Powitajki przy kawie 74

03 czerwca 2023 09:40 / 5 osobom podoba się ten post
W tym roku jeszcze się nie moczyłam w  jeziorze no to po śniadaniu plecak i lecę. Dwa dni wolne to trzeba wykorzystać.
Duśka  szerokości i fajnego wypoczynku  życzę😘
Dzień dobry Rodacy miłego dnia 😊
03 czerwca 2023 09:56 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

W tym roku jeszcze się nie moczyłam w  jeziorze no to po śniadaniu plecak i lecę. Dwa dni wolne to trzeba wykorzystać.
Duśka  szerokości i fajnego wypoczynku  życzę😘
Dzień dobry Rodacy miłego dnia 😊

03 czerwca 2023 17:34 / 3 osobom podoba się ten post
Wróciłam z miasta , 4h biegłyśmy , nic nie kupiłam 
03 czerwca 2023 17:40 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Wróciłam z miasta , 4h biegłyśmy , nic nie kupiłam :chaplin:

Ja po pauzie skoczyiam rowerem do Lidla  i coś kupiłam
03 czerwca 2023 17:59 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Ja po pauzie skoczyiam rowerem do Lidla  i coś kupiłam:-):super:

W polskim Lidlu są sałatki z krewetkami z mango . Muszę zobaczyć tutaj . 
Tylko Hausgemachte Lemoniade u Włocha 
03 czerwca 2023 18:00 / 4 osobom podoba się ten post
Ciekawe co tam Gusia Trawemundzi
03 czerwca 2023 18:05 / 5 osobom podoba się ten post
A ja robię naprawdę małe zakupy. Podopieczny malutko je, ja również. Co robić z kasą
Jeszcze się dziś przejdę po herbatę dla niego, bo pije tylko Fenchel albo Kamilla, a już się kończą. .
Na śniadanie tak polubił płatki, że do tego zje tylko kromkę Zopf z masłem. Dżemu nie rusza. Na kolację ostatnio mój serniczek z REWE i Milchreis. Wędliny nie rusza. Na obiad chciał zjadł, bo chciał, dziś parówki. Słowem jest ciekawie.
Dziś zrobiłem pauzę sobie, a jutro podjadę do "tłumów"  Na i w okolice Hbf. Połazić, kawę wypić w centrum.
Jeszcze 6 tygodni. Czas szybko mija. 

03 czerwca 2023 18:09 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

A ja robię naprawdę małe zakupy. Podopieczny malutko je, ja również. Co robić z kasą:bezradny:
Jeszcze się dziś przejdę po herbatę dla niego, bo pije tylko Fenchel albo Kamilla, a już się kończą. .
Na śniadanie tak polubił płatki, że do tego zje tylko kromkę Zopf z masłem. Dżemu nie rusza. Na kolację ostatnio mój serniczek z REWE i Milchreis. Wędliny nie rusza. Na obiad chciał zjadł, bo chciał, dziś parówki. Słowem jest ciekawie.
Dziś zrobiłem pauzę sobie, a jutro podjadę do "tłumów" :smiech3: Na i w okolice Hbf. Połazić, kawę wypić w centrum.
Jeszcze 6 tygodni. Czas szybko mija. 

To kupuj z wyższj półki produkty? Bio? Od rolnika? Ja np szparagi w sezonie ml ige jeść codziennie. jak mi się nie chce obierC to zielone jemy
03 czerwca 2023 18:11 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

To kupuj z wyższj półki produkty? Bio? Od rolnika? Ja np szparagi w sezonie ml ige jeść codziennie. jak mi się nie chce obierC to zielone jemy:-)

Nie mam potrzeby Oni nie sugerowali, a ja też tego raczej nie kupuję. Szparagami już się przejadłem, truskawkami i malinami też. A on w ogóle takich rzeczy nie je
03 czerwca 2023 18:20 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Nie mam potrzeby:-) Oni nie sugerowali, a ja też tego raczej nie kupuję. Szparagami już się przejadłem, truskawkami i malinami też. A on w ogóle takich rzeczy nie je

Szparagami nie można się przejesc. Koniec kropka . Tylko sezon się skończy i będzie płacz
03 czerwca 2023 18:24 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Szparagami nie można się przejesc. Koniec kropka . Tylko sezon się skończy i będzie płacz:wiking:

To po niedzieli zielone kupię dla odmiany
03 czerwca 2023 23:19 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

W polskim Lidlu są sałatki z krewetkami z mango . Muszę zobaczyć tutaj . 
Tylko Hausgemachte Lemoniade u Włocha :piwosze2:

W Rewe są, kupowałam 
04 czerwca 2023 00:07 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Ciekawe co tam Gusia Trawemundzi:piknik1:

