Powitajki przy kawie 63

05 stycznia 2021 20:16 / 2 osobom podoba się ten post
Oglądał może ktoś konferencje prasowa na ARD ok 29 , była mowa pidobno o szczepieniach dla opiekunek !/ opiekonow 24h ?
05 stycznia 2021 20:24 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Oglądał może ktoś konferencje prasowa na ARD ok 29 , była mowa pidobno o szczepieniach dla opiekunek !/ opiekonow 24h ?

Nie, nie oglądałem

A ciekawe ograniczenie kontaktów, w związku z przedłużeniem lockdownu w Niemczech... cyt....
"Ograniczenia dotyczące kontaktów zostaną rozszerzone. Dotąd spotykać się mogli członkowie jednego gospodarstwa domowego z członkami jednego innego gospodarstwa domowego, maksymalnie pięć osób. Teraz będzie to jedno gospodarstwo domowe plus jedna osoba" .

Na mój rozum nie znaczy to nic innego jak brak odwiedzin przez dwie i więcej osób...
Tzn, że gościny w miejscu naszego pobytu się skończą.
Kurcze, a ciekawe, czy brat babci z żoną tu przyjedzie czy się będą bać... Bo to już dwie osoby
05 stycznia 2021 20:31 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Nie, nie oglądałem:-(

A ciekawe ograniczenie kontaktów, w związku z przedłużeniem lockdownu w Niemczech... cyt....
"Ograniczenia dotyczące kontaktów zostaną rozszerzone. Dotąd spotykać się mogli członkowie jednego gospodarstwa domowego z członkami jednego innego gospodarstwa domowego, maksymalnie pięć osób. Teraz będzie to jedno gospodarstwo domowe plus jedna osoba" .

Na mój rozum nie znaczy to nic innego jak brak odwiedzin przez dwie i więcej osób...
Tzn, że gościny w miejscu naszego pobytu się skończą.
Kurcze, a ciekawe, czy brat babci z żoną tu przyjedzie czy się będą bać... Bo to już dwie osoby

Stale rośnie liczba zakaz ok nych i dużo ludzi umiera . Szpitale przepełnione.. Szczepionek brak . Muszą reagować 

Złoszczę się jak czytam na FB ile to "mądrych," jeździ na 2 dni do Polski , Holandii . I jeszcze się chwała , że się nie rejestrują i nie robią testów .n
06 stycznia 2021 05:53 / 4 osobom podoba się ten post
.  Doberek, taką mam nadzieję,bo wczoraj to była tragedia.Dzisiaj obiad już zaplanowany, oczywiście przez głównodowodzącego ??,a ja tylko uzupelnie go o ziemniaczki, których nie uwzględnił.Ech, napisać mogłabym książkę o jego cudownych pomysłach i podejściu do opiekunek.Moze kiedyś napiszę w innym wątku.Narazie napawam się ciszą w domu .Dzisiaj Trzech Króli,tutaj na Bawarii to dzień świąteczny,a ja muszę zadzwonić do Wnuka,bo on-Kacper❤️Spokojnego dnia Kochani i smacznej kawki po przebudzeniu 
06 stycznia 2021 06:55 / 4 osobom podoba się ten post
Witam środowo
Środa minie - tydzień zginie
Miłego dnia wszystkim
06 stycznia 2021 07:46 / 5 osobom podoba się ten post
Witam srodowo  świąteczne. Deszcz że śniegiem u mnie i minus 2. Dziś jedzjemy w goscje więc się nie będę zastanawiac nad obiadem. Teraz kawka  i śniadanko. Miłego dnia ludzie 
06 stycznia 2021 08:30 / 5 osobom podoba się ten post
Witajcie,  ja jeszcze w domowych pieleszach. Trochę się z wyjazdem po zmieniało. Rodzinka niemiecką zataiła przed firmą że pdp ma covid . Także jutro wieczór wyjeżdzam na inne miejsce. Tym razem koblenz
06 stycznia 2021 08:30 / 2 osobom podoba się ten post

