Powitajki przy kawie 79

30 sierpnia 2025 07:17 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  - pada deszczyk  spokojny, równomierny , bardzo lubię odglos spadających kropli wody .Aż nie chce mi się z łóżka wykaraskać  .Koty cwaniaki też w domu, nie lubią się moczyć .
Plan dnia mam ,tylko czy go wykonam ,? Rozleniwiona jestem.
Dobrego dnia 
30 sierpnia 2025 07:26 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u mnie też pada i chmury na niebie.Dziś w nocy byłam w moim rodzinnym mieście z mają śp. mamą i mężem zgubiłam się od nich i wogóle się zgubiłam a nie miałam komórki i nie wiedziałam jak ich odnaleźć ,ale potem się znależliśmy  (taki miałam sen) a nie byłam w tym mieście już z 20 lat .Spokojnej soboty a ja zmykam 
30 sierpnia 2025 10:35 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
U mnie też pochmurnie, ale miło chłodno . Taki leniwy dzień dzisiaj chyba zapisami sobie
31 sierpnia 2025 06:04 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek niedzielnie. Przedobrzyłam z tym zachwalaniem mojej Stelli chyba.Cały dzień prawie na dworze,spacer zaliczony,nawet Marion wzięła Ją po kolacji a ja mogłam wreszcie usiąść w fotelu i luknąć w telewizję.I na tym skończyły się miłe chwile. Wogóle była wczoraj jakąś pobudzona i rozdrażniona.Oczywiście koniec oglądania,bo stale mi przerywała.Wogóle szok,zmiana zachowania o 180 °.Zaznaczyłam,że idę się kąpać,Seniorka była już w łóżku.Po dwóch minutach szarpanie za klamkę,bo Ona musi na klo.Koniec kąpania.Po dwudziestu minutach dzwonek...Lecę do Jej sypialni z pytaniem czemu dzwoniła.Seniorka na to,ze Ona czyta cały czas gazetę.Nosz,głowa mnie rozbolała z nerwów. Ciekawe co przyniesie dzień?! Marion powiedziała mi,ze Seniorka idzie do Heimu,bo Ona już nie daje psychicznie rady.Dom do sprzedaży a oni kupią sobie mieszkanie.Dobra,dosyć,piję kawę bo dziś wstajemy o 8 mej.Wam życzę bezstresowego dnia. 
31 sierpnia 2025 06:41 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Dziś niedziela dla przypomnienia. 😁 
Maluda cierpliwości tu ja mam gorzej bo Alzchaimer. Wczoraj poruszyłam sprawę kupna specjalnej piżamy dla takich osób bo codziennie wszystko zdjęte i łyżki pływa. Podobno zamówiła z synem. Poczekamy zobaczymy. 
Dobrej niedzieli i dobry tylko to co musimy. 
31 sierpnia 2025 07:50 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w niedzielny poranek. Po ostatnich słonecznych dniach,teraz szaro i mokro. Lepiej,żeby nie padało,nie lubię jeździć w deszczu,nawet jako pasażer. Kończę kawę,prysznic,dopakowanie walizki,o 11:15 ma podjechać po mnie bus i w drogę . Przeraża mnie ta długa podróż,na miejscu będę dopiero ok 6 rano,jeśli wszystko pójdzie dobrze . Trochę jestem podekscytowana i ciekawa nowego miejsca,a trochę nie chce mi się wyjeżdżać . Nie myślę o tym,czy to nie była przypadkiem pochopna decyzja ,bo jeszcze bardziej nie będzie mi się chciało . Pogodnej,spokojnej niedzieli Wam życzę 
31 sierpnia 2025 07:53 / 4 osobom podoba się ten post
Gusiu szerokości i bezpieczej podróży 
31 sierpnia 2025 07:53 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Gusiu szerokości i bezpieczej podróży :ferrari:

