Powitajki przy kawie 71

11 września 2022 07:31 / 8 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich w niedzielę miłego i spokojnego dnia odpoczywajcie ile wlezie 
11 września 2022 08:15 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry bardzo wszystkim  niedziela rozpoczęta  spokojnego dnia życzę 
11 września 2022 08:27 / 8 osobom podoba się ten post
Witam i życzę spokojnego i miłego dnia, a wszystkim wędkarzom i grzybiarzom obfitych połowów i zbiorów
Tym co na sztelach życzę fajnego dzionka z podopiecznymi. 
Ja tu gadu-gadu, a podopieczna czeka ?
Już po myciu, jeszcze tylko podgrzana kaszka i fertig. 
11 września 2022 08:38 / 6 osobom podoba się ten post
Może skoczę dziś rowerem do pobliskiego lasu zerknąc czy co rośnie  ale nie spodziewam się nie wiadomo czego, bo Szwajcarzy zbierają grzyby, a znajac ich tryb życia to o tej porze w niedzielę pewnie już przeszli :) I to razem z rodzinami. Komercyjnie tu zbierac nie wolno, ale i tak państwo skarży się na grupy Azjatów w lasach, którzy wycinają wszystkie grzyby jak leci, a dopiero potem patrzą , które nadają się do zjedzenia. W mediach twierdzą , że panstwo nie jest w stanie nic z tym zrobic, ale to takie przymykanie oka, bo Azjaci mają tu swoje punkty gastronomiczne i trochę podatków za to wpadnie. 
Ale póki co dynia do obrobki czeka, ma dziś pierwszenstwo.
Spokojnej , pogodnej niedzieli :)
11 września 2022 08:44 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam. :chaplin: Nawet pospałam sobie do 6.16. ?? Raczej tak się budzę i rzadko kiedy udaje nie się ponownie zasnąć. Zegar biologiczny się nie chce zmienić. ? Wstaje na Pipi i pierwszy lek od tarczycy biorę i tak od 30 lat około. :-(
Ranne ptaki chodzą albo na ryby ( moje :serce:) albo na grzyby. ?. Na ryby? jeśli już to popatrzeć na staw z książką ? a na grzyby? nie chodzę bo ich poprostu nie jem , nie toleruje, nawet jeśli ktoś znajomy zbiera. No niestety jest to przykra pamiątka z dzieciństwa kiedy to o mały włos bym się nie wykończyła po zjedzeniu grzybów. Zbierał dziadek znawca grzybów nikomu nic nie było mnie zaszkodziły. ☹️ Pewnie są i smaczne chociaż wartości odżywczych nie mają ale i swojej córce też nigdy nie dawałam i ona też nie chce nawet próbować. Jedyne grzyby co znam to pieczarki :smiech3:i te  używam w kuchni. :gotuje:
Wszystkim życzę spokojnego i pogodnego dnia bo u mnie za oknem :pada_deszcz:

Dusiu-mój starszy syn nie ruszy grzybów. I tak ma od dziecka. Nic się nie stało po drodze. Nie lubi i już. Czasem własnie pieczarki. I żyje, duzy chłop urósł pomimo to :) I dla mnie grzyby to żadne must have, choć prawdziwki lubię, sosik, czy do bigosu wrzucić itp. Kurki też lubię . A ja  własnie jako dziecko byłam dość grzybożerna i lubię łazić po lesie. Kiedyś z koleżanką jak jeszcze byłyśmy nieletnie  to natachałam tyle opieniek, że mama moja za głowę się złapała :) 
11 września 2022 09:12 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień  dobry niedzielnieDzisiaj  odpoczywam po wczorajszej wyprawie do kantonu Tisini
11 września 2022 09:32 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, u mnie ciągle pada, na szczęście trochę cieplej. 
Dzisiaj zostawiam kuchnię wypucowaną,coś tam pakuję z tego co ostatnie  dwa dni  wyprodukowałam i jadę do siostry. Będzie rodzinnie i głośno, bo wnuczęta siostry też będą. 
Przyjemnej niedzieli życzę i słońca, za którym już tęsknię 
11 września 2022 10:13 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dusiu-mój starszy syn nie ruszy grzybów. I tak ma od dziecka. Nic się nie stało po drodze. Nie lubi i już. Czasem własnie pieczarki. I żyje, duzy chłop urósł pomimo to :) I dla mnie grzyby to żadne must have, choć prawdziwki lubię, sosik, czy do bigosu wrzucić itp. Kurki też lubię . A ja  własnie jako dziecko byłam dość grzybożerna i lubię łazić po lesie. Kiedyś z koleżanką jak jeszcze byłyśmy nieletnie :-) to natachałam tyle opieniek, że mama moja za głowę się złapała :) 

I ja wielu rzeczy w życiu nie jadłam , nie lubię i ich nawet  nie spróbuję i żyje. 
11 września 2022 11:39 / 5 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich serdecznie 
Dziś trochę leniwie , ale za to wczoraj bardzo intensywnie.Nie jestem pewna ale chyba jesień do nas zawitała 
Pozdrawiam i miłego dnia życzę 
11 września 2022 11:47 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

I ja wielu rzeczy w życiu nie jadłam , nie lubię i ich nawet  nie spróbuję i żyje. 

Normalne, kazdy ma prawo do własnych upodobań w tej kwestii :) 
11 września 2022 12:51 / 4 osobom podoba się ten post
Anka1

Witam wszystkich serdecznie :-)
Dziś trochę leniwie , ale za to wczoraj bardzo intensywnie.Nie jestem pewna ale chyba jesień do nas zawitała :chaplin:
Pozdrawiam i miłego dnia życzę 

Każda pora roku jest piękna gdy jest o czasie a nie pomieszane jak szkiełka w kalejdoskopie. Grunt żeby ubierac się stosownie do pory roku i mieć wiosnę w sercu. 
12 września 2022 05:57 / 4 osobom podoba się ten post
Witam poniedzialkowo i w kiepskim nastroju,,bo niewyspana.Zasnelam fajnie,obejrzalam film do konca,a potem horror,wybudzalam się kilka razy.Trzeba napić się czarnej,mocnej i jakoś przeturlać się przez ten dzień.Wszystkim życzę spokojnego dnia??☕?☘️
12 września 2022 07:36 / 5 osobom podoba się ten post
Witam. Nowy tydzień czas start!!!  Mnie też się głupoty śniły więc oczy mam podkrążone . Zaraz zapodam sobie kremik pod oczy i będę piękna jak zwykle. 
Wszystkim spokojnego dnia i całego tygodnia. 
12 września 2022 08:06 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry nie tak z rana ale przed kawa .Już się parzy i ekspresik pracuje 
A na śniadanie jajko na miękko w ilości szt 2 bez chleba . Muszę linię utrzymać 
Dobrego dnia .

12 września 2022 08:22 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry kochani!