Byłeś na grzybach?

Byłeś na grzybach?
Takie fotografie mogą doprowadzić mnie do podwyższonego ciśnienia:smiech3:
A tak poza tym, to syn pojechał, do jutrzejszego wieczoru jestem tylko z podopieczną. Troszkę oddechu złapię, haha. Lubię ich towarzystwo, tzn dzieci pdp, ale czasami wolę pobyć sam.
Przejdę się do piekarni bułki kupić i to wszystko. Pdp w łóżku cały czas, dziś zupkę sobie zrobię, a jutro niedzielny, mięsny obiad.
Nie. To fotka z moich okolic, zazdraszczam tym grzybiarzom ?
Planuję po 2 października sie tam wybrać, może nie wszystko wyzbierają:smiech3:
Bardzo smaczna i żadnych ozdobników już do tego nie trzeba. Hokkaido jest, dynia masłowa też. Trzeba to też będzie przerobić.
Jutro sobie nawet może skoczę na wystawę dyni do pobliskiego Spreitenbach. Tam jest duży Bauernhof eko, pewnie nie tylko dynia będzie. Sklep eko też tam jest, pewnie jakies ciekawe przyprawy dostanę.
Nie dadzą rady, maślak przecież to plenny grzybek. Odrobinę sprzyjające warunki i już jest :) Zdążysz nazebierać i narobić słoiczków :)
A prawdziwki już są? U mnie nie ma zapalonych grzybiarzy, wszyscy pracują i nie mam wieści z lasu :)
Nie dadzą rady, maślak przecież to plenny grzybek. Odrobinę sprzyjające warunki i już jest :) Zdążysz nazebierać i narobić słoiczków :)
A prawdziwki już są? U mnie nie ma zapalonych grzybiarzy, wszyscy pracują i nie mam wieści z lasu :)
Teraz jest wysyp, dużo prawdziwków, bynajmniej w południowej Polsce jest ich bardzo dużo. A aktualne doniesienia śledzę też na grzyby pl :-)
To przynajmniej Twoja rodzina może wybierać się na grzyby, a Ty, po powrocie do domu, będziesz mógł się zupą grzybową delektować :-)
Witam sobotnio:chaplin:
Wypoczywamy, spacerujemy i wdychamy jod po zabiegach.
A widoki 100 metrów od Ośrodka mamy takie:
Teraz jest wysyp, dużo prawdziwków, bynajmniej w południowej Polsce jest ich bardzo dużo. A aktualne doniesienia śledzę też na grzyby pl :-)