Powitajki przy kawie 70

31 maja 2022 13:24 / 3 osobom podoba się ten post
witam wszystkich w ciepły i słoneczny wtorek miłego popołudnia 
31 maja 2022 14:55 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nie wiem co ze mną nie tak , ale ja nie lubię pzwiedzać i patrzeć na zegarek . Jak przystało na babcie w moim wieku lubię mieć spokojną głowę i duuuuużżżżoooo czasu . Wolę spokojnie w krótkich chwilach wolnego poczytać, posiedzieć ( że nie wspomę o ogrodzie ) Zwieedzać lubię ale też nie weilkiej grupie, bo ja lubię to co lubię, a nie to  co inni lubią . Ciżka sztuka ze mnie do wspólnego  zwiedzania . A najlepiej czuję się w lesie, nawet jak grzybów nie ma .

Eee,nie przesadzaj i się nie zastanawiaj, myślę że wszystko z Tobą ok 
6 czy 7 godz na zwiedzanie to znowu nie tak mało i nie będę musiała co chwilę na zegarek zerkać. A Műnster warte obejrzenia, w czasie ostatniego pobytu wpadłam tam jednego dnia 
Niestety zimno było więc  większość czasu sklepy zwiedzałam ?. Z Luke, jeśli będzie taka możliwość, chętnie się spotkam. Poznaliśmy się w ubieglym roku ,ja akurat byłam w domu a On z rodziną zwiedzał Olsztyn. Ja Lwica, czyli taka większa kocica  i też lubię sama chodzić swoimi ścieżkami, szczególnie na wyjeździe. Nie szukam na siłę towarzystwa innych opiekunek. Nie ma to jak miło i ciekawie spędzony wolny czas w dobrym i ciekawym towarzystwie, czyli swoim własnym
Jak widzisz, nie taka znów z Ciebie ciężka sztuka, w końcu rozmiar 36 
A mnie ,w czasie ostatniego wyjazdu do pracy jeden rozmiar przybyło i zdarza się 38 kupić i...cieszę się. Pogoda nie sprzyjała aktywnościom fizycznym a aż taka chytra na sport,żeby w deszczu i zimnie biegać czy chociaż spacerować, to ja nie jestem ?.
Pojadło się, poczytało i od Netflixa uzależniło to i zrobiło się mnie trochę więcej ?
31 maja 2022 15:21 / 2 osobom podoba się ten post
Postanawiam i wszystko w powietrze idzie . Mam okulary 2 pary do czytania i do patrzenia na ładne rzeczy . Muszę mieć pod ręką obie pary . Teraz piszę na macanta, nie chce mi się iść na górę po drugą parę . Postanawiam, że zrobię sobie takie dwa w jednym i albo kasy mi szkoda, albo odradza mi okulista, że to niby za stara jestem na takie  widzi mi się . Ja mu dam za stara, pojdę do innego okulisty .......... starego .
31 maja 2022 16:23 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko kochane , noszę już od lat progresywne ( mam 61 lat) ostatnio zrobilam nowe super zadowolona jestem nie żałuj pieniędzy dla siebie ( Ty je zarabiasz) nie daj sobie wmówić, że na cokolwiek jesteś za stara. I pytanie jeszcze może któraś z Pań potrzebuje zmienniczki w Lubeka, Hamburg lub Norderstedt (dokładnie te miejscowości). Dobrze byłoby z Aterimy dobrze mi się z nimi już 5 lat pracuje. Pozdrawiam
31 maja 2022 20:27 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Z tego co wiem, dobrze mu tam :-)
Może uda nam się spotkać przy jakiejś kawie czy cóś inszego :oczko:.
Jeśli będę miała, tak  jak wcześniej, wolny dzień. Zmienniczka nie ma ,bo ...nie chce☹. Obawiam się tego,żeby rodzina sobie nie wymyśliła, że mnie te wolne też jest niepotrzebne. Jedna może ciągiem na tyłku w domu siedzieć, to inna też niech siedzi a nie szwenda się po innych miastach ?

Zmienniczka nie chce mieć dnia wolnego  
31 maja 2022 21:10 / 2 osobom podoba się ten post
Gosiak54

Mleczko kochane , noszę już od lat progresywne ( mam 61 lat) ostatnio zrobilam nowe super zadowolona jestem nie żałuj pieniędzy dla siebie ( Ty je zarabiasz) nie daj sobie wmówić, że na cokolwiek jesteś za stara. I pytanie jeszcze może któraś z Pań potrzebuje zmienniczki w Lubeka, Hamburg lub Norderstedt (dokładnie te miejscowości). Dobrze byłoby z Aterimy dobrze mi się z nimi już 5 lat pracuje. Pozdrawiam

