Powitajki przy kawie 63

04 stycznia 2021 07:25 / 5 osobom podoba się ten post
... Za oknami świta, 
     Widać, że rozkwita... 
... jak śpiewał kiedyś Bohdan Smoleń.

Na dworze biało i ciepło. Pierwszy śnieg tej zimy.
Dzień doberek 
Spokojnego i miłego dnia, tego Wam życzę
04 stycznia 2021 07:37 / 5 osobom podoba się ten post
Ciemno,głucho  wszędzie ,co to będzie....a to poniedziałek, za tydzień  wymiana,moja  koleżanka  jedzie do domu..firma szykuje wymianę. Zaraz zchodze  do punktu dowodzenia / kuchnia/ nastawić ekspres do kawy Dobrego dnia  życzę  nam Wszystkim 
04 stycznia 2021 07:58 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry spokojnego kolejnego dnia nowego roku, dziś już zwykły powszedni dzień, ale pojutrze jeszcze jeden wolny,świąteczny w niektórych landach,np u mnie
04 stycznia 2021 09:20 / 5 osobom podoba się ten post
Odśnieżyłem 30 m chodnika przylegającego do posesji oraz podjazd z garażu, tak więc AKCJA ZIMA 2021 rozpoczęta 

Krajobraz zimowy u mnie... 

04 stycznia 2021 09:46 / 5 osobom podoba się ten post
Witajcie Ludu w nareszcie normalnym trybie pracy Luke ale u ciebie pięknie  U mnie niestety śnieg z deszczem i 2st na + więc tylko chlapa z tego będzie. Dzisiaj musiałam zważyć szefostwo na życzenie Pflege i okazało się że przez 2m przytyli po 2kg, to bardzo dobrze bo drobiazgi z nich są i Seniorowi nadal spodnie zjeżdżają. Powinni jeszcze trochę nabrać ciała, ale damy radę, bo zostawiają zawsze czyste talerze i apetyt im dopisuje  Dzisiaj była Pflege która przyjęła pierwszą dawkę szczepionki, mówiła że ramię ją trochę boli i wczoraj głowa ją lekko bolała, poza tym żadnych innych objawów nie ma. Ja też bym już chciała mieć to z głowy, jeszcze tu trochę zostanę to może się z dziadkami załapię. Miłego dnia    ja biorę parasol i przejdę się do sklepu.
04 stycznia 2021 10:33 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo u mnie plucha .
04 stycznia 2021 11:40 / 5 osobom podoba się ten post
Cześć  wszystkim , jutro wyjazd dziś wieczorem  test na covid  przez teleporadę. Od dwóch nocy nie śpię,  cała jestem w nerwach  przed wyjazdem.Mam lekki katar  i ogólnie  z tego wszystkiego  czuję się fatalnie  fizycznie  więc boję się  że cały ten test  wyjdzie mi dziwnie.  Co za absurd  z tą  teleporadą  , sama muszę  wymaz z nosa pobrać  i wszystko przeprowadzić. Normal ie puszczają  mi już  nerwy. Miłego dzionka  i trzymajcie  kciuki!
04 stycznia 2021 16:45 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Odśnieżyłem 30 m chodnika przylegającego do posesji oraz podjazd z garażu, tak więc AKCJA ZIMA 2021 rozpoczęta :smiech3:

Krajobraz zimowy u mnie... 

A ja odśnieżyłam dwa auta: śniegu na kilkanaście cm było na dachach, szybach, maskach...
Potem najpierw zakupy z pedepcią , a po obiedzie wpadłam w Kaufland po swoje małe zakupy (dla rodzinki i przyjaciół również)
05 stycznia 2021 06:21 / 2 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo.
Wczoraj do północy szukałam tych głośników w swoim lapku, w końcu przeprosiłam niemieckiego "jamnika" i byłam zmuszona słuchać niemieckie radio.
Miłego dnia wszystkim

05 stycznia 2021 06:24 / 3 osobom podoba się ten post
Doberek wtorkowo wreszcie wyspana. O kawie na razie mogę pomarzyć. Spokojnego dnia Opiekunowo, bo ja szykuję się na kolejny dzień batalii i tak do soboty wieczora, bo busa mam w niedzielę bladym świtem. 
05 stycznia 2021 07:19 / 4 osobom podoba się ten post
Witam.  Za oknem jeszcze ciemno. Wszyscy jeszxze w łóżkach. ale zaraz trzeba bedzue podnieść się i pomyśleć o kawie.  Dziś wyjazd z córką do ortodonty. Mogła by jechać sama ale nie będę zła matka tylko ja podwiozę. W tym czasie wpadnę do Rossman uzupełnić kilka rzeczy przed wyjazdem. Jeszcze nie wiem kiedy i gdzie ale planuje około 17 stycznia już jechać. Spokojnego dnia kochani i smacznej kawki. 
05 stycznia 2021 08:06 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u mnie kawa już pachnie, czas ogarnąć pdp i na śniadanie jeszcze miesiąc i do domkuspokojnego dnia wszystkim 
05 stycznia 2021 09:19 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
Pogodny, bez opadów dzień przede mną.
Życzę Wam miłego dnia 
05 stycznia 2021 09:51 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
05 stycznia 2021 13:19 / 3 osobom podoba się ten post
Pauza do 16, znów zaczyna padać, większe płatki śniegu 
Mój Franko jest pociecha... Nie było śniegu, to źle. Pada, to... Nicht gut... W końcu doszedl do wniosku, że najlepsza pora, to lato
Idę odpocząć zaraz,  bo o 16.30 kwalifikacje, a wcześniej dwie serie treningowe. Pa