Witam w pochmurną środę, bezśnieżną jeszcze. Dziś przychodzi Pflege i fizjoterapeutka, czas minie szybko. Zwłaszcza, że po obiedzie jadę jeszcze do sklepu na zakupy, później emocje sportowe. Zostały mi jeszcze albo już tylko trzy tygodnie do zmiany... Gdybym nie musiał do domu jechać, przedłużyłbym pobyt do końca kwietnia. Ale nie samą pracą człek żyje.... Trzeba też i o swoje zdrowie zadbać. 
Życzę Wam miłego dnia 
06 stycznia 2021 08:53 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
06 stycznia 2021 08:53 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
06 stycznia 2021 09:09 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

:chaplin::kawa1:
Witam w pochmurną środę, bezśnieżną jeszcze. Dziś przychodzi Pflege i fizjoterapeutka, czas minie szybko. Zwłaszcza, że po obiedzie jadę jeszcze do sklepu na zakupy, później emocje sportowe. Zostały mi jeszcze albo już tylko trzy tygodnie do zmiany... Gdybym nie musiał do domu jechać, przedłużyłbym pobyt do końca kwietnia. Ale nie samą pracą człek żyje.... Trzeba też i o swoje zdrowie zadbać. 
Życzę Wam miłego dnia :buziaki2:

A nie lepiej zostać do końca lutego zeby potem być na Wielkanoc w domu? No chyba że nie jest to dla Ciebie takie ważne. Święta są zaraz na początku kwietnia . Ja wczoraj miałam rozmowę w sprawie nowej sztuki od 18 stycznia jeśli wytrzymam to planuje być do około 25 marek a zeby niezależnie czy moje kohanie przyjedzie czy nie wrócić na Wielkanoc do domu zeby i córka sama nie była. Zobaczymy jak to będzie. Czekam na zwrotne Info z agencji. 
06 stycznia 2021 09:24 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

A nie lepiej zostać do końca lutego zeby potem być na Wielkanoc w domu? No chyba że nie jest to dla Ciebie takie ważne. Święta są zaraz na początku kwietnia . Ja wczoraj miałam rozmowę w sprawie nowej sztuki od 18 stycznia jeśli wytrzymam :smiech3:to planuje być do około 25 marek a zeby niezależnie czy moje kohanie przyjedzie czy nie wrócić na Wielkanoc do domu zeby i córka sama nie była. :-)Zobaczymy jak to będzie. Czekam na zwrotne Info z agencji. 

Od 1 lutego mam dziesięciodniowe zabiegi rehabilitacyjne (rwa kulszowa, skolioza itp). Załatwiłem to w listopadzie, przed wyjazdem. Szybko, bo w innych poradniach są terminy kilkumiesięczne. To wszystko w ramach NFZ, codziennie jakieś 4 zabiegi. O dziwo, nic mi teraz nie dolega, czasami noga... Niemniej i tak idę, wyniki nie kłamią. Lepiej teraz iść, by w DE mnie ból nie złapał 
06 stycznia 2021 09:28 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Od 1 lutego mam dziesięciodniowe zabiegi rehabilitacyjne (rwa kulszowa, skolioza itp). Załatwiłem to w listopadzie, przed wyjazdem. Szybko, bo w innych poradniach są terminy kilkumiesięczne. To wszystko w ramach NFZ, codziennie jakieś 4 zabiegi. O dziwo, nic mi teraz nie dolega, czasami noga... Niemniej i tak idę, wyniki nie kłamią. Lepiej teraz iść, by w DE mnie ból nie złapał :-)

A to tak. Zdrowie najważniejsze. 
06 stycznia 2021 09:30 / 2 osobom podoba się ten post
pulpecja86

Witajcie,  ja jeszcze w domowych pieleszach. Trochę się z wyjazdem po zmieniało. Rodzinka niemiecką zataiła przed firmą że pdp ma covid . Także jutro wieczór wyjeżdzam na inne miejsce. Tym razem koblenz:aniolki:

O kurcze, to dobrze, że chociaż teraz, przed wyjazdem wyjawili prawdę. Zresztą, to moglo się z pdp stać chwilkę przed Twoim przyjazdem, więc nie doszukiwałbym się złej woli z ich strony. Pozdrawiam i życzę szczęśliwej podroży 
06 stycznia 2021 09:48 / 3 osobom podoba się ten post
Z okazji dzisiejszego święta, dla przypomnienia link, tak z ciekawości... 

https://wiadomosci.wp.pl/trzech-kroli-ksiadz-o-zwyczajach-tego-dnia-6591946361735968a

Przyznam, że do ubiegłego roku M+C+B kojarzyłem tylko z imionami