Powitajki przy kawie 79

01 sierpnia 2025 05:52 / 4 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo
Dziś jadę jakieś małe zakupy poczynić, w lodówce już trochę się zluzowało
Potem może po naszym lesie pospaceruję
Miłego dnia wszystkim
01 sierpnia 2025 07:53 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w ten lipcowy poranek u nas dziś pochmurnie i deszczową oraz niezbyt ciepło. Moja pdp już pojechała do przedszkola więc mam luzik do 17,00.,Mam zamiar przejść się do Netto czyli 2,5 km. oczywiście jak nie będzie lało ale pod parasolką też można spacerować.Jeszcze nie wiem gdzie to jest bo nie byłam tam.Dziś jest tydzień jak tu przyjechałam .Włączę nawigację to może nie zginę bo tu jest tyle uliczek,dużo domów a sklep tylko jeden właśnie Netto tak daleko.Teraz zrobię sobie śniadanie a potem na wycieczkę .Muszę zabrać ☔ ale co tam mam czas do 17,00. Wszystkim życzę pogodnego i spokojnego dzionka 
01 sierpnia 2025 10:08 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Dzień dobry w ten lipcowy poranek u nas dziś pochmurnie i deszczową oraz niezbyt ciepło. Moja pdp już pojechała do przedszkola więc mam luzik do 17,00.,Mam zamiar przejść się do Netto czyli 2,5 km. oczywiście jak nie będzie lało ale pod parasolką też można spacerować:-):cwicze:.Jeszcze nie wiem gdzie to jest bo nie byłam tam.Dziś jest tydzień jak tu przyjechałam .Włączę nawigację to może nie zginę bo tu jest tyle uliczek,dużo domów a sklep tylko jeden właśnie Netto tak daleko.Teraz zrobię sobie śniadanie a potem na wycieczkę:-) .Muszę zabrać ☔ ale co tam mam czas do 17,00. Wszystkim życzę pogodnego i spokojnego dzionka :hejka:

1 sierpnia ,a poranek jeszcze lipcowy 
Na Bawarii to poranek bardziej jesienny niż letni .
Dzień dobry 

01 sierpnia 2025 10:50 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry , w zasadzie już jestem po robocie i muszę po mały pakować się do domu .Najlepszy wyjazd nie jest najlepszy ,do domu mi się bardzo chce .
Przed laty byłam taki latawiec  nie usiedzialamna miejscu .Teraz wolę w domu spędzać czas .Od poniedziałku znów lete do sąsiadki odpracować poranny i popołudniowy  czas, będę w swoim rytmie .
Dobrego dnia 
01 sierpnia 2025 13:22 / 6 osobom podoba się ten post
Ja właśnie wróciłam z Netto.W jedną stronę z nawigacją a w drugą już bez. Wyszłam o 10,00 a teraz przyszłam bo szłam powoli a i w sklepie musiałam wszystko pooglądać i zrobiłam zakupy za 40,00euro haha. Miałam wielkie szczęście bo był pochmurny dzień ale nie padało wręcz przeciwnie świeciło słońce i było mi za gorąco. A teraz jak weszłam do domu to rozpadał się deszcz,ale miałam nosa😄kiedy wyjść i wrócić hihi.Nogi mnie bolą bo zrobiłam w tą i z powrotem 7 i pół kilometra. Teraz coś muszę wrzucić na ruszt bo czas obiadu już minął i jestem b.głodna po takim długim spacerze. 
02 sierpnia 2025 07:41 / 4 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio
Dziś mam wolne, więc nie śpieszę się
Wczoraj po południu dopadła mnie moja dyskopatia i od wieczora jestem na ketonalu i ruchy takie "kocie", spowolnione wykonuję
Miłego dnia wszystkim
02 sierpnia 2025 07:44 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Pada deszczyk póki co. Zaraz kąpiel seniora , później śniadanie i ogarnąć dom ale bez przesady. O 14 jedzie że znajomą do restauracji więc mam wolne popołudnie do 17. I bardzo dobrze. Jeszcze dwa tygodnie . 17 sierpnia w niedzielę rano koło 9 mam.busa. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
02 sierpnia 2025 07:57 / 5 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich w sobotni poranek,pewnie już wszyscy powstawali? Seniorka dzisiaj jeszcze śpi a zawsze wstawała o 7,30 jestem wystraszona  za 10 min.pójdę do niej zajrzeć czy dycha .Ja przygotuję pomalutku śniadanie. U nas niestety jest chłodno ale słoneczko już wygląda. W południe ma być ciepłej. Miłego i spokojnego dnia łuskowiec  
02 sierpnia 2025 11:25 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, Opiekunkowo 😊 udanego dnia ☕ 🍰 🌻 
U mnie pada 😛 
02 sierpnia 2025 19:32 / 4 osobom podoba się ten post
nincia

