Dieta dla początkujących

29 listopada 2014 21:26 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

I tu sie z Tobą zgodze Mleczko, jak usunąć z jadłospisu napoje alkoholowe? To takie dla mnie całkowicie nie Polskie jest!

Bez alkoholu da się żyć, mogę zaświadczyć :):):) ale bez chleba powszedniego, to juz gorzej.
29 listopada 2014 21:26 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

I tu sie z Tobą zgodze Mleczko, jak usunąć z jadłospisu napoje alkoholowe? To takie dla mnie całkowicie nie Polskie jest!

Bez alkoholu da się żyć, mogę zaświadczyć :):):) ale bez chleba powszedniego, to juz gorzej.
13 grudnia 2014 19:27
Poczytajcie o chalwie

http://kobieta.wp.pl/gid,17098262,img,17098302,kat,119634,title,Chalwa-Zdrowy-i-slodki-przysmak,galeriazdjecie.html
13 grudnia 2014 19:33
ORIM

Poczytajcie o chalwie

http://kobieta.wp.pl/gid,17098262,img,17098302,kat,119634,title,Chalwa-Zdrowy-i-slodki-przysmak,galeriazdjecie.html

Sadziłam zawsze ,że chałwa ma bardzo duzo kalorii , swego czasu objadałam się niesamowicie ale spalałam kalorie na treningach.
13 grudnia 2014 19:40
Ja juz ni nie bede jadla,nie no nie moge nic nie jest musze miec sile dla pdp, nie ja juz ni wiem co zrobic no.
13 grudnia 2014 19:58
didusia

Sadziłam zawsze ,że chałwa ma bardzo duzo kalorii , swego czasu objadałam się niesamowicie ale spalałam kalorie na treningach.

ja tez tak myslalem a tu taka niespodzianka i jeszczze te "bonusy" witaminy,weglowodany itp
13 grudnia 2014 20:00 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

ja tez tak myslalem a tu taka niespodzianka i jeszczze te "bonusy" witaminy,weglowodany itp

Orim jeszcze bym pogadała ale Oma czeka na wieczorne myju myju -ciekawy był reportaż.
13 grudnia 2014 20:10
Ja wlasnie czytalam o diecie zgodna z grupa krwi, i w sumie wszystko co tam jest zapisane do jedzenia to bardzo lubie jesc.
13 grudnia 2014 20:39 / 2 osobom podoba się ten post
i to pewnie nam wszystkim się przyda.

Tradycyjna medycyna chińska podkreśla związek wątroby z emocjami. Uważa, że odpowiada ona za stabilność emocjonalną człowieka. Działa to zresztą na zasadzie sprzężenia zwrotnego – osoby z uszkodzoną wątrobą łatwo wpadają w gniew, stale coś je denerwuje i złości. Gdy zmieniamy dietę na mniej tłustą, ograniczając picie alkoholu, palenie papierosów i zażywanie leków (szczególnie przeciwbólowych, przeciwzapalnych,  sterydowych, hormonalnych i antybiotyków) uszkadzających wątrobę, nie tylko poprawi się stan tego ważnego narządu, ale i polepszy trudny dotąd charakter.

Skutecznie można działać również w kierunku odwrotnym. Wyciszając emocje, uwalniając złość, wściekłość i gniew (esencje Bacha, zabiegi energetyczne, relaksacja, medytacja, terapia czaszkowo-krzyżowa) poprawiamy stan wątroby. Wątroba uwielbia ruch – spacery, gimnastykę, pływanie, pracę na działce, jogę. Choroby stawów są przykrym efektem nadmiernie zanieczyszczonej wątroby. Gdy staje się niemal całkowicie niezdolna do filtrowania i magazynowania toksyn, te zaczynają się odkładać w dużych stawach (staw biodrowy, kolanowy, barkowy) i mięśniach. Zaczyna się proces zapalny, a w konsekwencji silne bóle.

Nadwaga jest objawem źle funkcjonującej wątroby i nie wynika wyłącznie z nadmiaru kalorii dostarczanych w pokarmach. Ludziom otyłym zaleca się różne diety które nie mają często nic wspólnego z oczyszczaniem i regeneracją. Są zazwyczaj dietami eliminacyjnymi doprowadzającymi w konsekwencji do groźnych niedoborów witamin i minerałów, czego dowodem jest efekt jo-jo. Nadwaga wynika bardzo często z nierozpoznanej grzybicy (kandydozy) jelit i obecności pasożytów. Organizm w tym przypadku domaga się wyraźnie cukru i słodyczy. A każda porcja cukru osłabia pracę wątroby, trzustki, śledziony i jelit, spowalnia się i zaburza cała przemiana materii. Nadwaga to również problem emocjonalny!

13 grudnia 2014 20:44
W zimie wzmacniamy wątrobę duszonymi jabłkami (2-3 jabłka podlać woda i rozgotować w rondelku) zjadanymi po kolacji, jako ostatni posiłek z dodatkiem rozgrzewającego cynamonu i miodu.

Smacznego
19 lutego 2015 18:21 / 1 osobie podoba się ten post
19 lutego 2015 19:13 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Wyciągam wątek, bo wiosna się zbliża :D

http://starttoday.blog.pl/files/2014/02/1488022_1442979619263729_1143808001_n1.jpg

Proszę Cię ! nie przy jedzeniu o odchudzaniu , wiośnie .......przecież mogę apetyt stracić i co ze mnie zostanie ? " deszczka " ????))))))
19 lutego 2015 19:54
Barbara niepowtarzalna

Proszę Cię ! nie przy jedzeniu o odchudzaniu , wiośnie .......przecież mogę apetyt stracić i co ze mnie zostanie ? " deszczka " ????:-)))))))

Basiu ?? z Ciebie ??? :)) hahahaha.
19 lutego 2015 20:07
Jolek

Basiu ?? z Ciebie ??? :)) hahahaha.

Nie wierzysz ? ja już prawie jak szkielet wyglądam !.......oczami wyobraźni ...))))))
19 lutego 2015 20:09 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Nie wierzysz ? ja już prawie jak szkielet wyglądam !.......oczami wyobraźni ...:-)))))))

Ja oczami wyobrazni jestem teraz na Maderze..... Cudownie hahahaha