Jak ja miałam 61 lat to w balecie tańczyłam . Nie narzekam na brak pomysłów na  co wydać kase, okulary jednak   zostaną ze mną, bo co 2 pary to nie jedna . Czytaj Gusiu moje wpisy z przymrózeniem oka . Dopóki pamietam, że mam dwie pary okularów to nie jest ze mną jeszcze tak zle .
31 maja 2022 21:20 / 2 osobom podoba się ten post
opiekunkoland

Zmienniczka nie chce mieć dnia wolnego :sciana: 

No nie chce. Nie ma zamiaru nigdzie dalej się wybierać," a ile można się szwendać i kasę wydawać bez potrzeby "
31 maja 2022 21:22 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Jak ja miałam 61 lat to w balecie tańczyłam:tanczy: . Nie narzekam na brak pomysłów na  co wydać kase, okulary jednak   zostaną ze mną, bo co 2 pary to nie jedna . Czytaj Gusiu moje wpisy z przymrózeniem oka . Dopóki pamietam, że mam dwie pary okularów to nie jest ze mną jeszcze tak zle .:-)

Chyba też wszystkiego na serio nie wzięłaś, z tego co tam popisałam ?
31 maja 2022 21:28 / 3 osobom podoba się ten post
Jak ja nie lubię pożegnań, zwłaszcza z bliskimi, którzy daleko ode mnie mieszkają ☹. Znów lotnisko, tydzień temu Oslo, dzisiaj Edynburg, a wnuki chętnie by z babcią poleciały. Całe szczęście że nie lecą, łatwiej moimi seniorami się opiekować. Przynajmniej za nimi nadążam 
Jeszcze moment i w samolocie, więc  do poczytania i popisania z domciu. 
Miłego wieczoru 
31 maja 2022 21:50 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

No nie chce. Nie ma zamiaru nigdzie dalej się wybierać," a ile można się szwendać i kasę wydawać bez potrzeby "

To jasne i oczywiste , że każdy ma rózne gusta odnośnie spędzania wolnego czasu. Przecież nie musi się szwendać i szastać pieniędzmi ( bądź co bądź własnymi ). Ale po prostu wypocząc, wybyczyć się, wygrzać kości to po całym tygodniu wskazane. Bez względu na rodzaj odpoczynku wypocznie i fizycznie i psychcznie się odetnie od pdp. Jeżeli liczy na gratyfikację za brak wolnego dnia to się może przeliczyć. Do kitu z takim wyrachowaniem, więcej strat niż zysków, a stracic może zdrowie. Dzien wolny to dobra inwestycja. 
31 maja 2022 21:51 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nie wiem co ze mną nie tak , ale ja nie lubię pzwiedzać i patrzeć na zegarek . Jak przystało na babcie w moim wieku lubię mieć spokojną głowę i duuuuużżżżoooo czasu . Wolę spokojnie w krótkich chwilach wolnego poczytać, posiedzieć ( że nie wspomę o ogrodzie ) Zwieedzać lubię ale też nie weilkiej grupie, bo ja lubię to co lubię, a nie to  co inni lubią . Ciżka sztuka ze mnie do wspólnego  zwiedzania . A najlepiej czuję się w lesie, nawet jak grzybów nie ma .

Grzyby są zawsze - rosną cały rok - nawet niektóre jadalne
31 maja 2022 21:52 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Jak ja nie lubię pożegnań, zwłaszcza z bliskimi, którzy daleko ode mnie mieszkają ☹. Znów lotnisko, tydzień temu Oslo, dzisiaj Edynburg, a wnuki chętnie by z babcią poleciały. Całe szczęście że nie lecą, łatwiej moimi seniorami się opiekować. Przynajmniej za nimi nadążam :smiech3:
Jeszcze moment i w samolocie, więc  do poczytania i popisania z domciu. 
Miłego wieczoru :przyjaciele:

Szczęśliwego startu , lądowania i dotarcia do domu . 
31 maja 2022 22:33 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

W sumie nie ma to większego znaczenia czy masz dzien wolny stały w tygodniu ,czy nie, ale za pracę poza dniami ustawowo roboczymi należy się Ferienenschaedigung odpowiednio wyższe. Firma powinna to rozliczyć na twoją korzyść. 

Wiem dzięki ?
01 czerwca 2022 05:20 / 5 osobom podoba się ten post
Pozdrawiam Was serdecznie,za tydzień dołączę do naszego grona.Bede w Grau Oderheim k.Mainz.Tym razem po kilku latach u małżeństwa.Przy okazji składam Wszystkim życzenia z okazji Dnia Dziecka,bo każdy z nas w gruncie rzeczy jest dzieckiem w sercu i chętnie wracamy myślami do dzieciństwa.Nie przemęczajcie się ?
01 czerwca 2022 06:34 / 5 osobom podoba się ten post
Witam środowo
W środku tygodnia, ale w pierwszym dniu miesiąca
Środa minie - tydzień zginie
Miłego dnia wszystkim