No lubię gotować :-). To mnie naprawdę relaksuje. A jak ugotuję to lubię zjeść :lol1:. W restoranach też chętnie :oczko:
Dzisiaj była pyszna ryba , dorsz nadal , ziemniaki po żydowsku , purree z groszku dla M , dla mnie fasolka zielona 😊
No lubię gotować :-). To mnie naprawdę relaksuje. A jak ugotuję to lubię zjeść :lol1:. W restoranach też chętnie :oczko:
Ja też lubię gotować :-) z różnym efektem :chaplin:
Dzisiaj była pyszna ryba , dorsz nadal , ziemniaki po żydowsku , purree z groszku dla M , dla mnie fasolka zielona 😊
Nie znam tych ziemniaków po żydowsku. Aż zerknęłam do neta,ale tam różne przepisy. Z cebulą,marchewką ,mleko i woda.... A jak Ty robisz?
Jak zrobię,to napiszę :-). Dopiero w domu,albo jak będę u dzieci w Norwegii:oczko:.
Dzisia była chińszczyzna. Kurczak marynowany w jogurcie i sosach azjatyckich,z pak choi,świeżym mango i innymi warzywami,w pysznym sosie. Do tego makaron ,też chiński :-). Mie,czy jak mu tam. Nawet elegancki deser zdążyłam zrobić. Galaretka malinowa,polska z zatopionymi w niej malinami,górna warstwa tonowania z galaretki i jogurtu. Świeże borówki i listki mięty. Normalnie jak w dobrym restoranie :lol1:.
Trzeba mieć fantazje 😀 .
Gulasz wołowy. Na zamówienie dzisiaj :-). Gotuje się od rana. Do tego tym razem spätzle,też na zamówienie,ale gotowce:oczko:. Może by i mi się udały,ale czasu mi szkoda. Ogórek konserwowy jako dodatek i lody na deser .
Też miałam w planach gulasz wołowy, ale nie chce mi się
Jutro mielone , buraczki , fasolka szparagowa, ziemniaki
Czwartek golonka z indyka , kapusta Polska
Piątek ryba plus
Sobota zupa
Niedziela kotlet z kością , dla M kurczak Ala nuggets, czerwona kapusta z jabłkami, ziemniaki
Poniedziałek Polędwiczki w boczku nadziewane pieczarkami plus
Wtorek chyba już laba :-) plus resztki
Matko i córko !!!:zaskoczenie1:. Toż to jak chrzciny czy małe wesele :-). Super menu,syn M wyjedzie cięższy co najmniej o 2 kilogramy :lol1:. I Ty mnie forumową Geslerową nazwałaś ?:oczko:
On taki mięsożerny jest , ale sympatyczny i rzadki :-) gość :chaplin: