Powitajki przy kawie 79

29 czerwca 2025 23:17 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Aneciu :) Bo to jest roślina miododajna jak i wiele innych roślin w ogrodzie. Pewnie babcia o tym wiedziała :) Jeśli twoja podopieczna ma ogród to też pewnie odwiedzają je pszczółki i motylki. Miód nie rośnie na pólce w sklepie, musi skądś się brać :)

Dzien dobry forum w upalną niedzielę. Weekend spędzam nad wodą , oprócz słonca i wody mnóstwo atrakcji i za friko można słuchac koncertów, bo sie niesie. Wczoraj grał Santana a aktualnie trwa Open Air i mnóstwo muzycznych gwiazd przyjeżdza . Jeszcze 10 dni i urlop. 
Spokojnego dnia . 

Kup i białą i fioletową 
30 czerwca 2025 04:40 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, nowy tydzień czas zacząć.
30 czerwca 2025 08:16 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 🌞 u mnie dużo słońca od paru dni a Maluda - wywołała 😘 temat który kazał mi się też zastanowić ile to juz mineło jak pierwszy raz przekroczyłam granice Odry i wyszło mi, że na koniec maja było 16 lat 😔 - tyle mi zycia uciekło, tyle ominęło ale są też pozytywy - poznałam fajnych ludzi, zwiedziłam nowe miejsca. 
30 czerwca 2025 10:47 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

Kup i białą i fioletową :-)

Pomyślę o tym jutro, albo pojutrze. Teraz co mi do szczęścia potrzebne to kawa .
Witam Forum w przerwie. 
30 czerwca 2025 11:11 / 2 osobom podoba się ten post
magmab

Dzień dobry 🌞 u mnie dużo słońca od paru dni a Maluda - wywołała 😘 temat który kazał mi się też zastanowić ile to juz mineło jak pierwszy raz przekroczyłam granice Odry i wyszło mi, że na koniec maja było 16 lat 😔 - tyle mi zycia uciekło, tyle ominęło ale są też pozytywy - poznałam fajnych ludzi, zwiedziłam nowe miejsca. 

Równo 10 sierpnia w dniu kiedy mam zakończyć obecne zlecenie minie 10 lat od pierwszego wyjazdu .Nie wiecm czy to dużo ,czy mało 🤔
W czasie mojej pracy poznałam osoby, które wyjeżdżały od ponad 20 lat ,więc to jest dopiero szmat czasu .
Niestety u mnie rachunek zysków i strat zdecydowanie po stronie strat .
Za 1,5 roku już będę mogła przejść na emeryturę  to na pewno ograniczę wyjazdy ,a i teraz sytuacja rodzinna wskazuje na to ,że nie wiadomo czy w tym roku uda mi się jeszcze gdzieś wyjechać .
30 czerwca 2025 12:47 / 2 osobom podoba się ten post
magmab

Zawsze coś zostaje w głowie a często i w sercu z naszej pracy .
Ty zawsze byłaś optymistką , i tak trzymaj .
01 lipca 2025 04:35 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w pierwszy,lipcowy dzień. 
01 lipca 2025 10:24 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry .
Zapomniałam o najważniejszej wiadomości. 
Dzisiaj obchodzimy międzynarodowy Dzień 
Psa 
Szkoda ,że nie mogę zdjęcia mojej Mijuni wstawić .Jest u nas od dwóch miesięcy, adoptowaliśmy ją ,bo nasz poprzedni piesek pobiegł za tęczowy most 30 grudnia ubiegpego roku .Smutne u nas były Święta i Nowy Rok z tego powodu. 
Kto ma pieseła ,to proszę ucałować go ode mnie 
01 lipca 2025 13:11 / 3 osobom podoba się ten post
Kika67

Dzień dobry .
Zapomniałam o najważniejszej wiadomości. 
Dzisiaj obchodzimy międzynarodowy Dzień 
Psa :serce:
Szkoda ,że nie mogę zdjęcia mojej Mijuni wstawić .Jest u nas od dwóch miesięcy, adoptowaliśmy ją ,bo nasz poprzedni piesek pobiegł za tęczowy most 30 grudnia ubiegpego roku .Smutne u nas były Święta i Nowy Rok z tego powodu. 
Kto ma pieseła ,to proszę ucałować go ode mnie :buziaki2:

Pieska zaadoptuje dopiero gdy będę mieszkać na wsi, u siebie. Tutaj, w bloku i wśród niemiłych sąsiadów tylko by się męczył. Zawsze miałam psy i koty, tylko nie, gdy zamieszkałam w mieście... Przytulam wirtualnie wszystkie pieski 
01 lipca 2025 13:39 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry - upał ,tylko, że to wstęp do afrykańskiej pogody .

Dzisiaj byłam na rozmowie kwalifikacyjnej  od jutra pracuje .Jakoś przy pomocy przyszłej podopiecznej udało mi się wkręcić  . To sąsiadka ,jej mężem opiekowałam się a raczej pomagałam przy opiece .  Teraz Pani została sama więc rodzina postanowiła nie zostawiać jej samej .Jest słaba i po śmierci męża ciężko jej się w samotności pozbierać do kupy . Od jutra 6.30 - 8.00 a po południu  ¹7.30 - 19.00 .Zakupy, porządki, pomoc w praniu, przypilnować leków . W sumie bardzo  mi to odpowiada , blisko jak na razie to żadna praca i będę zmuszona z domu się ruszyć .Stawka zostaje taka jak poprzednio . Była jeszcze Ukrainka też chętna.do pracy , nawet bym ustąpiła , ale wybrali mnie i to nie z powodu urody  tylko dlatego, że już tam pracowałam . Dobrze, dla mnie to nawet bardzo dobrze , bo  lubię tą pracę .
Dobrego spokojnego popołudnia .

01 lipca 2025 13:44 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Pieska zaadoptuje dopiero gdy będę mieszkać na wsi, u siebie. Tutaj, w bloku i wśród niemiłych sąsiadów tylko by się męczył. Zawsze miałam psy i koty, tylko nie, gdy zamieszkałam w mieście... Przytulam wirtualnie wszystkie pieski :serce:

Problem z wyjazdem jak nie ma z kim zostawić zwierzątko . Ja mam dwa koty , zawsze jak wyjeżdżałam to bylo mi bardzo przykro . Koty też tęsknią,tylko nie okazują tego tak gwałtownie jak pieski . Często opiekunki jadą z pieskami , Niemcy lubią zwierzęta i godzą się na opiekunkę + piesek .
01 lipca 2025 20:16 / 2 osobom podoba się ten post
Dobry wieczer :) Gorąc taki, że nie chce mi sie olewatora ogrodowego włączać. Potrzebny ktoś do zajęcia się ogrodem. Wyśrubowanych wymagań nie mam, jak się pogubi w technice - wszystko wytłumaćzę , a teraz ide leżeć :) 
02 lipca 2025 04:10 / 1 osobie podoba się ten post
Doberek środowo,bo wiadomo-środa minie,tydzień zginie.Dzisiaj mój drugi mija u Hannelore. Wczoraj wieczorem dostała nowy plaster,więc dzisiaj mam już zagwarantowane mycie na śpiąco. A potem wpadnie Lothar i jedziemy po ten nieszczęsny list.Cieplej ma być o kilka stopni niż wczoraj, rany boskie.Rozumiem,lato,słońce, ale poczemu taki gorąc?! Życzę spokojnego dnia I trochę ochłody,jeśli to możliwe. 
02 lipca 2025 09:05 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry ja już po pracy , za chwilę jadę pazurki zrobić .Zaprzestałem upiększania owych na jakieś dwa miesiące a teraz już mogę sobie pozwolić na robienie pięknych kolorów na nowej płytce paznokcia. Zapowiada się upał około + 30 st.C  mam nadzieję, że zdążye obskoczyc  miasto . Okna mam zacienione od godziny. 11 tej ponieważ domowe kwiaty potrzebują słońca .W innym przypadku mogłabym okna zamorowac  na lato .Wczoraj późno podlałam jeszcze trochę ogród, .aż się boje, że UM wyda zakaz używania wody do podlewania ogrodów .Moja hortensja debolistna bije rekordy .Grona kwiatowe są duże , długie ( potem zmierzę) jeszcze takich nie widziałam , piękna .Kawka wypita z pracodawcą tak, że czas brać się z upałami za bary .
Spokojnego dobrego dnia .
02 lipca 2025 10:28 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry ja już po pracy , za chwilę jadę pazurki zrobić .Zaprzestałem upiększania owych na jakieś dwa miesiące a teraz już mogę sobie pozwolić na robienie pięknych kolorów na nowej płytce paznokcia. Zapowiada się upał około + 30 st.C  mam nadzieję, że zdążye obskoczyc  miasto . Okna mam zacienione od godziny. 11 tej ponieważ domowe kwiaty potrzebują słońca .W innym przypadku mogłabym okna zamorowac  na lato .Wczoraj późno podlałam jeszcze trochę ogród, .aż się boje, że UM wyda zakaz używania wody do podlewania ogrodów .Moja hortensja debolistna bije rekordy .Grona kwiatowe są duże , długie ( potem zmierzę) jeszcze takich nie widziałam , piękna .Kawka wypita z pracodawcą tak, że czas brać się z upałami za bary .
Spokojnego dobrego dnia .

Mleczko, wrzuć proszę zdymotko hortensji,bo jestem na etapie rozglądania się.