Powitajki przy kawie 63

06 stycznia 2021 10:07 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

O kurcze, to dobrze, że chociaż teraz, przed wyjazdem wyjawili prawdę. Zresztą, to moglo się z pdp stać chwilkę przed Twoim przyjazdem, więc nie doszukiwałbym się złej woli z ich strony. Pozdrawiam i życzę szczęśliwej podroży :aniolki:

Ponoć od 2 tygodni wiedzieli. Także nie wiem na co rodzinka liczyła. Dzięki?
06 stycznia 2021 10:15 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry świątecznie. Przy herbacie już, nie przy kawie Za oknem pada śnieg, jest zimowo. Dzieje się, jak iwdać, i na świecie, i u was...
06 stycznia 2021 10:26 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Od 1 lutego mam dziesięciodniowe zabiegi rehabilitacyjne (rwa kulszowa, skolioza itp). Załatwiłem to w listopadzie, przed wyjazdem. Szybko, bo w innych poradniach są terminy kilkumiesięczne. To wszystko w ramach NFZ, codziennie jakieś 4 zabiegi. O dziwo, nic mi teraz nie dolega, czasami noga... Niemniej i tak idę, wyniki nie kłamią. Lepiej teraz iść, by w DE mnie ból nie złapał :-)

A ja miałam teraz od 4 stycznia się rehabilitować, ale przełożyłam, jak okazało się, że będę akurat w pracy.
06 stycznia 2021 11:25 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry już zaraz południe ,jak ten czas szybko mija spokojnego dnia wszystkim 
06 stycznia 2021 11:31 / 4 osobom podoba się ten post
Werska

Dzień dobry świątecznie. Przy herbacie już, nie przy kawie:-) Za oknem pada śnieg, jest zimowo. Dzieje się, jak iwdać, i na świecie, i u was...

Witaj 
Dobrze, że się pojawiłaś.
A szukam jeszcze Gusia29, nie spotkałaś jej gdzieś tam w, Waszych stronach ? 
Zawieruszyła się nam od Wigilii, nie wiadomo gdzie 
06 stycznia 2021 11:41 / 7 osobom podoba się ten post
Witaski dla was 
W poniedz.ruszyla machina wyjazdowa.
Dokumenty jada kurierem(juz sie z kurierem jak lyse kunie znamy),tescik wkrotce,
Wszystko jak zwykle na spokojnie ,busiki 4 osoby+2 kierowców,z chaty do chaty.
Wiecej ewentualnych nowsci po przyjezdzie.
Wczoraj  coś tam sniegiem popruszylo zime poudawalo.
Zimy nie ma i nie bedzie u mnie( do polowy lutego +) i gdzie jade tez temp glownie na + więc ok. 
Większościowo spakowana.Dorzucilam cos cieplego choc w chacie u pdp sauna zawsze.
Wypoczeta z nowymi opowiesciami bo pdp pewnie bezemnie g*wie co słychać  w wielkim swiecie wiec szykuje sie duuuzo do pogadania 
Wszystko mam pod kontrolą i wiem co sie kręci tu jak i tam.
Motto ostatnich lat :" Wszystko mogę nic nie musze "    
Milego dnia wam życzę  
06 stycznia 2021 12:56 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Witaj :-):aniolki:
Dobrze, że się pojawiłaś.
A szukam jeszcze Gusia29, nie spotkałaś jej gdzieś tam w, Waszych stronach ? :smiech3:
Zawieruszyła się nam od Wigilii, nie wiadomo gdzie :-)

A nie wiem, co z nią. Może da znać...
06 stycznia 2021 12:58 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich. Jestem tu nowa.

06 stycznia 2021 13:03 / 3 osobom podoba się ten post
Cleo, też jechałam elegancko busikiem 4 osoby, ale pod Berlinem przesiadka i 8 pasażerów. Masakra, taki ścisk... Mam nadzieję, że spowotem będzie luźniej.
06 stycznia 2021 13:21 / 5 osobom podoba się ten post
Witam Leżakujemy  ,wszystkie trzy..śnieg pruszy. Miłego popołudnia.... A potem skoki
06 stycznia 2021 13:33 / 4 osobom podoba się ten post
Moniaa

Hej Monia    zaglądaj do nas
06 stycznia 2021 13:57 / 4 osobom podoba się ten post
Moniaa

Cleo, też jechałam elegancko busikiem 4 osoby, ale pod Berlinem przesiadka i 8 pasażerów. Masakra, taki ścisk... Mam nadzieję, że spowotem będzie luźniej.

Dokładnie ,też tak jechałam  28.12....szok
06 stycznia 2021 14:39 / 4 osobom podoba się ten post
Słuchajcie, jak w "Waszych" chałupkach? Ciepło macie? Ja do zmarzluchow nie należę, ale u mnie ziąb w nocy. To moje pierwsze zlecenie i zmienniczka mi mówiła o jakiś ziemnych nocach w Niemczech i że też marzła. 
06 stycznia 2021 15:29 / 5 osobom podoba się ten post
Moniaa

Słuchajcie, jak w "Waszych" chałupkach? Ciepło macie? Ja do zmarzluchow nie należę, ale u mnie ziąb w nocy. To moje pierwsze zlecenie i zmienniczka mi mówiła o jakiś ziemnych nocach w Niemczech i że też marzła. 

Nie wszedzie ,ale w wielu niem domach pryw bądź kamienicach ogrzewanie w nocy wyłancza sie. Taka praktyka. Jesli jest tak zaprogramowany piec , np gazowy. 
My tutaj tak mamy , w kamienicy 3 pietrowej.
Dokł nie patrzyłam, ale od ok 24 do 6 .
Mimo to jest ciepło.bo za dnia grzejniki chodzą na full . 
Ale jak jest w blokach ze spoldzielni to nie wiem , podejrzewam ze regulacja tylko termostatem .

No dobra , ale i cześć i czołem 
Pół kolonii już za mną . 
Poza tym ogolnie dupa i nuda. 

Buziaki600 
06 stycznia 2021 17:12 / 3 osobom podoba się ten post
Moniaa

Witaj