Dieta dla początkujących

07 września 2014 22:01
Kornelius

chyba coś zle zrozumialaś :)
to biegasz te 20 km co drugi dzien czy nie?
Rozgrzewka 10 min rozciąganie 5 ,zero filozofii,wychodzi ,ze biegasz duzo wiec i musisz miec energie czyli jesz-normalne
nie jestes gabarytowa ?-hahah :)
Wszystko ma jakiś gabaryt:)
Biegacz nie bedzie nigdy brubasem z przyczyn oczywistych .
A sposoby na odchudzanie znam lepsze,wspominałem juz

a dlaczego 20km ??? nie,nie biegam 20km co drugi dzień/ biegam różnie do -50km tygodniowo to jest naprawde ruchoma cyfra,wszystko zależy od danego treningu, biegam od 3 do 4 razy w tygodniu.rozgrzewam się około 10-min.oraz  15 minutowa sesja stretchingu,po bieganiu,wszystko zaliczam do treningu biegowego,jem 3 posiłki dziennie,nie obżeram się,bo nie czuję potrzeby...bieganie to nie jest moje jedyne sportowe hobby,,,,jak coś jeszcze to jutro bo ide spac ...dobranoc
07 września 2014 22:13
didusia

Dla twojej informacjii dociekliwości był taki moment ,ze bieganie sprawiało mi przyjemność potem nie -w zyciu się wiele nabiegałam Nie jestem początkującym ale biegaczem ,który miał dość. Każda inna forma aktywności fizycznej bardziej mnie rajcuje niż bieganie.

biegacz by tak nie powiedział,nawet były,po drugie jestli sie tego nie lubu to znaczy ze sie wystarczajaco długo nie biegało ,zeby to pokochać prawie.
Nie tłumacz sie juz ,pozdr:)
07 września 2014 22:26 / 1 osobie podoba się ten post
Kornelius

biegacz by tak nie powiedział,nawet były,po drugie jestli sie tego nie lubu to znaczy ze sie wystarczajaco długo nie biegało ,zeby to pokochać prawie.
Nie tłumacz sie juz ,pozdr:)

tu się nikt nie tłumaczy -jak cytujesz moje posty to ci odpowiadam .pozdr.
08 września 2014 08:31 / 1 osobie podoba się ten post
joannaxd

A co sadzicie o diecie optymalnej dr Kwasniewskiego? Czy ktos stosowal?

Nie popieram zadnych restrykcyjnych diet tylko racjonalene, zbilansowane odzywianie (diete) . Jest wiele rodzajów diet tylko dla laików one są super i działaja, jeżeli ktos chce zaczac zdrową diete a sam nie wie jak zbilansowac posiłek to powinien udac sie do dietetyka a nie korzystac z wyniszczajacych diet, które prowadza do zaburzenia metabolizmu i po zaprzestaniu takowej diety efekt jo-jo gwarantowany. Diety kerunkowe eliminują raz białka innym razem wegle gdzie indziej tłuszcze a kazdy organizm potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania białka, weglowodanów, tłuszczy. Oczywiscie jesli przekracamy zapotrzebowanie organizmu na kcal to nic nam nie pomoze w redukcji wagi. Przy schodzeniu z wagi wazna jest odpowiednio ułozona dieta (zadne głodowki etc. i cwiczenia). Trzeba czasu i wytrwałosci a efekty beda.

08 września 2014 08:35 / 1 osobie podoba się ten post
Wszystko rozsądnie ,jedzenie ,bieganie :) wszystko jest dla ludzi ,ale w rozsądnych ilościach :)
08 września 2014 08:41
fiona

Wszystko rozsądnie ,jedzenie ,bieganie :) wszystko jest dla ludzi ,ale w rozsądnych ilościach :)

Zgadzam sie :)

08 września 2014 09:05 / 1 osobie podoba się ten post
fiona

Nicnierobienie też?Hi hi hi Bo to lubię najbardziej:)
08 września 2014 10:38
kasia63

Nicnierobienie też?Hi hi hi Bo to lubię najbardziej:)

Ależ kłamczuszka z Ciebie. A kto zwiedza, spaceruje??? toz to sport :)

08 września 2014 11:31 / 2 osobom podoba się ten post
Atiii

Ależ kłamczuszka z Ciebie. A kto zwiedza, spaceruje??? toz to sport :)

Jaaaaa? W życiu nie!Nie cierpię spacerowac a sama to juz w ogóle -do chranu takie spacery:(No,dzis się wypuszczę bo ładnie i kalendarze chce pokupować, ale generalnie moje he he spacery to do sklepu albo na najbliższy zacieniony placyk:)Sama jak palec łazić bez celu...W dodatku sie wczoraj zorientowałam ,że przegapiłam Noc Muzeów.....buuu.Nie mam glowy do zwiedzania i tyle...
08 września 2014 14:08 / 3 osobom podoba się ten post
A ja spacery lubię szczególnie w samotności. Dobrze mi się wtedy myśli :)

Odnośnie diety, to ostatnio dużo jem. A wszystko przez to, że tak świetnie gotuję... ;)
08 września 2014 14:14 / 1 osobie podoba się ten post
giunta

A ja spacery lubię szczególnie w samotności. Dobrze mi się wtedy myśli :)

Odnośnie diety, to ostatnio dużo jem. A wszystko przez to, że tak świetnie gotuję... ;)

A zastanawiałam sie dlaczego ja tyle jem i nie wpadłam na to co Ty gunta jestes wspaniała! Od przyszłego tyg jednak bede miała kucharke i to austriacką wiec nie wiem ile bede jadła...chyba najem sie na zapas :)
08 września 2014 14:18 / 1 osobie podoba się ten post
Kornelius

dobrze rozumiem okolo 20 km co drugi dzien?-to nawet ja tyle nie biegam:)
Po raz kolejny mowie ,bieganie nie jest na odchudzanie ,chyba,ze ktoś faktycznie nic nie robił i jest okazały gabarytowo.
Biegając jemy wiecej,kto duzo biega ten wie:)

Też wywnioskowałam, że co drugi dzień około 20km. Dwie godziny, 6min/km :)
08 września 2014 14:24
@giunta,ile wnosisz na wagę,sportowcu?Pzdr
08 września 2014 14:26
Magdalena_Sewicka

@giunta,ile wnosisz na wagę,sportowcu?Pzdr

Mam 180cm wzrostu, ważę 67kg.
08 września 2014 14:30 / 2 osobom podoba się ten post
@giunta,super!Nasza modelka!