulepimy jeszcze dziewczynkę 
Trzymajcie się 
01 stycznia 2021 16:56 / 6 osobom podoba się ten post
Dobrego popołudnia przy kawie!
Wszystkim w Nowym Roku życzę zdrowia, jak najwięcej spełnionych marzeń i jak najwięcej życzliwych ludzi!
Siedzę w domu z rodziną, obserwujemy się pilnie, bo tuż przed świętami mieliśmy kontakt z osobą chorą na koronę i cieszymys się swoim towarzystwem.
Pozdrawiam wszystkich!

01 stycznia 2021 23:32 / 5 osobom podoba się ten post
Zajebiście że zaczął się Nowy Rok . Postanowień nie robię bo to jest durne. Ale planuję zmiany. 
Generalnie jestem czlowiek stagnacja constans i stabilizacja ale jak mi się coś uleje to robię remont i rozwalam ściany.  
Czego i wam życzę ?

A także nawzajem. 

Ps. Nigdy wiecej winiaczy tzw francuskich kuźwa burbonów i szamponów też. Niech to nawet kosztuje 1000 Marek , nie tknę. Niedobre niesmaczne nieslodkie ,czuć alko ze ryj wykręca.
100x wolę już tatową księżycówkę niech bedzie juz nawet podpalanka slodka bynajmniej .

Jo! ✋ 
02 stycznia 2021 05:08 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek sobotnio. Spać ani rusz nie mogłam, teraz kawa i polatam po necie. Ostatni tydzień turnusu tutaj, czuję jak uchodzi ze mnie powietrze. Spokojnego dnia Opiekunowo 
02 stycznia 2021 07:07 / 6 osobom podoba się ten post
Witam i ja sobotnio
Pierwsza sobota w tym roku
Miłego dnia wszystkim
02 stycznia 2021 07:53 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry spokojnej soboty wszystkim życzę 
02 stycznia 2021 08:34 / 5 osobom podoba się ten post
Witam i ja.  Kawa już pachnie  zaparzona przez mojego faceta.  Mam wrażenie, ze dziś poniedziałek.  Dziś większych zajęć nie mam zaplanowanych. Może tylko do Biedronki podjade ake to się później zobaczy. Teraz  i powolny rozruch czas zacząć. Spokojnego dnia dla Was kochani. 
02 stycznia 2021 08:41 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w sobotę
Troszkę dłużej posłałem, ale wszystko porobiłem, co miałem. Teraz  i czekam do 9.30.
Później jeszcze jajkowy Markt, po obiedzie tv i skoki, jeszcze rodzinny Besuch będzie... Czas więc minie.
Życzę Wam spokojnego i miłego dnia 
02 stycznia 2021 08:49 / 4 osobom podoba się ten post
Witam!  wczoraj miałam dzień  szlafrokowy...Dzisiaj już  przy kawie czekam na przekazanie szychty. Spokojnego dnia życzę nam Wszystkim 
02 stycznia 2021 08:59 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry    powoli wracamy do normalności. Tak więc dzisiaj mam w planach sprzątanie poświąteczne, potem odeśpię nocne oglądanie serialu na Netfix a dalej się zobaczy. Oprócz tego że nasz psi- gówniak zeżarł na Sylwestra cały talerz kabanosów  po czym koleżance Mańki narobił na dywanik w przedpokoju, obwieszczając tą radosną nowinę o 4-rano głośno szczekając. Tym samym stał się '' persona non grata'' i raczej na Sylwestra już go nie zaproszą Mania stwierdziła że to i tak niewielki koszt, bo doktorek byłby zapewnie droższy  Poza tym żadnych niespodzianek, co mnie cieszy i oby tak dalej. Wam miłego i spokojnego dnia całego życzę 
02 stycznia 2021 09:55 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo procenty jeszcze są . Do obiadu się wypije . udanego weekendu
02 stycznia 2021 12:07 / 7 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich w Nowym Roku. 

Pogoda smutnawa ale nastrój o wiele lepszy. Nowy rok musi być przede wszystkim zdrowszy, bo ileż można. Witając się z wami życzę więc duużo zdrówka i zadowolenia ze wszystkiego, czego sie podejmiecie w 2021 roku. 
02 stycznia 2021 13:00 / 8 osobom podoba się ten post
Witajcie! :) Wczoraj nie miałam kiedy złożyć Wam życzeń, więc dzisiaj to zrobię. Życzę Wam przede wszystkim zdrowia, dobrych wypłat, cierpliwości i tego, by 2021 rok był lepszy od poprzedniego i wszystko powoli zaczęło wracać do normoalności, bez wirusa. 
02 stycznia 2021 13:31 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  procenty jeszcze mamy, ale nikomu nie damy ani nie pożyczymy- dobry zwyczaj nie pożyczaj-jak głosi przysłowie i nie bez kozery ponadczasowe.

Nasz śliczny bałwanek prawie stopniał - z jednej strony dobrze,  bo jedni z sąsiadów odebrali go jako bałwanka z podtekstem. Najpierw zrobili wielkie oczy, a potem patrzeli na nas spode łba. Nie ma jak to mierzyć kogoś swoją miarą, ale cóż- nie będziemy się tym przejmować. Całe szczęscie, że nie przyszedł do nas z pretensjami nikt z diastemą ( bałwanek ją miał) i nie zażądał pakietu na usługi dentystyczne. Nasypie znów śniegu porządnie, ulepimy z radością następnego. Przecież nie lepiliśmy tego bałwanka przed zakładem psychiatrycznym, żeby można było szukać co on tam ma między wierszami 
Evvex, po kabanoskach się nie dzwię. Paskudne są i naszpikowane chemią. Psiak jeszcze urosnie i zacznie bardziej stanowczo sygnalizować chęć wyjścia i nauczy się jeść to co naprawdę dobre. Mój pies kabanosów ani innych sztuczności nie ruszy. Gdy go do domu przywiozłam od początku był na diecie Barf. Poza tym jest opanowanym psem, co skutkuje ignorowaniem np.wszelkich prowokacji . W stosunku do kotów jest obojętny. Nie przegania nawet buro-rudej ,dobrze już wiekowej i wyliniałej kotki, która czasem przychodzi i drapie nawet na widok własnego cienia.U nas stoi zawsze pełny"koci" karmnik i dobrze osłonięty domko-drapak dla przyblęd własnie. Jest ich kilka, a teraz zimno- niech się schronią zanim ktoś je może przygarnie.
A w garnkach i piekarniku obiadek już dochodzi. Po świąteczno-noworocznym obżarstwie w miarę zdrowa kuchnia, gdyby nie ta śmietana w sosie  
Miłego, spokojnego dzionka.