Oj,Travemündziłam się pięknie i na całego, dopiero na 21ściągnęłam do domu 
W nogach prawie 10 km. Spacery brzegiem z nogami w wodzie (zimna,nie wiem jak wytrzymywali ci,co się kąpali),popływałam promem w tę i z powrotem bo to na ten abo Ticket można, zafundowałam sobie godzinny rundfahrt statkiem, już za swoje , obejrzałam wystawę figur z piasku. Na latarnię morską się nie wspięłam bo stać w kolejce do wejścia mi się nie chciało. Pojadłam backfischa z bułką i krewetek z sałatą,całe 5 sztuk,na szczęście duże były ,no i jak szaleć to szaleć, campari orange musiało być . A co,w końcu pracujemy,to możemy sobie pozwolić,jak to Luke ostatnio powiedział. Poszłam za przykładem 😉.
Dzień naprawdę udany. Jak tam jest pięknie,jak ja lubię takie klimaty. Dobrze że Demessy już tam nie ma. Zazdroszczę że aż 2 lata szagała po Travemünde jak po Sopocie,a jakby nadal tam była,to chyba zzieleniałabym z zazdrości . Może jeszcze kiedyś się tam wybiorę. Ale planuję jna cały eden dzień na Blankenese się wybrać. Byłam w listopadzie i podobało mi się,teraz musi być tam pięknie. Wróciłam szczęśliwa i nawet nie bardzo zmęczona. Oczywiście musiałam zdać dziewczynom szczegółową relację z wycieczki, pokazać zdjęcia a zrobiłam ich mnóstwo, no i już mnie wysyłają do kolejnych miast i miasteczek, gdzie podobno też mi się spodoba 😃. Na początek jakieś Stade,inne nazwy wyleciały mi z głowy. Qrcze, fajnie by było,gdyby było na odwrót. Tzn jeden dzień pracy a reszta tygodnia wolne . Tylko czy ja bym wtedy chociaż na te wolne zarobiła?

04 czerwca 2023 05:29 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Oj,Travemündziłam się pięknie i na całego, dopiero na 21ściągnęłam do domu :-)
W nogach prawie 10 km. Spacery brzegiem z nogami w wodzie (zimna,nie wiem jak wytrzymywali ci,co się kąpali),popływałam promem w tę i z powrotem bo to na ten abo Ticket można, zafundowałam sobie godzinny rundfahrt statkiem, już za swoje :-(, obejrzałam wystawę figur z piasku. Na latarnię morską się nie wspięłam bo stać w kolejce do wejścia mi się nie chciało. Pojadłam backfischa z bułką i krewetek z sałatą,całe 5 sztuk,na szczęście duże były :-),no i jak szaleć to szaleć, campari orange musiało być :lol1:. A co,w końcu pracujemy,to możemy sobie pozwolić,jak to Luke ostatnio powiedział. Poszłam za przykładem 😉.
Dzień naprawdę udany. Jak tam jest pięknie,jak ja lubię takie klimaty. Dobrze że Demessy już tam nie ma. Zazdroszczę że aż 2 lata szagała po Travemünde jak po Sopocie,a jakby nadal tam była,to chyba zzieleniałabym z zazdrości :lol1:. Może jeszcze kiedyś się tam wybiorę. Ale planuję jna cały eden dzień na Blankenese się wybrać. Byłam w listopadzie i podobało mi się,teraz musi być tam pięknie. Wróciłam szczęśliwa i nawet nie bardzo zmęczona. Oczywiście musiałam zdać dziewczynom szczegółową relację z wycieczki, pokazać zdjęcia a zrobiłam ich mnóstwo, no i już mnie wysyłają do kolejnych miast i miasteczek, gdzie podobno też mi się spodoba 😃. Na początek jakieś Stade,inne nazwy wyleciały mi z głowy. Qrcze, fajnie by było,gdyby było na odwrót. Tzn jeden dzień pracy a reszta tygodnia wolne :oczko1:. Tylko czy ja bym wtedy chociaż na te wolne zarobiła? :smiech3:

Czyli wypad udany!Byłam tam 4 lata, 2  w miejscowości obokHotel ,,Maritim"....
04 czerwca 2023 05:41 / 4 osobom podoba się ten post
Witam już z Polski.  Właśnie dotarliśmy do Świnoujścia. Ja oczywiście ostatnia w busie zostałam. Jak zawsze spałam całą drogę. No tak mam aby wsiądę do busa i odlot.  A czemu zostałam bo kierowca czeka akurat na kogoś kto zjedzie z promu żeby odebrać od tej osoby paczkę i dlatego sobie siedzimy w busie. Kierowca jakieś papiery przegląda a ja piszę do Was.  Zaraz idę po kawe i coś trzeba przekąsić oraz rozprostować nogi. Może spacer sobie zrobię. Słońce ☀️ już świeci ale wieje jak to od morza. 
Zmiana wczoraj dotarła dopieto przed 11 bo czekali na granicy. Kobieta 57 lat , 5 lat w De ale słabiej mówi i bez prawka. No cóż albo piechotka do sklepu albo z córką. Familia się pytała czy wroce a ja nic nie obiecałam bo wczoraj dziadek był bardzo słabiutki . 😩 Nawet córka to widziała, że coś nie tak. 
Później jeszcze około 8 godzin jazdy i oby szczęśliwie do domciu dojechać. 
Wam życzę spokojnej i leniwej niedzieli i do popisania i poczytania kiedyś tam.