Powitajki przy kawie 79

28 sierpnia 2025 12:39 / 4 osobom podoba się ten post
Witaski w czwartek miłego popołudnia wszystkim 
28 sierpnia 2025 12:57 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,Tina integruje się na firmowym wyjeździe,niby Freizeit,a zabiegana,ja też jeszcze na "frajzajcie" i też zabiegana. Porządki w domu,dalsza przeróbka pomidorów ,pranie,składanie i krótko przed 15-tą będę spięta i gotowa na spotkanie z koleżankami . Jedna z nich,właścicielka działki z domkiem nad Jeziorem Kwiedzinskim,ok 8 km od Kętrzyna w kierunku na Giżycko ,wymyśliła,że skoro pogoda się poprawiła,to trzeba należycie pożegnać wakacje. No i wszystkie dziewczyny ochoczo na to przystały .Bedzie nas 6,jedna z grupy na wyjeździe ,niech żałuje ze nie będzie razem z nami. Miał być upał ,już widziałyśmy się w krótkich spodenkach czy nawet o opalaniu się w bikini pomyślałyśmy,a tu tylko 20st i raczej pochmurno. Grunt,że słońce w duszach i radość w sercach.  No to działam dalej życząc nam wszystkim pięknego dnia :najlepszego3:

Nie skarze się Gusiu, najpierw pobiegamy , a potem pobalujemy. Rozrywkowo dziś i w Bernie , mimo pogody i mgły nad górami.
28 sierpnia 2025 13:00 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nie skarze się Gusiu, najpierw pobiegamy , a potem pobalujemy. Rozrywkowo dziś i w Bernie , mimo pogody i mgły nad górami.

Mgły też są piękne,lubię ale nie dzisiaj . Jak wcześniej napisałam,najważniejsza pogoda ducha. Pięknych wrażeń i udanego ,radosnego balowania wieczorem
28 sierpnia 2025 14:08 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Mgły też są piękne,lubię ale nie dzisiaj :-). Jak wcześniej napisałam,najważniejsza pogoda ducha. Pięknych wrażeń i udanego ,radosnego balowania wieczorem:radosc1:

Dzieki, pogody ducha życzę a i mogę się podzielić:))). Polazilismy trochę , to wchodzimy się posilić i pokawkowac. A potem na górę eksponaty obejrzeć :)
28 sierpnia 2025 14:52 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry z pozycji horyzontalnej 
Znów dowalilo ponad 30 st 
I nie wiem gdzie reklamacje złożyć .Pojechałam rowerem do miasta po owoce przy okazji byłam u majstra kierownicę dokręcić w rowerze , aż lepiej się jedzie 
Wróciłam i prosto pod prysznic 
Definitywnie to nie dlanie pogoda 
Teraz odpoczywam .
Dla mnie chłodu ☃️a dla Was co kto lubi 🏊🪂🏇🚴 .

28 sierpnia 2025 15:19 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dusiu,ja w niedzielę długo rozmawiałam ze stałą opiekunką ,która jest na zleceniu i za tydzień,w poniedziałek ją zmienię.Chociaż właścicielka firmy uprzedziła mnie o "specyficznej" pani i że nie ma zmienniczek,które chcą się z nią wymieniać ,ja odniosłam bardzo pozytywne wrażenie . Pewnie też jestem specyficzna,bo dobrze nam się rozmawiało :lol1: Szkoda,że nie poznamy się osobiście,bo ja na miejscu będę w poniedziałek rano,a ona wyjeżdża już w niedzielę wieczorem :-(. I też nie wszystko jest tak,jak przedstawiła mi agencja. Nie winię nikogo za to,opiekunka nie o wszystkim opowiada koordynatorce,nie dzwoni z "duperelami" do firmy. Jest zadowolona,miejsce i praca jej pasują ,wynagrodzenie też ,to i nie melduje o wszystkim. Jak już niejednokrotnie pisałyśmy tutaj,super zlecenie dla jednej opiekunki,dla innej może być absolutnie nie do zaakceptowania. Trochę naprostowała moje wyobrażenie o tym co mnie czeka,nie wystraszyłam się jednak,jestem ciekawa,dla mnie zupełnie nowe wyzwanie,pierwszy raz jadę tam,gdzie mieszka małżeństwo . I chociaż do opieki jest seniorka,to wiecie,jak to jest przy dwójce starszych ludzi. Wszystko się może zdarzyć . A jak będzie,to się okaże na miejscu i też pewnie nie pierwszego dnia. Jestem dobrej myśli,zawsze wyjeżdżam pozytywnie nastawiona :-). Nie jest to moje pierwsze zlecenie,więc doszłyśmy do wniosku,że nie ma potrzeby jakiegoś wielkiego przekazywania. Ogólny plan dnia i najważniejsze sprawy zostawi mi na ściągawce . A tak to mam robić po swojemu,rozmawiać umiem,senior umysłowo fit,fizycznie samodzielny,ustalimy wspólnie co i jak. 

Nigdy nie pytałam o warunki, po przyjeździe sama sobie je stwarzałam 
Jakoś udawało mi się pracować i nie narzekać .A może jestem mało wymagającs ? 
W kraju też przepracowałam sporo lat ( stąd emerytura ) i też bywało różnie 
 Nikt nie przekaże na pewniaka jakie jest miejsce,.bo każdy co innego oczekuje i co innego preferuje. Powodzenia .
29 sierpnia 2025 05:34 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek piątkowo. Za oknem zapowiedź jesieni.Dzisiaj Marion z Mężem wybywają wieczorem na urodziny i sama będę asystować przy wieczornym obrządku.Ale to jeszcze wiele godzin. Wszystkim życzę spokojnego,bezstresowego dnia 
29 sierpnia 2025 06:30 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. 
Piątek weekendu początek. 
Dziś zakupy i dzień jak co dzień. 
Dobrego dnia opiekunowo..
29 sierpnia 2025 07:36 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
29 sierpnia 2025 08:06 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w deszczowy piątek.Seniorka dziś w nocy chodziła jak ząbi a ja za nią więc jestem niewyspana. Teraz już pojechała do przedszkola więc ja jeszcze w bet bo i tak pada. Spokojnego dnia 🛌👋
29 sierpnia 2025 11:57 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
Przyjemny chłodek na dworze, zakupy zrobione , śledzik dokupiony. 
Miłego dnia 🤗 
29 sierpnia 2025 12:18 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w piątek weekendu początek miłego dnia i nie przemęczaj się 
29 sierpnia 2025 19:28 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry późno bo późno , ale szczerze życzę Wam humoru i spokoju .
30 sierpnia 2025 05:19 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek sobotnio. W sumie wyspana,dotleniona tylko bez kawy jeszcze. Jakie plany na dzisiaj,to jeszcze nie wiem. Mogłoby popadać troszkę,to spacer by odszedł. Wczoraj zaliczyłam dwa razy i starczy mi na kilka dni.Dobra,nie zrzędzę więcej,miłej soboty Wszystkim życzę 
30 sierpnia 2025 06:56 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Dziś sobota. Zakupy zrobione wczoraj. Seniorka dla siebie i seniora ja dla siebie tu na dół. 
Dziś może spacer z seniorem .  Zawsze staram się go 2x dziennie wyciągnąć na krótki spacer po śniadaniu i przed kolacją. 
Maluda to i dla naszego zdrowia te spacery. Musimy się ruszać żeby głowę przewietrzyć. 
Dobrego dnia opiekunowo.