Witam wszystkich w sobotni poranek,pewnie już wszyscy powstawali?:-) Seniorka dzisiaj jeszcze śpi a zawsze wstawała o 7,30 jestem wystraszona :zaskoczenie1: za 10 min.pójdę do niej zajrzeć czy dycha :modlmy sie:.Ja przygotuję pomalutku śniadanie. U nas niestety jest chłodno ale słoneczko już wygląda. W południe ma być ciepłej. Miłego i spokojnego dnia łuskowiec :najlepszego2: :papa:

Nincia wszystko ok u Ciebie ? Znam aż za dobrze ten poranny strach 🫣...
02 sierpnia 2025 20:34 / 3 osobom podoba się ten post
melania

Nincia wszystko ok u Ciebie ? Znam aż za dobrze ten poranny strach 🫣...

Melania u mnie wszystko ok. nie rozumiem dlaczego zadałaś takie pytanie i jaki poranny  strach?
02 sierpnia 2025 21:38 / 4 osobom podoba się ten post
nincia

Melania u mnie wszystko ok. nie rozumiem dlaczego zadałaś takie pytanie i jaki poranny  strach?

Bo pisałaś o 7.30 że pdp śpi za długo i że idziesz za 10 minut zajrzec ze strachem czy coś się nie wydarzyło w nocy ...przepraszam jeśli źle odczytalam Twojego porannego posta ...🫣 Widzę że nie nie nadaję się już żeby tu pisać ..za stara chyba jestem , zbyt dużo widziałam w karierze  opiekunki ,bardzo przepraszam i znikam..😘 już nie będę nic pisać 
03 sierpnia 2025 07:06 / 2 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie
Moja ostatnia na tym "turnusie"
 Dziś nas odwiedzi rodzina seniorki, chyba jakieś ciasto upiekę na tą okoliczność
Miłej, bezstresowej niedzieli wszystkim
03 sierpnia 2025 07:12 / 2 osobom podoba się ten post
melania

Bo pisałaś o 7.30 że pdp śpi za długo i że idziesz za 10 minut zajrzec ze strachem czy coś się nie wydarzyło w nocy ...przepraszam jeśli źle odczytalam Twojego porannego posta ...🫣 Widzę że nie nie nadaję się już żeby tu pisać ..za stara chyba jestem , zbyt dużo widziałam w karierze  opiekunki ,bardzo przepraszam i znikam..😘 już nie będę nic pisać 

Tak samo zrozumiałam ten wpis i bardzo dobrze Cię rozumiem - byłam ostatnio kilka razy w takiej sytuacji. Dwa razy świadomie wybrałam zlecenia do paliatywnych podopiecznych, a na ostatnim "adresie" byłam pierwszą i ostatnią opiekunką. Nie obrażaj się i pisz dalej
03 sierpnia 2025 07:40 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  W przedostatnia niedzielę na tym zkeceniu. Za dwa tygodnie równo będę czekać na busa a mam go około 9 . No niestety będę musiała jeszcze oporządzić seniora i zrobić mu sniadanie więc będzie musiał rano wstać. 🤪
Deszcz pada więc nic nowego w pogodzie. 😁 
Spokojnej niedzieli.