Dziękuję 
31 sierpnia 2025 08:07 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry w niedzielny poranek. Po ostatnich słonecznych dniach,teraz szaro i mokro. Lepiej,żeby nie padało,nie lubię jeździć w deszczu,nawet jako pasażer. Kończę kawę,prysznic,dopakowanie walizki,o 11:15 ma podjechać po mnie bus i w drogę . Przeraża mnie ta długa podróż,na miejscu będę dopiero ok 6 rano,jeśli wszystko pójdzie dobrze :-(. Trochę jestem podekscytowana i ciekawa nowego miejsca,a trochę nie chce mi się wyjeżdżać . Nie myślę o tym,czy to nie była przypadkiem pochopna decyzja ,bo jeszcze bardziej nie będzie mi się chciało . Pogodnej,spokojnej niedzieli Wam życzę :angel3:

Spokojnej drogi Gusiu.
31 sierpnia 2025 09:14 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Spokojnej drogi Gusiu.

Dziękuję 
31 sierpnia 2025 09:45 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek niedzielnie. Przedobrzyłam z tym zachwalaniem mojej Stelli chyba.Cały dzień prawie na dworze,spacer zaliczony,nawet Marion wzięła Ją po kolacji a ja mogłam wreszcie usiąść w fotelu i luknąć w telewizję.I na tym skończyły się miłe chwile. Wogóle była wczoraj jakąś pobudzona i rozdrażniona.Oczywiście koniec oglądania,bo stale mi przerywała.Wogóle szok,zmiana zachowania o 180 °.Zaznaczyłam,że idę się kąpać,Seniorka była już w łóżku.Po dwóch minutach szarpanie za klamkę,bo Ona musi na klo.Koniec kąpania.Po dwudziestu minutach dzwonek...Lecę do Jej sypialni z pytaniem czemu dzwoniła.Seniorka na to,ze Ona czyta cały czas gazetę.Nosz,głowa mnie rozbolała z nerwów. Ciekawe co przyniesie dzień?! Marion powiedziała mi,ze Seniorka idzie do Heimu,bo Ona już nie daje psychicznie rady.Dom do sprzedaży a oni kupią sobie mieszkanie.Dobra,dosyć,piję kawę bo dziś wstajemy o 8 mej.Wam życzę bezstresowego dnia. 

Maluda wytrwałości 

31 sierpnia 2025 10:35 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Maluda wytrwałości :aniolki:

Na szczęście Marion zabrała pilota i już mi nie będzie dzwonić, gdy mam wolne.Za to dziś wyłącza telewizor  za każdym razem gdy wyjde z pokoju.Taka cwana,że nawet prąd wyłącza.
31 sierpnia 2025 10:35 / 2 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dzionka życzę wszystkim spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
31 sierpnia 2025 10:38 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Na szczęście Marion zabrała pilota i już mi nie będzie dzwonić, gdy mam wolne.Za to dziś wyłącza telewizor  za każdym razem gdy wyjde z pokoju.Taka cwana,że nawet prąd wyłącza.

Nie cwana tylko ona nie wie co robi . Nie wie o bożym świecie jak i tu Manfred. Żal patrzeć jak się męczy. I szczerze śmierć to wybawienie dla takich ludzi. 
31 sierpnia 2025 10:38 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry w niedzielny poranek. Po ostatnich słonecznych dniach,teraz szaro i mokro. Lepiej,żeby nie padało,nie lubię jeździć w deszczu,nawet jako pasażer. Kończę kawę,prysznic,dopakowanie walizki,o 11:15 ma podjechać po mnie bus i w drogę . Przeraża mnie ta długa podróż,na miejscu będę dopiero ok 6 rano,jeśli wszystko pójdzie dobrze :-(. Trochę jestem podekscytowana i ciekawa nowego miejsca,a trochę nie chce mi się wyjeżdżać . Nie myślę o tym,czy to nie była przypadkiem pochopna decyzja ,bo jeszcze bardziej nie będzie mi się chciało . Pogodnej,spokojnej niedzieli Wam życzę :angel3:

Szerokości spokojnej podróży oraz pracy