Dieta dla początkujących

26 listopada 2014 20:06
No widzisz Orim,jak to można się pomylić.
Taka to ja już byłam,teraz to jestem jako taki "kultowy staroć"ze mnie-od samochodu to moje "nazwanie się" pochodzi.Był taki kiedyś,taki śliczny,amerykański.Dawno temu.
HA.
27 listopada 2014 10:00 / 3 osobom podoba się ten post
Impala

No widzisz Orim,jak to można się pomylić.
Taka to ja już byłam,teraz to jestem jako taki "kultowy staroć"ze mnie-od samochodu to moje "nazwanie się" pochodzi.Był taki kiedyś,taki śliczny,amerykański.Dawno temu.
HA.

Dalej mozna go kupic Z twoim zdjeciem ha ha dawno temu hihi

http://otomoto.pl/chevrolet-impala-chevrolet-impala-1968-350-flow-master-C34833693.html
27 listopada 2014 18:00
ORIM

Dalej mozna go kupic Z twoim zdjeciem ha ha dawno temu hihi

http://otomoto.pl/chevrolet-impala-chevrolet-impala-1968-350-flow-master-C34833693.html

Łał !!!!!!
27 listopada 2014 18:03 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Łał !!!!!!

to wow !!! to na widok chevroleta czy ilmpala ???? ha ha
28 listopada 2014 14:22 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

to wow !!! to na widok chevroleta czy ilmpala ???? ha ha

Zusammen
29 listopada 2014 13:33 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

Dzięki. Faktycznie, nawet bieliznę muszę wymienić. Na zimę płaszczyk i kurtkę sobie kupiłam, bo zeszłoroczne się nie nadają.
Miałam  46, teraz 38-40.

Wow!Niesamowita zmiana!Jeszcze raz gratuluję,modelko!
A ja czytam o diecie zgodna z grupą krwi A,"całkowicie wyklucza mięso i jego produkty, bo pożywienie pochodzenia zwierzęcego spowalnia u nich metabolizm i w organizmie gromadzą się zapasy tłuszczu. Nabiał również jest słabo trawiony i prowokuje niekorzystne reakcje insulinowe, które też osłabiają tempo przemiany materii. Oprócz tego produkty mleczne zawierają nasycone tłuszcze, które szczególnie w przypadku osób z tą grupą krwi upośledzają serce, prowadzą do otyłości i cukrzycy."
Mięsa nie jem,więc nie problem,ale produkty mleczne uwielbiam,a niby nie powinnam;/
29 listopada 2014 13:44 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

Wow!Niesamowita zmiana!Jeszcze raz gratuluję,modelko!
A ja czytam o diecie zgodna z grupą krwi A,"całkowicie wyklucza mięso i jego produkty, bo pożywienie pochodzenia zwierzęcego spowalnia u nich metabolizm i w organizmie gromadzą się zapasy tłuszczu. Nabiał również jest słabo trawiony i prowokuje niekorzystne reakcje insulinowe, które też osłabiają tempo przemiany materii. Oprócz tego produkty mleczne zawierają nasycone tłuszcze, które szczególnie w przypadku osób z tą grupą krwi upośledzają serce, prowadzą do otyłości i cukrzycy."
Mięsa nie jem,więc nie problem,ale produkty mleczne uwielbiam,a niby nie powinnam;/

a dla grupy 0 RH- ?
sprawdzisz Madzia?
29 listopada 2014 13:49 / 2 osobom podoba się ten post
agamor

a dla grupy 0 RH- ?
sprawdzisz Madzia?

Organizm osób z grupą krwi 0 potrzebuje białka zwierzęcego i doskonale je trawi. Natomiast przybieraniu na wadze sprzyja przede wszystkim gluten znajdującysię w pszenicy. Osoby z tą grupą krwi mają też tendencję do niedoboru hormonów tarczycy spowodowanego niskim poziomem jodu, co także prowadzi do tycia. Z ich diety powinna zostać wyeliminowana nie tylko większość produktów zbożowych, ale również produkty mleczne.
Zalecane: wodorosty, ryby i owoce morza, sól jodowana, banany, czerwone mięso, kapusta włoska, szpinak, brokuły, papryka czerwonaNiezalecane: ziemniaki, soczewica, brukselka, kalafior, pestki słonecznika, piwo, alkohol wysokoprocentowy
29 listopada 2014 14:20 / 1 osobie podoba się ten post
"Przeciętna waga dorosłych Polaków i Polek ciągle wzrasta. Obecnie, jak wynika z analizy danych Głównego Inspektoratu Sanitarnego i Głównego Urzędu Statystycznego, zbyt dużą masę ciała obserwuje się już u 54 proc. pełnoletnich mieszkańców naszego kraju, w tym u 64 proc. mężczyzn i 46 proc. kobiet."
Info z Wirtualnej Polski
29 listopada 2014 15:54 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

Organizm osób z grupą krwi 0 potrzebuje białka zwierzęcego i doskonale je trawi. Natomiast przybieraniu na wadze sprzyja przede wszystkim gluten znajdującysię w pszenicy. Osoby z tą grupą krwi mają też tendencję do niedoboru hormonów tarczycy spowodowanego niskim poziomem jodu, co także prowadzi do tycia. Z ich diety powinna zostać wyeliminowana nie tylko większość produktów zbożowych, ale również produkty mleczne.
Zalecane: wodorosty, ryby i owoce morza, sól jodowana, banany, czerwone mięso, kapusta włoska, szpinak, brokuły, papryka czerwonaNiezalecane: ziemniaki, soczewica, brukselka, kalafior, pestki słonecznika, piwo, alkohol wysokoprocentowy

Hhmmmm.....................a więc tak........
mięso to ja kocham, ale  uwielbiam włąśnie brukselkę, kalafior, no np. miałam dzisiaj na obiadzik zupkę warzywną z takimi właśnie wrzywkami, reszta tak sobie, a nic nie piszą o słodyczach??? dziwne........

w każdym bądź razie dzięki
29 listopada 2014 16:59 / 3 osobom podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

A ja sie z tym nie zgadzam, wyeliminowanie pewnych produktow na dłuższa mete z naszego jadłospisu moze spowodowac spory uszczerbek na naszym zdrowiu.Ja bym nie polecała takich radykalnych zmian.A dlaczego? niech kazda z Was poczyta co na ten temat pisza fachowcy.
29 listopada 2014 17:27 / 4 osobom podoba się ten post
mleczko47

A ja sie z tym nie zgadzam, wyeliminowanie pewnych produktow na dłuższa mete z naszego jadłospisu moze spowodowac spory uszczerbek na naszym zdrowiu.Ja bym nie polecała takich radykalnych zmian.A dlaczego? niech kazda z Was poczyta co na ten temat pisza fachowcy.

Ja też się nie zgadzam ! To co ? jak ja " zerówa " jestem , to mam prawie głodem przymierać ???? -:)))))))))
29 listopada 2014 18:21 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

I tu sie z Tobą zgodze Mleczko, jak usunąć z jadłospisu napoje alkoholowe? To takie dla mnie całkowicie nie Polskie jest!
29 listopada 2014 18:26
Tak,Tak,Mleczko ma rację,tak tylko napisałam co wyczytałam jako ciekawostkę;)